Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

OVER DE GRENS: VAN KLUSHUIS TOT B&B
Ons petit château en het bourgondische leven in het buitenland

Auteur

Nico Post

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Nico en Monique kochten een klushuis in het buitenland. Zonder enige kluservaring gingen zij samen met hun kinderen het avontuur aan. Zij verbouwden dit klushuis, soms met hulp van vrienden en familie, tot een prachtige B&B en vakantiewoning. Hilarische anekdotes van deze self made klussers waren het gevolg. Daarnaast geven Nico en Monique een inkijkje in hun leven in Frankrijk, de Franse cultuur en de prachtige flora en fauna die ze tijdens hun toertjes door de omgeving ontdekten. Vergeet daarbij ook niet het bourgondische leven met heel veel lekker eten en mooie wijnen. Een inspirerend boek voor wie zelf ook van een klushuis in het buitenland droomt!

Over de auteur

Nico Post (55) is in de bloei van zijn leven. Hij houdt van auto’s, zingen en fietsen. Daarnaast is hij al meer dan 25 jaar gelukkig getrouwd met zijn Monique. Ze hebben samen twee stoere jongens. Hij heeft zijn bedrijf inmiddels verkocht en ze zijn vaak te vinden in hun vakantiehuis in het buitenland. Deze auteur beschrijft in zijn eerste boek met passie en een grote dosis zelfspot, over de aankoop van zijn klushuis en het Franse leven. Hij schrijft over de diverse renovaties en hoe het gezin dit klushuis tot een prachtige petit château gemaakt heeft. Nico is een inspiratie voor de velen die ook dromen van een buitenlands avontuur.

Productinformatie

ISBN
9789464682823 / 978-94-646-8282-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-12-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
212
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Aangekomen bij het tweede huis herhaalde hetzelfde tafereeltje met de bloempot zich weer om binnen te komen. De jongens vonden het prachtig en zochten vrolijk mee naar de juiste bloempot. Het tweede huis was een longère (een lange smalle boerderij). Ik vond direct dat in de werkelijke situatie, de ligging van het huisje heel anders was gesitueerd dan voorgesteld op de foto’s uit de advertentie. Dit huis was eigenlijk ook direct een afknapper voor ons, maar we waren er nu toch en wilden alles wel zien. Toen de makelaar eindelijk de sleutel gevonden had, stopte ze die in het slot. Het duurde even voordat ze de voordeur van dit huis met veel moeite van het slot kreeg. Daarna gooide ze de deur open en sprong ze direct naar achteren. Wij keken verbaasd; ze zei dat deze deur waarschijnlijk al lang niet open was geweest. Ze was bang voor spinnen of ander ongedierte dat naar beneden kon vallen tijdens het openen van de deur. Wij keken elkaar verbaasd aan. Nu de deur open was, moesten we ook nog even wachten voor wij achter haar aan naar binnen konden lopen. Alle luiken zaten namelijk dicht en er kwam geen enkel straaltje licht door de afgesloten ramen naar binnen. Omdat er geen stroom en dus geen verlichting in het huis was, ging ze eerst alle luiken opendoen. Toen ze naar binnen liep, hoorden wij de vloer kraken onder haar schoenen. Het duurde even maar uiteindelijk hoorden wij de ramen opengaan en werden de luiken naar buiten geduwd. De zonnestralen vielen als dikke lichtbundels naar binnen en het huis kwam tot leven. Wat we toen zagen zal ik nooit meer vergeten. Op de vloer lag namelijk een zwarte laag van dode vliegen. Ik bedoel niet een paar vliegen… nee, het was een “vloerbedekking” van vliegen. Er lagen zoveel vliegen dat je de tegels eronder niet eens kon zien. Dat hoorden wij dus kraken toen ze er overheen liep. Ook in de gootsteen lag een hele dikke laag vliegen van wel minstens vijf centimeter.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek