Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Gruuzels

Auteur

Erik Frijsinger

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De gruuzelmannetjes Teun en Pleun gaan samen op pad en willen de mensen laten schrikken. Hoe hard ze ook maar hun best doen om onder de aandacht van de mensen te komen, het wil maar niet lukken. Ten einde raad vragen de twee gruuzels hun koning en koningin om advies. De koning en koningin zijn echter in de veronderstelling dat het de twee gruuzels nooit zal lukken om mensen aan het schrikken te maken. Ze adviseren Teun en Pleun dan ook om zich bezig te houden met andere zaken. Teun en Pleun zijn beteuterd. Tot hun grote schrik vernemen Teun en Pleun van een bouwvakker dat de mensen huizen willen bouwen op de plek waar hun dorpje ligt. Gaat dit nog goed komen? De mooie illustraties die dit boek rijk is, zijn gemaakt door Mayren van der Coelen en zo vormen tekst en de mooie illustraties een prachtig geheel.

Over de auteur

Als kind had Erik al een levendige fantasie, hij vond het leuk om boeken te lezen en was daar dan ook vaak mee bezig. Hij hield zich ook bezig met het maken van tekeningen en verhaaltjes in stripvorm. Erik is op een gegeven moment in de zorg gaan werken, omdat hij het fijn vindt om mensen te helpen daar waar dat nodig is. Jarenlang heeft Erik het mensen naar hun zin gemaakt in de zorg, Erik beschikt over een grote gezonde dosis humor dus werd er gelukkig veel gelachen in het leven van Erik. Er waren ook tegenslagen, maar tot nog toe heeft Erik meer gelachen in zijn leven dan gehuild.

In dit boek vervult Mayren de rol van illustrator. Ze geeft levendigheid aan de gruuzels waardoor je nóg meer wordt meegesleept in hun wereld. Naast illustrator, staat ze bij velen ook bekend als veelzijdig maker en kunstenaar. Dit is de tweede keer dat ze een kinderboek illustreert, waarvan dit het eerste is dat officieel uitgegeven wordt. Mayren hoopt met deze illustraties een gevoel van vreugde en verwondering op te wekken in wie dit verhaal ook leest.

Productinformatie

ISBN
9789464685077 / 978-94-646-8507-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-03-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 6 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
42
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

In de bossen wonen veel beestjes en andere wezentjes zoals bijvoorbeeld kabouters. Niemand heeft in de loop der jaren kabouters gezien, omdat kabouters zich niet snel aan mensen tonen. De kabouters leven een teruggetrokken bestaan in de bossen en leven van alles wat de natuur hun te bieden heeft.
De gruuzels leven ook in de bossen, maar in tegenstelling tot de kabouters willen de gruuzels graag onder de aandacht komen bij de mensen. Ze willen mensen namelijk laten schrikken, omdat ze denken dat ze heel erg griezelig zijn. En mensen laten schrikken vinden de gruuzels hartstikke leuk om te doen. Echter is er een probleem, gruuzels zijn niet zo groot.
Gruuzels worden niet langer dan vijf centimeter en worden daardoor niet snel door mensen gezien aangezien de mensen druk zijn met hun leven. Mensen letten niet zozeer op de kleine gruuzels, omdat ze dan naar de grond zouden moeten kijken om een gruuzel te zien.
Daarbij zien gruuzels er ook echt niet griezelig uit, ze hebben een viltige vacht en zijn zwart van kleur met witte horizontale strepen op hun lijf. Ze hebben korte armpjes en korte beentjes, kleine handjes en kleine voetjes met vijf vingertjes en vijf teentjes net zoals een mens. Gruuzels hebben geen scherpe tanden, ze hebben twee kleine oogjes zo groot als speldenkoppen en een lange neus.
Gruuzels leven net zoals kabouters van alles wat de natuur hun te bieden heeft. Zo eten ze zaden en pitten en ook fruit en groente. Er is onder de gruuzels een koning en een koningin, zij leiden hun volkje zodat de gruuzels niet in een grote chaos gaan leven. Gruuzels hebben sturing nodig, want anders zouden ze zich vervelen en zouden ze een heel chaotisch bestaan gaan leiden, omdat ze niet goed stil kunnen zitten.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek