Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De erfgenaam
Moord in crematorium Deldenheim

Auteur

Johan Steenhoek

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Het leven van Ferdinand Haverkamp verandert compleet als hij van een oudoom crematorium Deldenheim erft. Na het lezen van een stapeltje brieven die in de kluis van het crematorium liggen, ontdekt Ferdinand dat de erflater niet alleen zijn oudoom, maar ook zijn vader was. Zijn vader was niet altijd netjes geweest want Ferdinand krijgt al snel met de maffia te maken. Binnen een week pleegt hij zijn eerste moord. Het lijk wordt een uur later gecremeerd, een wereldrecord. Als hij ook nog verliefd wordt op Maria die in het huis van zijn vader woont, begint het langzaam gecompliceerd te worden. Ferdinand reist naar Rome en herstelt de Trevifontein in zijn oude glorie, de maffia ontvoert Maria en er is een achtervolging door Napels. Een vrolijke misdaadroman.

Over de auteur

Johan Steenhoek (1953) is gepensioneerd ondernemer. Zijn technisch adviesbureau ontwierp filterinstallaties voor crematoria en leidingwerk voor superjachten. Hij schrijft onder zijn eigen naam en onder het pseudoniem Stein Ecke. Onder zijn pseudoniem publiceert de schrijver gedichten en columns. Johan' s nieuwste boek is een vrolijke misdaadroman. Eind 2016 is bij Futuro Uitgevers de autobiografische roman 'Heleen' verschenen. In eigen beheer verscheen in 2019 'Van crematoria tot superjachten, 40 jaar STI Engineering'. Als ghostwriter voor Gerjan Apeldoorn verscheen bij Futuro Uitgevers in 2021 het boek 'Baanbrekend naar (ander) werk'.

Productinformatie

ISBN
9789464684582 / 978-94-646-8458-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
200
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 107
Inkijk pagina 108

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door George Tervoort op 09-03-2023
Je boek in twee avonden uitgelezen. Wat een idee om dit rond een crematorium af te laten spelen, super. Makkelijk leesbaar en met de nodige humor “ crematorium gesloten wegens sterfgeval” hoe verzin je het. Niet onbelangrijk, goede kwaliteit papier genomen voor je boek. Mocht je deel twee gaan schrijven, laat het mij weten.
door Marja Apeldoorn op 13-03-2023
Wat een geweldig boek! De schrijfstijl is humoristisch en luchtig. En het verhaal zit goed in elkaar met onverwachte wendingen. Ik heb er erg van genoten!!!! Nu maar hopen dat er snel een vervolg op komt!