Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Student in de jaren zeventig
Utrechtse en buitenlandse omzwervingen, op zoek naar vrijheid en verbondenheid

Auteur

Herman van der Meer

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als student te Utrecht wilde Pim vrij zijn en zich tegelijkertijd verbonden voelen, deel van het geheel. Vrij van betutteling, van al te knellende (familie)banden, van hospita's en (huis)bazen. Vrij om de wereld te ontdekken via het vehikel van een andere taal. Niet het wiens brood men eet, diens woord men spreekt. De vrijheid om zich met een ander te verbinden en zich als persoon te onderscheiden, uiteindelijk de liefde van zijn leven te vinden in Utrecht, met haar de wereld van haar Javaanse ouders te verkennen en ten slotte samen met haar vader terug te keren naar zijn land van herkomst. Gedrieën dragen zij elk op eigen wijze de koloniale geschiedenis met zich mee.

Over de auteur

Herman van der Meer (Hilversum 1948) werkte als leraar Engels aan twee journalistiekopleidingen. Voor zijn studie Amerikaanse literatuur verbleef hij twee jaar in de VS. Zijn reizen naar Italië stimuleerden hem die taal ook ter plaatse te leren aan een klein schooltje. Daarvoor nam hij tweemaal onbetaald verlof van zijn werk in Utrecht. Sinds zijn pensionering, schrijft hij (zie het boek Mokkeltjes over de tweeling), jogt en zwemt in steeds trager tempo, en reist met zijn geliefde. Hij tekent graag portretten en al wat hij zoal op reis en in de natuur tegenkomt.

Productinformatie

ISBN
9789464683042 / 978-94-646-8304-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-12-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
150
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

De tijd aan de Concordiastraat vloog voorbij. Op zoek naar een andere kamer vond Pim een pijpenlade aan de Monseigneur van de Weteringstraat ter hoogte van de Badstraat. Toen hij aanbelde, keek hij onderaan een steile trap omhoog langs de prachtige benen van een jonge vrouw in minirok. Het jonge echtpaar dat verhuurde had ook een dwaze kat. Pims kamer was een pijpenlade waar slechts ruimte was voor het bed in de lengte en zeker geen ruimte voor de kat. Dat zinde het beest niet. Vanaf het andere eind van de gang nam hij een aanloop, beukte met zijn kop als stormram Pims gebrekkig sluitende kamerdeur open en tuimelde naar binnen. Dat voorspelde niet veel goeds. Het echtpaar verhuurde nog een grotere kamer aan een tweedejaars wiskundestudent met wie Pim af en toe in de keuken een praatje maakte. Hij voelde daarbij lichte jaloezie jegens een student die een dergelijke exacte studie met flair aanging, terwijl hij zelf vertwijfeld achter zijn bureau tegenover het raam aan de straatkant verwoede pogingen deed zich voor de rechtenstudie te motiveren. Dat viel niet mee met colleges in de grote zaal van Tivoli aan de Oude Gracht te midden van een man/vrouw of vierhonderd en werkgroepen waar hij zich nogal dwangmatig geroepen voelde alles letterlijk te noteren zonder dat het Romeins recht hem het gevoel kon geven dat hij met de door hem zo vurig verlangde maatschappijgerichte studie op weg was naar de uitgang van de praktische uitvoering.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek