Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het geheim van de heks
Een nieuw avontuur van Rogier en Sem

Auteur

Richard Butter & Maaike Butter

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Na de zomervakantie moeten Rogier en Sem weer naar school. Net als vorig jaar staat Meester Lars voor de klas, maar er is ook iets veranderd. Omdat Meester Lars minder gaat werken krijgt de klas een invaljuf, Juf Louise. Door haar manier van kleden en lesgeven wordt Juf Louise al snel ‘Juf Heks’ genoemd. Verder is er ook dat nieuwe meisje in de klas, Anna genaamd. Anna is erg dwars en kan niet echt goed opschieten met Juf Louise. Wanneer Rogier en Sem aan het spelen zijn in het bos ontdekken ze bij toeval waar Juf Louise woont. Ze komen er achter dat Juf Louise in werkelijkheid heel anders is. Hoe dat afloopt lees je in dit boek.

Over de auteur

Richard Butter (44) is een quality officer bij een farmaceutisch bedrijf. Hij is getrouwd met Sylvia (40) en trotse vader van dochter Maaike (9) en zoon Joris (8). Zijn nieuwste boek is het resultaat van een unieke samenwerking met zijn dochter. Zij heeft een rijke fantasie en hij heeft het talent om op basis van die fantasie een spannend verhaal te schrijven. Op een avond zijn vader en dochter, met pen en papier op schoot, begonnen met het schetsen van een verhaal. Al zittend op de rand van het bed zijn de personages tot leven gekomen, en is er een verhaal ontstaan die het lezen meer dan waard is.

Productinformatie

ISBN
9789464682663 / 978-94-646-8266-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-11-2022
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 7 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
124
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Als juf Louise haar kopje thee heeft leeggedronken gaat ze terug naar het klaslokaal om te kijken hoever Anna is met de strafregels. Anna zit niet meer aan haar tafeltje. In plaats van druk bezig te zijn met de strafregels heeft Anna het raam open gezet en staat ze door het open raam rustig naar buiten te kijken. “Heb je het af?”, vraagt juf Louise streng. “Nee”, antwoordt Anna kortaf. Juf Louise kijkt op het velletje papier en ziet dat ze niet verder is gekomen dan die hele rij met letters ‘p’. Oftewel, nadat juf Louise de klas is uitgelopen voor een kopje thee heeft Anna helemaal niets meer op papier gezet. En nu wordt het juf Louise allemaal te veel en ze springt uit haar vel van kwaadheid. “Jij vervelend rotkind”, begint juf Louise boos, “fritipitiepas, ik wou dat je gewoon een lieve puppy was.” Nog voor dat Anna kan reageren vormt er zich een gele rookwolk om haar heen, die daarna langzaam weer wegtrekt. Als alle rook is verdwenen is er van Anna geen spoor meer. In plaats daarvan huppelt er wel een lieve kleine puppy door het klaslokaal die via het raam de wijde wereld inspringt. “Oh jeetje. Wat heb ik gedaan?”, roept juf Louise verschrikt, en ze loopt naar het open raam. “Anna! Kom terug!”, roept juf Louise het hondje na. Maar zonder op of om te kijken verdwijnt de kleine lieve puppy uit het zicht. “Alles in orde hier?”, hoort juf Louise iemand achter haar vragen. Het is de directeur die op het rumoer is afgekomen. Juf Louise gaat rechtop staan met een gezicht alsof er niets aan de hand is. “Ja, alles in orde, Anna is net weg nadat ze de strafregels heeft gemaakt”, zegt juf Louise, om niet te hoeven zeggen dat ze Anna net in een puppy heeft veranderd.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek