Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het geheime leven van ‘de krak van Molderwood’
Opmars of teloorgang

Auteur

Joep Soete

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (35 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het verhaal noch zijn protagonist laten zich niet graag in een hoekje drukken. Maar het is interessant om te weten te komen waar hij uiteindelijk terechtkomt met zijn leven na een heel moeilijke kindertijd. Hoe kan John Adamski in zijn zoektocht van kwetsbaarheid terug een kracht maken en uiteindelijk effectief in zijn contacten in discotheek ‘The Red Ark van Molderwood’ terug voor anderen te zorgen? John Adamski is zoals vele anderen sinds kindsbeen af op zoek naar zijn reden van bestaan. Maar is de opdracht die hijzelf nu momenteel gesteld had wel uitvoerbaar, en hoe groot was zijn eigen draagkracht en veerkracht nog?

Over de auteur

Als voormalig politieman en als beginnend schrijver probeert de auteur Joep Soete met dit verhaal niet weg te gaan van de dystopische harde realiteit waarin volgens zijn sombere visie, de samenleving alleen maar akelige kenmerken heeft. Het is een fictieverhaal met een menselijk gelaat en bovendien met een knipoog naar de actualiteit, dat persoonlijke ruimte laat voor existentiële vragen: wat is echt gebeurd, wat is fictie en wat is verzonnen op waargebeurde verzinsels? Zoals altijd overstijgt de realiteit elke vorm van fictie en uiteraard mag de lezer zelf bepalen wat hij leest in dit bijzonder verhaal. Maar een factchecker sturen heeft hier totaal geen zin.

Productinformatie

ISBN
9789464684322 / 978-94-646-8432-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
256
Formaat
17 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Op een of andere duistere manier zat daar ook wel een vorm van verlangen naar conflicten, een verlangen naar de dood of gladiolen. J.J.Adamski was heel zijn leven geweld gewoon geweest. John was al lang niet meer bang van de dood, ‘So beat it!’Hij waagde ooit zijn leven voor wereldvrede en stond meerdere malen zelfs oog in oog met de dood, misschien heeft hij met momenten dood zelfs getart. Hij had zich sinds kindsbeen al lang verzoend met de dood. De dood was misschien wel het grootste nog onbekende avontuur voor hem.Het was eerder het leven waar hij voor vluchtte, waar hij bang van was. Maar gelukkig was John ook veerkrachtig en sterk als een kat met negen levens.‘Iedereen gaat dood, zonder uitzondering ‘, zei hij vaak. Zowat iedereen vreest pijn of de dood. Maar als de dood niet bestond zou zelfs het leven van J.J. Adamski zijn betrekkelijke schoonheid verliezen. Op een gegeven moment had hij zichzelf niets meer toegestaan om wat dieper, gretiger en uitbundiger te leven. Misschien kon je soms beter gewoon sterven dan eeuwig in het vagevuur te moeten leven, was toen een van zijn motto’s. Zijn stervensuur was dan ook niet te voorspellen en er was wellicht ook nooit het juiste moment voor hem om te sterven. Het juiste uur voor zijn dood kon nog gaan van betrekkelijk veraf tot onwaarschijnlijk dichtbij, zoals vorige week bij dat schietincident, hier op de parking van ‘The Red Ark’. Anderzijds had hij ook geen zin meer om een of ander offerlam of martelaar te zijn in een oorlog van anderen. Maar zelfs hier aan de inkom van discotheek ‘The Red Ark’ kon één genadeloos nekschot van een lafhartige dader ook voor hem fataal zijn. Dat was inmiddels al wel gebleken.

Reviews (35)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jan lommelen op 01-02-2024
Goed over nagedacht
door De wilde lieven op 01-02-2024
Leest zeer vlot en sterke verhaallijn
door Greet Van Tiggelen op 01-02-2024
Getuigt van inzicht in menselijke aard, goede en kleine kanten. Maatschappijkritisch en tegelijk hoopgevend positief.
door Anton Boonen op 01-02-2024
De boeiende interessante schrijfstijl
door Hilde op 01-02-2024
Het mysterie tussen fictie en werkelijkheid, de kenmerkende stijl van Joep.
door Sandra Schoute op 01-02-2024
Hele goede schrijver. Persoonlijk vriendelijke persoon.
door Cindy Verbist op 02-02-2024
Fijne verhaallijn.
door Haesen. Rudy op 02-02-2024
Beste,

Hij is inmiddels stilaan op het einde van zijn pelgrimstocht (lees : Wachter of werker?) en is nu niet meer dat
richtingloze jongetje van vroeger.
Hij is getalenteerd en zelfs bereid om over zijn eigen donkere schaduw te springen, de verlammende angst voor zijn verleden, zijn kindertijd.
In mijn functie als zaakvoerder van MESS ontdekte ik iemand die begiftigd was met een verwoestende wilskracht en talent die zorgde voor kleine gelukjes van anderen: als je nooit faalt leer je nooit iets bij.
Zijn durf en moed word puurheid en kwetsbaarheid waarbij luisterend aanwezig zijn er bij hem ongetwijfeld ook bijhoren.
We moeten nog steeds de ontreddering bij anderen ontkrachten, hen hoop geven, en dat is exact wat Joep Soete doet, ook met zijn boeken.
Het is moeilijk om het in één woord te bevangen. Maar hij leerde in zijn ongebreidelde optimisme om met iets kleins (twee boeken is eigenlijk al niet meer klein) een groot geheel te veranderen. Ik spreek uit ervaring als zaakvoerder van een beveiligingsfirma dat dit niet evident is.
Daarom wil ik deze persoon, Joep Soete als politieman/schrijver voordragen .

Met vriendelijke groeten,
Rudy Haesen
Zaakvoerder ROAD security
door Louis Verdonck op 02-02-2024
Een boeiend boek!
door Monika op 03-02-2024
Super boek!
door Steven op 03-02-2024
Een prachtig mens, met een gouden pen. Mooi geschreven boeken door een wijze man
door Annick Proost op 04-02-2024
Door zijn eigen ervaringen probeert de schrijver anderen te helpen. Echt goed gedaan.
door Hilde op 04-02-2024
Je leest het in 1 adem uit ! Super mooi boek.
door Karel Bienstman op 04-02-2024
Prachtig geschreven
door Johan Mulders op 05-02-2024
Als voormalige politieman weet de auteur perfect waarover hij schrijft en dat maakt het boek zo authentiek en origineel.
door Richard Valenzuela op 05-02-2024
Heel herkenbaar en aansprekend, realistische kijk op wat mensen kunnen meemaken
door Marga Buursink op 07-02-2024
Boeiend verhaal.
door Peter Borgers op 08-02-2024
Je blijft lezen
door Erdo op 09-02-2024
Zeer aangenaam om te lezen, meeslepend.
door carine lijen op 10-02-2024
Heel toegankelijk boek en super mooi geschreven!
door Staes Steven op 10-02-2024
Beeldrijke taal, verhaal met diepgang!
door Thijs op 11-02-2024
Het verhaal is niet alleen spannend, maar de psychologische karakteropbouw is indrukwekkend!
door Dumon- kemps op 11-02-2024
De schrijver maakt maatschappelijke bespreekbaar en maakt het boek tot herkenning van velen, het weerspiegelt de maatschappij. Het boek heeft een mooi kaft
door Eric op 12-02-2024
Authentiek, herkenbaar voor hulpverleners , cipiers, politiemensen, het leert dat we niet te snel moeten oordelen over anderen.
door Inge Swinnen op 15-02-2024
Joep Soete loopt graag een eindje mee op het soms hobbelige levenspad van mensen. Hij put uit zijn eigen bagage om mensen te helpen waar hij maar kan. Zijn jarenlange kennis en ervaring met mensen in kwetsbare posities in de samenleving wezen hem de weg om dit boek te schrijven. Dat is pas jongerenwelzijn/cultuur. Een bijzonder boek van een bijzonder mooi mens.
door Geert Decraene op 21-02-2024
Intrigerend.
door Nader op 22-02-2024
Het is een fantastisch boek, aanrader om te lezen.
door Kylie op 24-02-2024
Het boek zegt wel dat als je niet gelukkig bent of geen voldoening hebt in je huidige situatie, je zelf op zoek moet gaan naar wie jij bent en wat jij nodig hebt, om hier vervolgens praktisch mee aan de slag te kunnen net zoals de jongens van Village gepeupel. En dat kan binnen je loopbaan zijn, je relaties, je gezin, ….
Zelfzorg en zelfinzicht zijn de sleutels tot veel eenvoudige oplossingen
die in het boek zitten.
door Kelly op 27-02-2024
Top schrijver!
door Marianne Verbist op 27-02-2024
Dat het boek zich afspeelt binnen een tijdspanne van enkele uren. Dat het een stevig verhaal is met een mix van verschillende sociale cases die goed uitgebouwd worden. Dat de hoofdfiguur ook zichzelf in vraag stelt. Dat het, ondanks het uitgebreid betoog, nooit gaat vervelen. Dat ik er mijn eigen dorp in herken.
door Sofie Van Baelen op 28-02-2024
Het is spannend interessant en mooi geschreven
door Sarina op 28-02-2024
Een boek dat je perspectief kan veranderen.
door Luykx op 07-03-2024
Is gewoon een top boek
door Jolien je op 07-03-2024
Boeiend, je blijft er helemaal in hangen!
door Hans Verheyen op 09-03-2024
De taalvaardigheid van een (ex) politieman overstijgt alle clichématige vooroordelen. Jozef begrijpt taal en weet het zelf. Bovenal kent hij de structuren van een geloofwaardige edoch begrijpelijk verhaal .

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Wachter of werker? Of gewoon ons aller verhaal der vallen en opstaan

Joep Soete

Joep Soete, een Molse maar verder geheel onbekende politieman met een eigen karakter, schrijft zijn verhaal: zijn persoonlijke kijk op mensen die hij heeft als “Wachter of werker”. Iemand die zijn hart en ziel gestoken heeft in zijn levensverhaal, vertelt dat we allemaal ooit eens professionele of menselijke fouten zullen maken en tegenslagen zullen tegenkomen. We denken allemaal dat we uniek of bijzonder zijn, of misschien juist heel alleen in een bepaalde ongemakkelijke situatie. Maar is dat wel zo? Of komt vroeg of laat iedereen iets ongemakkelijks tegen? Dit is het verhaal van stil verzet, maar ook van schoonheid, hoop en verzoening. Een verhaal al dan niet met een duidelijke boodschap voor de samenleving.

22,50
Voorkant cover

Wachter of werker? HARDCOVER Of gewoon ons aller verhaal der vallen en opstaan

Joep Soete

Joep Soete, een Molse maar verder geheel onbekende politieman met een eigen karakter, schrijft zijn verhaal: zijn persoonlijke kijk op mensen die hij heeft als “Wachter of werker”. Iemand die zijn hart en ziel gestoken heeft in zijn levensverhaal, vertelt dat we allemaal ooit eens professionele of menselijke fouten zullen maken en tegenslagen zullen tegenkomen. We denken allemaal dat we uniek of bijzonder zijn, of misschien juist heel alleen in een bepaalde ongemakkelijke situatie. Maar is dat wel zo? Of komt vroeg of laat iedereen iets ongemakkelijks tegen? Dit is het verhaal van stil verzet, maar ook van schoonheid, hoop en verzoening. Een verhaal al dan niet met een duidelijke boodschap voor de samenleving.

27,50
Voorkant cover

Het geheime leven van ‘de krak van Molderwood’ Opmars of teloorgang

Joep Soete

Het verhaal noch zijn protagonist laten zich niet graag in een hoekje drukken. Maar het is interessant om te weten te komen waar hij uiteindelijk terechtkomt met zijn leven na een heel moeilijke kindertijd. Hoe kan John Adamski in zijn zoektocht van kwetsbaarheid terug een kracht maken en uiteindelijk effectief in zijn contacten in discotheek ‘The Red Ark van Molderwood’ terug voor anderen te zorgen? John Adamski is zoals vele anderen sinds kindsbeen af op zoek naar zijn reden van bestaan. Maar is de opdracht die hijzelf nu momenteel gesteld had wel uitvoerbaar, en hoe groot was zijn eigen draagkracht en veerkracht nog?
27,99