Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Onschuldig gevangen
Angststoornis: PRI® (Past Reality Integration), dé helende weg naar vrijheid

Auteur

Riejan Kerssies-Marsman

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (9 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In haar openhartige levensverhaal vertelt de auteur hoe ze tijdens haar leven gevangen is geraakt in een angststoornis. Zonder een oordeel te hebben beschrijft ze welke rol haar vader hierin heeft gehad. Eveneens beschrijft ze haar vaders worsteling tijdens zijn levensreis. Ze ervaart nu heel sterk dat de cirkel rond is. Er is geheeld, wat geheeld moest worden. Ze schrijft over welke inspiratiebronnen een grote rol hebben gespeeld tijdens haar weg naar herstel. In het bijzonder hebben de boeken van Ingeborg Bosch, de grondlegster van PRI, hierbij een cruciale rol gespeeld.

Over de auteur

Riejan Kerssies-Marsman (1964) werkt inmiddels bijna vijftien jaar als postbezorger bij PostNL. Zij is getrouwd en moeder van twee fantastische zonen. Sinds januari 2020 is zij begonnen met schrijven aan haar autobiografie. Doordat vanwege de coronapandemie het sociale leven grotendeels stil lag, bood het 'ineens' tijd en ruimte om aan dit schrijfproject te kunnen werken. Haar doel was om haar verhaal te schrijven voor haar twee zonen, zodat zij inzicht kregen in haar geestelijk lijden. En haar falen om er ten volle voor haar oudste zoon te zijn. Gedurende het schrijfproces realiseerde zij zich dat haar verhaal wellicht ook een bron van inspiratie zou kunnen zijn voor meer mensen (waaronder ook jongeren) die zich een soortgelijke situatie bevinden.

Productinformatie

ISBN
9789464684186 / 978-94-646-8418-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-01-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
122
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

De autorit naar Veenhuizen kan ik zo nog terughalen. Hoe dichter we bij Veenhuizen kwamen, hoe onbehagelijker ik mij ging voelen. Ook voelde ik mij gespannen; er hing een onaangename sfeer in deze hele omgeving. Eenmaal rijdend op de smalle weg, met aan weerzijden bos, die naar de gevangenis leidde, voelde ik mij steeds kleiner worden. Op de parkeerplaats aangekomen zag ik dat er een grote groep bezoekers stonden te wachten voor een groot, ijzeren hek. De omheining met het prikkeldraad, en de grote schijnwerpers, boezemden mij angst in. Hemel, als dit een zogeheten 'half open inrichting' was, hoe zag 'Norgerhaven' er dan uit? Ik kan mij niet herinneren dat we gefouilleerd werden. Wel moesten wij ons legitimeren en aangeven bij wie wij op bezoek kwamen. Vervolgens werden wij naar een grote zaal begeleid, waar de gedetineerden op het bezoek zaten te wachten. De zaal leek op een grote kantine. Deze ruimte vond ik niet naar en zag er best vertrouwd uit. In de verte zag ik mijn vader. Zijn gezicht was smaller geworden en was nu al getekend door pijn. Hij zat aan een kleine vierkante tafel. We omhelsden elkaar en ik voelde de ingehouden emoties van mijn vader. Ik had het met hem te doen. Hij hoorde hier niet. Zelf wist ik mij niet goed raad met deze ongemakkelijke situatie. Mijn emoties wisselden zich in zeer snel tempo af, wat mij heel onzeker maakte. Nu ik zelf inmiddels de leeftijd heb bereikt die hij had ten tijde van zijn detentie realiseer ik mij pas, alhoewel dit bij benadering blijft, wat er door hem heen moet zijn gegaan toen hij ons aan zag komen lopen, richting hem in de zaal te midden van zijn medegevangenen. Gevoelens van schaamte, woede en schuld (niet schuldig aan hetgeen hem ten laste was gelegd, maar schuldig dat wij door hem in deze situatie terecht gekomen waren) zullen zich hebben afgewisseld.

Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Steven op 27-02-2024
Mooi persoonlijk en toegankelijk voor een breed publiek!
door judith bos op 04-02-2024
de persoonlijke ervaringen in relatie tot theorie/therapie
door Mirjam Spitholt op 02-02-2024
Fantastisch boek. Knap hoe oordeelde Riejan over haar vader schrijft. HELEND boek!
door G.M.Veldman op 02-02-2024
Warm, beeldend en ontroerend
door G. Evers-Brinkman op 01-02-2024
Dapper om zo open te zijn. Heel
Kwetsbaar, maar dit kan ook helend werken.
door Cecilia Zengerink op 01-02-2024
Riejan beschrijft het proces van herstel na een langdurige angststoornis.
Dat doet zij openhartig en heel invoelend.
In onze samenleving leven veel mensen met zo'n stoornis.
Het boek is daarom zo inspirerend, omdat je kunt lezen dat er een nieuwe weg mogelijk is, dat je een angststoornis kunt overwinnen. Ik vind dit maatschappelijk gezien een heel relevant boek!
door Anniek op 01-02-2024
Het is een mooi en pakkend boek!
door Annelies de Jonge op 01-02-2024
De schrijfster heeft zo’n persoonlijk en aangrijpend verhaal verteld, puur om andere mensen hier mogelijk ook mee te helpen!
Aangrijpend dit te mogen lezen.
door Sonja op 01-02-2024
Zo eerlijk en oprecht geschreven, vanuit haar hart! Herkenbaar.