Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Gedoemde jongeren
De campanula

Auteur

Louis Tytgat

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Luke, Linda, Vince, Jesse en Josh zijn vijf beste vrienden. Wanneer er steeds meer verdwijningen worden aangekondigd, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Gaandeweg ontdekken ze dat er een mysterieus wezen op de loer ligt. Het is een verhaal over sterke gevoelens, leven en dood, verliefdheid en bedrog, met een dramatische toets. Blijven de vrienden nog een hechte groep tegen het einde of worden ze uiteengerukt door verschillende dreigingen?

Over de auteur

Louis Tytgat (2004) is een student die in Gent de opleiding Geneeskunde volgt. Al van kleins af aan verzon hij verhalen die hij al dan niet op papier neerpende. Toen al raakte hij geboeid door het genre fictie, vooral de categorie thriller. Op school overvielen de schrijfopdrachten hem als een aangename vrijetijdsbesteding. Gedoemde jongeren is zijn debuut, maar hij heeft ook al kortverhalen en gedichten geschreven. Poëzie is iets wat hem boeit. Net zoals het filosofisch concept dat overigens ook in zijn debuut zit verwerkt: de tegenslagen van de adolescentie.

Productinformatie

ISBN
9789464684803 / 978-94-646-8480-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-02-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf 15 jaar
Kernwoorden
Jongeren Thriller Vriendschap Mysterie Drama Verliefdheid Avontuur Adolescenten Achtervolging Bos

Uitvoering
Paperback
Pagina's
172
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Mijn ogen wendden zich opnieuw tot het schoonmaakwagentje. Daar was beweging te zien. Mijn hart pompte harder dan normaal. Een lange hand, met een puisterig vel, gleed kronkelend vanuit de afvalzak naar de grond. De arm bewoog zich schuchter. Daarna rees een gedaante op, uit de plastic zak, een gedaante zo groot als een deur. Mijn gsm viel uit mijn hand en ik vluchtte een andere gang in.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Arne op 27-03-2023
Een spannend boek dat je meesleept door allerlei avonturen omtrent een bovennatuurlijk wezen, het lijkt *slechts* een avonturenverhaal, maar niets is minder waar. Niet alleen verkent de auteur de moeilijkheden aangaande sociale relaties en schuldgevoelens die een mens in het dagelijkse leven doormaakt door het gebruik van het multiperspectivisme, hij speelt ook met de verwachtingen van de lezer (en de personages), iets dat voor een interessante spanning zorgt. Een echte aanrader voor wie geïnteresseerd is in thrillers, 'the supernatural', maar ook voor wie interesse heeft voor sociale relaties en hoe deze werken, hoe ver vrienden voor elkaar zouden gaan, en nog zoveel meer!
door Martine Simoens op 14-04-2023
‘’De debuutroman ‘Gedoemde jongeren’ van Louis Tytgat is voor mij een schot in de roos: een spannend verhaal, met verschillende goed omschreven personages, vlot taalgebruik, …. het leest als een trein.
door Alina K. op 10-05-2023
‘Gedoemde jongeren' bezorgde mij een leeservaring vol met rollercoasters van emoties. Met kippenvel en nieuwsgierigheid las ik het boek zonder moeite uit. Louis slaagde er niet alleen in om het verhaal en de personages tot leven te wekken, maar hij zorgde er ook voor dat ik nog lang over het boek ging dagdromen. Zijn unieke schrijfstijl en creatieve gedachtegang creëerden een meesterwerk waarbij ik stil begon te staan bij de echte betekenis van vriendschap. 'Gedoemde jongeren' is een aanrader voor diegenen die verlangen naar verbazingwekkende plotwendingen, om dan ontroerd te worden door de hartstochtelijke liefde. Ik kijk alvast uit naar een vervolg! :)
door Yann W. op 26-07-2023
'Gedoemde jongeren' van Louis Tytgat is een spannend boek vol avontuur en plottwisten. In het boek komen meerdere verhaaltjes voor die allemaal een verband hebben met elkaar, uiteindelijk samenkomen en een geheel vormen. Dit doet Louis door ons het verhaal vanuit de invalshoek van ieder (goed omschreven) personage te doen ontdekken. Ook al is het verhaal fictief, zet het ons aan het denken over hoe we zouden reageren als een dergelijke situatie ons zou overkomen. Het boek is aangenaam om te lezen, leest vlot en wekt emoties op. Een geslaagde debuut voor Louis! Ik wacht vol spanning op een vervolg!