Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De erfgenaam
Moord in crematorium Deldenheim

Auteur

Johan Steenhoek

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het leven van Ferdinand Haverkamp verandert compleet als hij van een oudoom crematorium Deldenheim erft. Na het lezen van een stapeltje brieven die in de kluis van het crematorium liggen, ontdekt Ferdinand dat de erflater niet alleen zijn oudoom, maar ook zijn vader was. Zijn vader was niet altijd netjes geweest want Ferdinand krijgt al snel met de maffia te maken. Binnen een week pleegt hij zijn eerste moord. Het lijk wordt een uur later gecremeerd, een wereldrecord. Als hij ook nog verliefd wordt op Maria die in het huis van zijn vader woont, begint het langzaam gecompliceerd te worden. Ferdinand reist naar Rome en herstelt de Trevifontein in zijn oude glorie, de maffia ontvoert Maria en er is een achtervolging door Napels. Een vrolijke misdaadroman.

Over de auteur

Johan Steenhoek (1953) is gepensioneerd ondernemer. Zijn technisch adviesbureau ontwierp filterinstallaties voor crematoria en leidingwerk voor superjachten. Hij schrijft onder zijn eigen naam en onder het pseudoniem Stein Ecke. Onder zijn pseudoniem publiceert de schrijver gedichten en columns. Johan' s nieuwste boek is een vrolijke misdaadroman. Eind 2016 is bij Futuro Uitgevers de autobiografische roman 'Heleen' verschenen. In eigen beheer verscheen in 2019 'Van crematoria tot superjachten, 40 jaar STI Engineering'. Als ghostwriter voor Gerjan Apeldoorn verscheen bij Futuro Uitgevers in 2021 het boek 'Baanbrekend naar (ander) werk'.

Productinformatie

ISBN
9789464684582 / 978-94-646-8458-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
200
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 107
Inkijk pagina 108

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Marja Apeldoorn op 13-03-2023
Wat een geweldig boek! De schrijfstijl is humoristisch en luchtig. En het verhaal zit goed in elkaar met onverwachte wendingen. Ik heb er erg van genoten!!!!
Nu maar hopen dat er snel een vervolg op komt!
door Arita Halff op 02-05-2023
De schrijver heeft een nieuw genre op zijn naam staan. Een humoristische thriller schrijven betekent origineel en innovatief creatief zijn. Het verhaal ontlokt je menigmaal een glimlach met name om de woordkeus en dialogen.
Het is spannend om te lezen en de lezer wil graag weten hoe het afloopt met de hoofdpersoon die soms wel eens erg voortvarend zijn leven op de rit wil krijgen. Een Crematorium als erfenis en dan ook nog de Maffia die een belangrijke rol speelt nodigt uit tot urenlang leesplezier. Een mooi boek om cadeau te geven of zelf lekker op vakantie te lezen.
Het plot ( moeilijkste deel van een verhaal) is mooi gevonden.
door Marijke Bruin op 30-06-2023
Die Johan is een schrijver met grote mogelijkheden waarom, inlevend, empatisch, humoristisch, gevoelig, scherp op de tong, beetje stout en melancholisch en rijke fantasie en spanning. Alles komt terug in dit boek en het boeit tot de laatste bladzijde! Ferdinand Haverkamp en erfenis een crematorium, de maffia en gekke fontijnen, kom er maar eens op! Gr Marijke