Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Je tiet of je leven
Het verhaal van een schrijvende fotograaf met borstkanker

Auteur

Helma Havinga / Anneke Davids

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
26 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is februari 2020 als Helma de diagnose borstkanker krijgt. Haar wereld stort in en een zwaar behandeltraject volgt. Als Anneke aanbiedt haar in het hele traject met foto’s te volgen en Helma haar ervaringen, gedachten, gevoel en inzichten aan het papier toevertrouwt, ontstaat een indrukwekkend en eerlijk verhaal. Wat staat je als kankerpatiënt te wachten en welke veranderingen maak je zowel lichamelijk als mentaal door. Welke storm moet je trotseren? Helma beschrijft het in verhalen en gedichten en Anneke vangt het in pure en soms confronterende beelden. En dat verhaal met alle mooie, moeilijke en soms grappige momenten, is het delen waard.

Over de auteur

Helma (1977) en Anneke (1979) werken allebei in de zorg en zijn beide fotograaf. Ze delen de passie voor fotograferen, mooie beelden en diepgaande gesprekken. Helma is getrouwd, moeder van drie kinderen en 43 jaar als ze borstkanker krijgt. Ten tijde van haar ziekte merkt ze hoe ze haar gevoel en gedachten kan ordenen door het schrijven van verhalen en gedichten. Anneke kan al haar creativiteit kwijt in de fotografie. Ze houdt van pure beelden die een verhaal vertellen en de emotie laten zien. Als haar vriendin borstkanker krijgt, gebruikt ze deze talenten om haar te ondersteunen. De foto’s en het nauwe contact blijken een helende werking te hebben. Samen maken Helma en Anneke de verbinding tussen tekst en beeld. Een unieke combinatie!

Productinformatie

ISBN
9789464684131 / 978-94-646-8413-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
194
Formaat
A5 liggend
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 4
Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 15

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Gert-Jan op 08-08-2023
zeer mooi boek, wat naast de vele verhalen ook foto's laten zien welke open en eerlijk het verhaal vertellen.
Dit kan een zeer goede steun zijn voor (helaas) vele vrouwen welke de diagnose borst kanker krijgen.
heeft zeker een indruk gemaakt, mooi samen gesteld en geschreven.

door Ella op 01-03-2023
Wat een indrukwekkend boek. Helma laat zich gedurende het hele proces van haar meest kwetsbare kant zien. De prachtige foto’s van Anneke maken het helemaal af
door Kaylee op 12-02-2023
Na zelf de diagnose borstkanker te hebben gekregen dit boek besteld. Wat een geweldig boek. Eerlijk geschreven! De foto’s geven een heel duidelijk beeld. Ik weet een beetje meer wat ik kan verwachten door dit verhaal. Echt een stukje herkenning. Dankjewel!