Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Tom en de Syriër
Traumatische chaos

Auteur

Teun van Nee

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een oud-studievriend van de auteur is totaal onvindbaar en de enige afwezige op een reünie. Na een intensieve zoektocht blijkt de zeventigjarige man, Tom, zonder enig vast inkomen en verstoken van gewenste medische zorg in deplorabele toestand in Piraeus te verblijven. Na meerdere bezoeken weet hij door opgewekt vertrouwen zijn gêne te overwinnen en vertelt hij in de loop der tijd zijn verhaal. Een Syriër speelt daarin in Libanon een dankbare, stimulerende rol. Toms noodzakelijke tijdlijn kan worden opgesteld. Een oorlogstrauma, gevolgd door een alcoholverslaving, blijkt de reden van zijn sociaal vacuüm en leefomstandigheden te zijn. Dankzij gericht researchwerk lukt het een vast inkomen voor Tom te verwerven, dat voor hem de mogelijkheid biedt tot een alleszins menswaardiger bestaan.

Over de auteur

Teun van Nee (1937), gehuwd en twee zonen, startte in 1961 als HTS-ingenieur met zijn echtgenote een tot bloei gebracht industrieel bedrijf. Een tussentijdse rechtenstudie scherpte zijn geest en nieuwsgierigheid. Zijn interesse, gestel en menslievendheid vormen de basis voor onafgebroken activiteiten op divers gebied.

Productinformatie

ISBN
9789464683776 / 978-94-646-8377-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-01-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
98
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 7
Inkijk pagina 30
Inkijk pagina 84

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Frank van Toorn op 19-02-2023
Teun van Nee beschrijft op ingenieuze, verrassende en meeslepende wijze de lotgevallen van Tom. De ongegeneerde stijl van Van Nee is een schot in de roos. Een wervelend boek.