Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Goede raad
Mijn ervaringen tijdens de laatste acht jaar van de raad van de gemeente Boxmeer

Auteur

Johan Koelman

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Iedereen kan gemeenteraadslid worden, je kunt zo maar gevraagd worden om op de kieslijst te staan. Wat kan er gebeuren na je benoeming? Een inkijkje in hoe ik de gemeenteraad van Boxmeer acht jaar lang heb ervaren. Acht jaar waarin veel speelde, van de eerste verkiezingsavond tot de laatste vergadering. Van geheimhouding tot openbaarheid, van grootse plannen tot raadsenquête. Welke invloed had corona op de besluiten in Boxmeer en waarom werd de gemeenteraad van Boxmeer hierover in de Tweede Kamer genoemd? Naast raadslid zijn gaat het gewone leven ook door. Hoe gaat dit samen? Een boek over het leven als raadslid.

Over de auteur

Johan Koelman kwam in 1994 vanuit Beverwijk in Boxmeer wonen. Na de geboorte van zijn dochter wilde hij ‘de wereld een beetje beter voor haar maken’. Na een paar jaar in de wijkraad werd hij benaderd voor de gemeenteraad. Acht jaar lang is Johan raadslid voor de SP in Boxmeer geweest. Door zijn huidige werkzaamheden heeft hij ervoor gekozen om voor de herindelingsverkiezingen 2022 niet op een verkiesbare plek te staan.

Productinformatie

ISBN
9789464684001 / 978-94-646-8400-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-01-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
152
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

In de uitslagen die binnenkomen tekent zich een mooi beeld af, de SP lijkt af te stevenen op vijf zetels. De hele avond gaat het nek aan nek met het CDA. En dan ineens zegt de presentator dat burgemeester Van Soest de einduitslag heeft. De SP is de grootste partij met zes zetels, gevolgd door het CDA met vijf zetels. Een fantastische uitslag, te meer omdat de SP de afgelopen raadsperiode uit het college gestapt is en er een afsplitsing heeft plaats gevonden. Ik heb een raar gevoel in mijn buik alsof er iets niet klopt. Ik word als winnaar naar voren gehaald. De presentator feliciteert de SP en vraagt hoe de SP nu verder gaat, of ik wethouder word en hoe de coalitie vorm zal krijgen. Ik ben voorzichtig en doe geen enkele toezegging. Dat gevoel dat ik heb, er klopt iets niet. We hadden afgesproken de uitslag onderling te bespreken bij café het Vertrek. De SP verlaat het gemeentehuis en we gaan naar het Vertrek. Daar vieren we de overwinning dan toch. Emile Roemer belt mij om ons te feliciteren. Rond 00:30 geef ik te kennen dat ik naar huis ga voor een korte nachtrust en dan gaat de telefoon. Ik krijg te horen dat er bij het tellen een fout gemaakt is. Van één stembureau was de stemming niet in de uitslag meegenomen en dat is later geconstateerd. Met dat stembureau erbij is het CDA de grootste partij en de SP de tweede partij, het verschil: elf stemmen. Thuis hoor ik nog net op de radio dat het goed was dat ik de champagne niet direct ontkurkt had. Niets gedronken, in de uitslag van vier naar vijf zetels en toch een gigantische kater van het resultaat.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek