Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het geheim van de reus op de laatste berg
een om-de-beurt-leesboek

Auteur

Patty Brinkmann

Uitvoering
Paperback
Reviews
1 reviews
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In dit tweede om-de-beurt-leesboek van Patty Brinkmann maakt de jonge lezer kennis met Lim en zijn vriend Flip. Zij beleven spannende avonturen met reuzen en een heks in hun bos op de berg. Ze leren reus Gim om tot tien te tellen en reus Bam om niet meer met rotsen te gooien. Ze horen van reus Immer een groot geheim. En vallen ze echt in een kolkende waterval? In de tekstjes om zelf te lezen kunnen ook kinderen die lezen lastig vinden zelf uitvinden hoe je een hut bouwt, hoe je turnt als reus Gim en proefjes met vuur kunt doen. De schrijfster tovert een magische wereld tevoorschijn, waarin ongemerkt duidelijk wordt hoe je vrienden maakt en blijft en hoe je samen een conflict oplost.

Over de auteur

Na het succes van haar eerste om-de-beurt-leesboek verzon Patty verhalen voor haar kleinzoon Pim. Hij koos voor Lim en Flip die avonturen beleven met reuzen in het bos. Omdat hij lezen lastig vindt, zijn de tekstjes om zelf te lezen in blokjes geschreven en is het lettertype aangepast. Hierdoor lees je met gemak de goocheltruc: 'Vang de boef'. Of hoe je het proefje 'Brand op het bootje!' samen met je vader of moeder kan doen. Anne van Haasteren heeft weer schitterende tekeningen bij de verhalen gemaakt. Zij studeerde grafisch ontwerp in Berlijn. Haar illustraties vormen een fantastische ondersteuning voor de verhalen en de tekstjes. Haar unieke stijl brengt de avonturen van Flip en Lim met de reuzen nog meer tot leven.

Productinformatie

ISBN
9789464683523 / 978-94-646-8352-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-12-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
82
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

De deur van het huis ging open. Reus Immer zwaaide naar de jongens. Zonder er bij na te denken zwaaide Lim terug. Zijn rechterhand schoot in de lucht en toen... verloor hij zijn evenwicht. "Pas op!" riep Flip. Hij zag Lim tegen het touw van de brugleuning vallen en wilde hem vastpakken, maar de brug hing nu schuin. Als Flip de touwen los zou laten, viel hij zelf naar beneden. "Nee!" gilde hij, toen Lim met zijn voeten van de latten gleed en alleen nog met zijn linkerhand aan de brugleuning hing. "Help, ik val!" schreeuwde Lim. Flip zag de vingers van zijn vriend wit worden. Lim redt het niet, dacht hij. Razendsnel liet Flip de rechter leuning los en greep met zijn rechter hand de linker touwleuning vast, liet zich op zijn billen vallen en knelden zijn benen om zijn vriend. Lim sloeg zijn armen om de benen van Flip. Op dat moment hing hij met zijn hele gewicht aan zijn vriend. Er schoot een felle pijn door de schouders van Flip, die dacht dat zijn armen van zijn lijf werden losgescheurd. Maar dat gebeurde niet, want zonder dat hij er iets aan kon doen, lieten zijn handen de brugleuning los. Nu vielen de jongens allebei van de hangbrug en ze zouden verdrinken in de kolkende waterval. Maar...de jongens hoorden geen plons. Ze voelden geen ijskoud water. Nee, ze voelden een flinke schok en meteen erna iets warms...

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Marjory Zorge op 09-01-2023
Boek ziet er verzorgd en aantrekkelijk uit. Rustige lay out, fijn,
Leuk vind ik de spelletjes na elk hoofdstuk, geeft meerwaarde aan het boek