Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Opgeven is geen optie
Als kanker de rode draad in je bestaan is

Auteur

Gerret Verhagen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (10 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

“Verwijder de borst maar,” zei ze vastberaden tegen de arts. Ik schrok ervan, wetenschappelijk gezien was dat namelijk niet nodig. De arts en ik wisten haar met onze kennis en overtuigingskracht over te halen. Een paar weken later moest het in grote paniek helaas toch. Het was niet de enige keer dat haar gevoel het bij het rechte eind had. Hadden we daar maar wat meer naar geluisterd.

Over de auteur

Voor Gerrit Verhagen (1952) is kanker en verlies verweven met het leven. Als jongen van veertien verloor hij zijn moeder aan de ziekte die de rode draad in zijn bestaan zou worden. Hij was werkzaam in de farmaceutische industrie en beroepsmatig betrokken bij belangrijke introducties en hoogtepunten in de ontwikkeling van de oncologische wetenschap. Medische kennis en behandelingsopties ten spijt verloor hij drie van zijn vier broers. Ook het gezin dat hij met zijn grote liefde stichtte is niet gespaard gebleven. Ondanks alle tegenslagen en verdriet is opgeven geen optie. Met dit boek laat hij zien waarin de werkelijke waarde van het leven zit. Een verhaal om kracht uit te putten.

Productinformatie

ISBN
9789464683646 / 978-94-646-8364-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-12-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
126
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Derde kerstdag: Marijn op de operatietafel, Corry aan het infuus. De verlichte kerstbomen brachten geen innerlijke vrede in onze harten. Toch probeerden we te vertrouwen op een goede afloop. De operatie leek eindeloos te duren. Corry vocht al zo lang voor háár leven, nu vocht ze ook nog voor dat van haar zoon, ze liet haar tranen de vrije loop. De gedachte dat haar zoon een lijdensweg moest gaan maakte radeloos. Eindelijk mochten we naar hem toe. De uroloog kwam binnen, de spanning was te snijden. Een zucht van verlichting ging door de ruimte na de boodschap dat de operatie goed was gegaan. De tumor was compleet verwijderd en de snijranden waren schoon, dus geen achtergebleven tumorresten. We huilden opnieuw, van blijdschap dit keer. We konden het bijna niet geloven, was er dan toch ook eens een ziektegeval met perspectief in onze familie?

Reviews (10)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door j.c.barel op 06-01-2023
In een adem uitgelezen en geheel naar waarheid geschreven
door Dick van Zuilichem op 23-01-2023
Mooi verwoord, pakkend, openhartig, eerlijk, kwetsbaar, moedig, ontroerend, meeslepend, worsteling, herkenbaar, gedeelde geschiedenis, houvast en voorbeeld voor lotgenoten.
door Irma ter beek op 27-01-2023
Gerret, je boek heb ik uit. Hoewel ik de neiging had achter elkaar door te lezen, heb ik bewust stukje bij beetje gelezen om het goed te laten binnen komen.
Het was emotioneel, omdat ik het proces van Corry en van jullie als gezin van dichtbij meemaakte.
En het was bijzonder jou op deze manier beter te leren kennen door je jeugdervaringen omtrent je moeder te beschrijven. Wat een moeilijke kindertijd voor jullie. Ik had natuurlijk fragmentarisch wel het een en ander gehoord, maar nu kreeg ik zicht op het totaal. En dat speelde zich af in s-Gravenmoer, een dorp met strakke waarden en normen, zeker als het in je gezin wat anders verliep.
De opbouw en rode draad hoe de kanker een rol in je leven speelt, vind ik heel goed.
Wat de impact van de ziekte is wordt goed beschreven, zowel de kant van de behandelingen en de effecten als de emotionele betekenis. Knap hoe je dat hebt gedaan.
Vooraf heb je me eens verteld dat verwerking ook een doel voor jezelf was. Ik zou graag tzt eens horen wat het schrijven met je heeft gedaan. In ieder geval dapper je kwetsbare opstelling.
Voor je kinderen en kleinkinderen zal het zeker een kostbaar document zijn.
Binnenkort praten we er een keer over, lieve groet, Irma
door Yves op 27-01-2023
Het verhaal is intens, ontwapenend en zeer indrukwekkend. De openhartigheid van de auteur over zijn ervaringen, zijn levensverhaal en zijn worstelingen als professional en partner in één zijn een openbaring. Het respect voor alles en iedereen als mens staat als een paal boven water in dit boek. En dat is een les voor mij voor het leven. We zijn allemaal mensen en we doen het op onze manier, waarop we denken en hopen dat we het goed doen. Er is geen goed of fout er zijn plussen en minnen en die bepalen onze balans in dit leven. Onwijs bedankt Gerret.
door Naomi op 01-02-2023
Het is met emoties geschreven.
Je kan je goed inleven in de schrijver en het verhaal raakt je diep.
Ook erg knap hoe het verwoord is.
Je leest het boek zo in 1x uit.
door Jacqueline op 23-02-2023
Een bijna ongelooflijk verhaal op respectvolle, empatische, gevoelige èn boeiende wijze geschreven. In één ruk uitgelezen!
door Maya Fiora op 12-03-2023
Dit boek in één ruk uitgelezen! Een heel indrukwekkend verhaal. Ik had al veel bewondering voor Gerret, hoe hij het in het leven staat ondanks alles. Maar na het lezen van dit boek alleen nog maar meer bewondering gekregen.
Trots op jou Gerret!!!
door Flore Grijseels op 28-03-2023
Meeslepend verhaal en je leert de schrijver er beter door kennen en begrijpen. Mijn familie heeft een soortgelijke geschiedenis, dus het is een herkenning en biedt daarmee troost. Sommige stukken lees je met tranen in de ogen en sommige met een glimlach op het gezicht. Aan het einde van het boek heb ik meteen geld overgemaakt voor verder onderzoek naar (borst)kanker, want we hebben de strijd nog steeds niet gewonnen. Immers opgeven is geen optie!
door Hanneke op 30-04-2023
prachtig, indrukwekkend boek, door de schrijfstijl heel makkelijk te lezen. Gerret geeft een inkijkje in zijn jeugd, in het 's Gravenmoer van vroeger en in de vele moeilijke ziekteprocessen van de mensen om zich heen. Knap verwoord, je hebt je kwetsbaar opgesteld, daardoor vóel je als lezer hoe het werkelijk is geweest. Een aangrijpend, inspirerend en emotioneel boek voor iedereen, vol levenslessen en steun voor velen! Knap gedaan, Gerret.
door Erik Timmermans op 21-07-2023
Toen je vertelde dat je een boek uitbracht met jouw verhaal erin wilde ik het perse lezen. Dat terwijl ik absoluut geen lezer ben. Je neemt de lezer mee in iedere situatie die je schrijft. Aangrijpend, ik hield het niet droog. Wie is de mens dat die zoveel kan verstouwen? Geloof, hoop en liefde. Wat een geweldig vertrouwen. Jouw boek leert mij hoe om te gaan in de familiaire stormen van het leven. Dank je wel Gerret dat je je kwetsbaar hebt opgesteld, je verleden tot het heden aan het publiek deelt.