Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Jubeldag
Hoe ik mama terugvond toen ze was verdwaald tussen haar schulden

Auteur

Marieke Ariëns

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

"Wanneer ik mama vraag of ik bij haar mag slapen, staat ze langzaam op. Samen lopen we naar de slaapkamer van mama. Mama voorop. Heel zachtjes duw ik haar vooruit. We vallen tegen elkaar aan in slaap. ’s Nachts word ik steeds wakker. Dan voel en ruik ik haar, alles is goed. Als ze maar niet alleen in de keuken zit. Er moet iets gaan veranderen." Dit is het moment waarop het meisje snapt dat het niet de bedoeling is dat ze op 10-jarige leeftijd voor haar moeder zorgt. Ze bedenkt een fantasierijk plan waarmee ze haar moeder wil verlossen van haar schulden. Dat plan wordt veel groter dan ze ooit had durven dromen. Een verhaal op de grens van fantasie en echte maatschappelijke problemen.

Over de auteur

Marieke, 41 en moeder van drie, heeft jarenlang mensen met geldproblemen geholpen om er weer bovenop te komen. In haar werk kwam ze regelmatig kinderen tegen. Er was dan iets in de blik van ouders naar hun kinderen en andersom dat haar enorm raakte. Kinderen voelen stress aan en daardoor hebben schulden binnen een gezin altijd invloed op kinderen. Niet eens omdat ze minder spullen hebben dan leeftijdsgenoten, maar omdat ze zien dat het niet goed gaat met hun ouders. Via dit boek wil Marieke meer mensen bewust maken over dit onderwerp. We zouden in deze moderne tijden toch ook wel een oplossing kunnen vinden? Tweeduizend jaar geleden was die oplossing er namelijk al: om de 50 jaar een jubeljaar, een nieuw begin voor iedereen!

Productinformatie

ISBN
9789464682830 / 978-94-646-8283-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-12-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
84
Formaat
17 x 17 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ze is er! Trots kijk ik naar de juf. Nog net zie ik hoe de juf haar pen wegsmijt en haar klapper dichtklapt. Ze staat op en beent naar de deur. Ik sta ook op om mama een knuffel te geven. Wanneer ik bijna bij de deur ben hoor ik de juf een paar zinnen uitspugen. ‘Mevrouw, ik probeer uw kind te helpen en u heeft niet het fatsoen op tijd te komen. U werkt toch niet? Nou, wat let u dan om u eens aan de regels te houden. Ik zal een nieuwe afspraak met u moeten maken en u nog meer van mijn tijd moeten geven’. De juf smijt de deur dicht. Ze doet het echt, ze smijt de deur dicht. Mijn hart breekt, de kinderen in de klas houden heel even hun adem in en beginnen dan ongemakkelijk te lachen. Mama staat nog achter de deur, ik zie de vorm van haar hoofd door het ondoorzichtige glas. Ik pak de deurklink, maar krijg het commando van de juf dírect te gaan zitten. Ik twijfel, want ik wil echt naar mama, maar durf niet tegen de juf in te gaan. Ik zie dat mama afdruipt. Net wat mama en ik nodig hebben. Nog meer valse oordelen. Met een rood hoofd zit de juf nog naar de deur te staren. Huilend zet ik de twee stappen van mijn stoel naar het raam. Mama loopt dicht tegen de muur van de school. Alsof ze wil schuilen zonder dat het regent. Mijn hoofd plet mijn neus tegen het raam. Zo kan ik haar nog iets langer zien. Met mijn duim en wijsvinger druk ik tegen het glas. Alsof ze een klein poppetje is, til ik haar op. Zo kan ik haar borst vooruitduwen en haar hoofd omhoog.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Patricia Peters op 15-12-2022
Wat een ongelooflijk goed & pakkend geschreven (kinder)boek met een nog mooiere boodschap!
Het zet je echt aan het denken!
Ook het nawoord is heel persoonlijk & toegankelijk, daar is goed over nagedacht en geeft kinderen in zulke lastige situaties toch laagdrempelig de ruimte om ook na het lezen van het boek hun eigen verhaal kwijt te kunnen aan de auteur. Top!
door Neeltje Willemen op 17-12-2022
Ik heb Jubeldag in een ruk uitgelezen. Het is een prachtig boek over hoop. Ik hoop dat het kinderen en ouders helpt over financiële problemen te praten. Samen, maar ook met anderen. En wat een goed idee, eens in de zoveel tijd een Jubeldag!