Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Breedsprakig
korte verhalen

Auteur

Marianne Luinstra

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit eerste boek met korte verhalen is geschreven door de schrijfster Luintje, die in het lichaam van Marianne woont. Er zijn meer figuren die al eerder in de gelegenheid waren zich te uiten in eerdere uitgaven, zoals de tekenares en de fotografe. Alle drie horen wij bij Marianne, maken wij deel uit van de magisch realistische wereld die zij in zich heeft en ons een stem geeft om te vertellen over het leven, fantasie en emoties.

Over de auteur

Marianne leeft haar hele leven met woorden en beelden. Ze ontwikkelde zich al vroeg in fotografie, verhalen schrijven, tekenen en schilderen en zeefdrukken. De creatieve inslag dankt zij mede aan haar visuele opvoeding bij haar doof geboren ouders. Eerder verschenen "Oedoepvlees", blanke verzen over hoe het is om kind van dove ouders te zijn, "Verbindingen", een fotoboek over de natuur bewerkt in Photoshop en "Het land van Luintje", een kinderboek in woord en beeld. Dit is Mariannes vierde boek.

Productinformatie

ISBN
9789464684230 / 978-94-646-8423-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
94
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik had in de loop van de jaren al veel figuren ontworpen, dus toen ik een zelfgemaakt affiche ophing in mijn huis, verspreidde het nieuwtje zich als een lopend vuurtje. Op het affiche stond dat er een grote circusparade zou komen in de hoofdstad en iedereen die er maar enigszins vreemd uitzag en door mij ontworpen was, mocht meedoen. Vanuit plakboeken, dozen en vanuit koffers, van de zolder de trap af naar beneden, springend van foto's of uit passe partouts kwamen getekende figuren tevoorschijn. Eén voor één kwamen ze bij mij langs en vertelden mij waarom ik toch vooral hem of haar moest nemen. Ik moest een keuze maken, want ik moest ze in het groot gaan maken en heel veel tijd had ik hier niet voor. Ze verdrongen zich om mij heen, klommen op mijn schoot, trokken aan mijn bloesje. Eén lukte het via mijn schouder aan mijn oorlel te gaan hangen om zijn naam in mijn oor te fluisteren. Er zaten natuurlijk lievelingsfiguren van mij tussen en anderen die door mij min of meer afgekeurd waren, die zichzelf opkalefaterden om zo bij mij in het gevlij te komen. ik koos er een paar op kwaliteit uit en besloot de rest in een speciale map op te bergen waarover ik later zou beslissen wie er mee mochten doen. Toen waren ze stil.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Oedoepvlees

Marianne Luinstra

1 reviews

Oren zijn gesloten. Als de bel gaat, gaan er overal in huis lampjes branden. Praten doe je met je hele lichaam en zonder stem, zodat je in de trein aangestaard wordt alsof je een beroemdheid bent. Je spreekt een andere taal, zoals oedoepvlees. Maar ook kun je ogen door het dakraamluik zien en leren scheel te kijken (zodat je nooit alleen bent). Dit is de geschiedenis van een coda in blanke verzen, die vertelt hoe het was en is om horend kind van dove ouders te zijn, in een tijd waar ondertiteling, mobiele telefoon en beeldtelefoon nog ondenkbaar waren.

15,99
Voorkant cover

Verbindingen

Marianne Luinstra

Je ziet het niet aankomen. Je bevindt je middenin een park of bos en ziet groentinten en bruin om je heen. Opeens groeien alle takken naar elkaar toe, ze maken verbinding met elkaar en er vormt zich een netwerk van patronen. Zo heb je bomen nog nooit gezien. Een geheimzinnige sfeer maakt het allemaal nog spannender. De kleinste details zoals water, mos, een beekje, schaduwen, bladeren, het doet allemaal mee. Je wordt niet ingesloten, je leert alleen anders naar natuur te kijken en te fotograferen. De natuur verbindt alles en iedereen.
17,99
Voorkant cover

Het land van Luintje

Marianne Luinstra

Het land van Luintje is een nogal geheim Land (alleen de schrijfster weet waar het is), met hele bijzondere bewoners. Adriaan neemt je mee op reis door zijn land. Leer ze allemaal kennen in dit boek: van Adriaan tot Plevier, van Ogen tot Reuktweeling, van Ding tot Lopend Vuurtje en van Luistervink tot Gapende Geit! Veel plezier!
19,50