Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kraamfeest in de regen
In opname vanwege een postnatale depressie, mét baby

Auteur

Emily van Loon

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Een kraamfeest in de stromende regen is wel het laatste dat je verwacht als je een baby krijgt. Toch is dat waar Emily van Loon mee te maken kreeg: de eerste vreugde rond het krijgen van haar zoontje Noah werd ruw verstoord door een zware regenbui. Helaas ging deze over in een regelrechte wolkbreuk. Emily kreeg een postpartum (ook wel postnatale) depressie na de geboorte van haar tweede kind. Zo erg, dat ze drie maanden samen met hem moest worden opgenomen op een Moeder-Baby Unit – een specialistische psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Haar verhaal begint bij de zwangerschapstest voor nummer twee en eindigt uiteindelijk thuis, grotendeels hersteld en boven alles gelukkig met haar gezin.

Over de auteur

Emily van Loon is getrouwd met Björn en samen hebben ze twee kinderen: een dochter van zes en een zoon van twee. Emily is ecoloog en werkt in het onderzoek, maar staat op het punt een biologische zelfoogsttuin te beginnen. Tot op zekere hoogte voldoet zij aan het hippiebeeld en ja, ze bekent, zij heeft ook wel eens sokken in haar sandalen gedragen omdat het praktisch en comfortabel was. Met haar gezin gaat ze graag wandelen of fietsen in het bos. Ook vindt ze het leuk om creatief bezig te zijn – van tekenen tot macramé – en verorbert ze boeken.

Productinformatie

ISBN
9789464684919 / 978-94-646-8491-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
156
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Aan het einde van het intakegesprek kijk ik verdwaasd de tafel rond. Ik voel me somber, heb tranen in mijn ogen staan en kan maar moeilijk terug halen waar we over hebben gesproken. Echt het geheugen van een goudvis. Wat ik wel heb meegekregen is dit: ze denken dat deze opname mij goed zou kunnen helpen en dat ik morgen al terecht kan. Morgen! Mijn man en ik krijgen nog een rondleiding van de verpleegkundige op de verpleegafdeling zelf. Zo bizar voelt dat voor mij, alsof ik een nieuwe woning aan het bekijken ben en dingen moet zeggen als: wat een ruime kamer met hoog plafond en luxe inbouwkast. Er is zelfs een eigen badkamer! Kijk nou, ik hoef niet eens een eigen box/stoeltje/speelgoed/wipper/kinderwagen/voorraad poedermelk/voorraad babyhapjes mee te nemen, alles is er al! En: is dat nou een eigen tuin met bloemenzee en groen gras zover het oog reikt? Het is duidelijk een afdeling in een ziekenhuis, en tegelijkertijd is er een huiselijke woonkamer met planten, twee banken, een groot vloerkleed, een eettafel met een fruitschaal, vaas met witte tulpen en een rood tafelkleedje. We staan weer bij de deur van de afdeling en ik kijk nog een laatste keer over mijn schouder. Dit wordt het dan. Ik vind het doodeng, maar voel toch de hoop dat ik hier eindelijk rust vind en me weer beter ga voelen.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jeltje op 12-03-2023
Een indringend verhaal dat het verdiend om meer aandacht te krijgen, omdat een postnatale depressie veel meer voorkomt dan de meeste mensen denken. Alhoewel het over een depressie gaat en er best heftige momenten in worden beschreven, heeft Emily het voor elkaar gekregen om het toch redelijk luchtig en met humor te schrijven, zonder aan de ernst van het verhaal onder te doen. Een heel leesbaar boek! Vooral het 'hoofdverhaal' leest goed door, de laatste hoofdstukken geven erg nuttige informatie voor wie zelf een postnatale depressie door(ge)maakt (heeft) en voor mensen in hun omgeving. Ook bijzonder dat de papa's niet worden vergeten in dit boek. Het lezen waard en verdient meer aandacht!
door Margreet op 21-03-2023
Wat een geweldig boek over zo’n moeilijk onderwerp: een postpartum depressie. Ik heb het in één ruk uitgelezen! Kijkend door de ogen van Emily krijg je meer begrip voor wat het betekent, een depressie na de geboorte van je kind. Emily schetst een compleet beeld met haar persoonlijke verhaal; ook haar man Björn komt aan het woord. Een aanrader voor alle moeders (en vaders!) die somberte ervaren na de geboorte van hun kind. Dit boek geeft hun handvatten en ondersteuning: je bent niet de enige. De hoofdstukken aan het eind van het boek bevatten nog waardevolle achtergrondinformatie. Ook voor professionals als verloskundigen en kraamverzorgenden is dit boek een absolute must!