Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Met of zonder ballen
Hoe kanker en onzekerheid mij zowel overspannen als beter maakten

Auteur

Jolene Muñoz

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (7 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De kracht van kanker loopt als een rode draad door dit verhaal. Een stiekeme sluipziekte die niet mijn lichaam, maar wel mijn geest binnendrong. Zowel mijn moeder als mijn man kregen de diagnose. Om de hoop op een toekomst niet te verliezen, bleven we als gezin nieuwe plannen maken. Plannen die symbool moesten staan voor een nieuwe start, maar die telkens mislukten. Mijn man en ik gingen tijdens en na zijn ziekte door diepe dalen. Reflecteren op onze kwetsbaarste momenten was moeilijk en confronterend. Maar tussen de regels door gaat het vooral over hoop, steun en vertrouwen. Over liefde en veerkracht. Want kanker maakt niet alleen kapot, het maakt ook heel.

Over de auteur

Jolene Muñoz (1984) is getrouwd en moeder van drie kinderen. Na de middelbare school ging ze op reis, twee jaar later vond ze haar plek in Amsterdam. Ze studeerde antropologie, ging als gezinsvoogd aan de slag en deed daarna de opleiding tot recherchekundige aan de politieacademie. Een succesvol leven, totdat een aantal heftige tegenslagen haar pijnlijk bewust maakten van het feit dat ze de controle kwijt was. Overspannen maar vastberaden besloot ze haar verhaal op te schrijven. Het resultaat is een realistisch boek over haar zoektocht naar manieren om beter te worden.

Productinformatie

ISBN
9789464684384 / 978-94-646-8438-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
192
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Op het moment dat ik aan kwam lopen, werd Luis net geroepen door een arts. Hij keek ongerust om zich heen maar zag me niet. Ik zwaaide en zette het op een loopje. Boaz gierde het uit. Of ik zijn vrouw was, vroeg de dokter. Met kinderwagen en al liepen Luis en ik achter hem aan, een klein kamertje binnen. Onze klamme handen vonden elkaar. Het was allemaal een beetje krap en ik had het stikheet. We zeiden allebei niets en keken de arts verwachtingsvol aan. Boaz begon voorzichtig te jengelen dus ik haalde hem uit de wagen. Bij mij op schoot was het meteen weer oké, nieuwsgierig keek hij om zich heen.

“Sorry, ik heb geen goed nieuws.”

Boem, daar was het dan. Met de deur in huis, recht voor zijn raap, zonder omweg of hapering. Als een gevreesde donderslag bij heldere hemel. Ik greep Boaz steviger vast en fluisterde in zijn oor dat alles goed zou komen.
“Stil maar lieverd, stil maar.”
Hij zat vrolijk brabbelend om zich heen te kijken, zich van geen kwaad bewust. Luis ging rechtop zitten en schraapte zijn keel:

“Oké, wat is de prognose en wat gaan we doen?”
Heel goed heb ik het allemaal niet gehoord. Vaag wat flarden hier en daar; het was 99 procent zeker dat het om een kwaadaardige tumor ging, dat een biopsie te risicovol zou zijn en ook eigenlijk helemaal niet nodig was. Het ging over een operatie en een goede kans op herstel. Na een paar minuten was ik er weer. Alsof we het hadden afgesproken was het nu aan mij om sterk te zijn. Ik vermande me en begon een vragenvuur.

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Geschreven door Joanne op 13-02-2023
Als je in het boek begint wil je het niet meer wegleggen! Ondanks de veelal heftige gebeurtenissen heb ik ook geregeld gelachen om de hilarische gedeeltes in het boek. Jolene schrijft zo mooi en pakkend waardoor het boek fijn weg leest! Ook als je geen soortgelijke gebeurtenissen hebt meegemaakt, kan je je alsnog herkennen in bepaalde situaties. Ze zetten je tot denken en maken je bewust hoe veerkracht en liefde zoveel kan overwinnen!
door Mariska op 15-02-2023
Wat een prachtig boek. Zoveel verschillende emoties die passeren. Een eerlijk en oprecht boek. Ik heb het in een keer uitgelezen. Het geeft veel stof tot nadenken en je wordt je bewust van bepaalde dingen die je in het dagelijkse leven tegen komt.
door Yvonne op 15-02-2023
Je leest een film!

Wat een bijzonder, fijn weg te lezen boek is dit.
Het is zo mooi en pakkend geschreven dat ik gewoon soms het gevoel heb er bij te zijn.

Het is echt een aanrader als je houdt van een boek met een écht verhaal, vanuit het hart geschreven.

Tip, houd er een tissue bij voor de lach en de traan 🙂
door Nienke op 17-02-2023
Wat een mooi boek is dit! Je wilt niet stoppen met lezen! Het is aangrijpend, heftig, maar ook met humor geschreven. Daardoor spreekt het aan en liefde overwint!
door Jacqueline van de Wetering op 05-04-2023
Je moet de ballen hebben om zo'n boek te schrijven, vind ik. Openhartig, eerlijk, zonder opsmuk en kritisch naar zichzelf. Je hoeft niet per se met kanker te maken hebben ( gehad) om met dit boek uit de voeten te kunnen.
Humor, verdriet, spanning rondom onderzoeken en uitslagen wisselen elkaar af. Wat me ook heel erg raakte, was wat jullie/ jij met je jongste dochtertje hebt meegemaakt. Het verhaal kwam voor mij sowieso heel dichtbij omdat m'n vriendin en haar man de eerste levensjaren van Jolene, grotendeels voor haar gezorgd hebben en ik zo'n beetje alles heb meegekregen. Dit boek is beslist een aanrader voor hen die met vallen en opstaan door het leven gaan. En....voor wie geldt dat eigenlijk niet...
door Bertine op 12-04-2023
In één keer uitgelezen! Prachtig beeldend geschreven met gevatte analyses.
Je krijgt een uitzonderlijke inkijk in het hoofd van patiënt en hun dierbare, gedachten die we niet snel delen.
Het is meer dan een beschrijving van een ziektebed. Het geeft ook weer hoe een trauma in je 1e levensjaar je de rest van je leven blijft vormen.
Het geeft je als lezer het besef om toch die stap te zetten naar iets waarvan je droomt, maar niet durft!
In meerdere opzichten dus een aanrader om te lezen!
door Nanda op 30-11-2023
Wat een geweldig boek, zo goed beschreven wat er allemaal gebeurde en hoe ze er samen mee omgingen. Een lach en een traan, heel heftig wat er beschreven is. Een open en eerlijk boek, ik hoop dat door alles van zich af te schrijven, de depressive tijd achter haar ligt en dat Jolene verder gaat in het schrijversvak!!
Van harte aanbevolen!