Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mijn Ghana blues
Vriendschap over grenzen heen

Auteur

Sini Dekker

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,8 / 5 (4 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De Ghanese Samuel staat op het punt een nieuw leven te beginnen: niet meer naar de kerk en een baan als leraar op de school van zijn oom. Op school en onderweg ernaartoe ontmoet hij landgenoten en Chinezen die hem een andere wereld laten zien. Daarnaast leren een Ghanese en twee Nederlandse collega’s hem inzien hoe mensen anders met elkaar om kunnen gaan dan hij tot nu toe gewend is, wat hem in verwarring brengt. Als de school door corruptie en een machtsstrijd ten onder gaat, ontaardt zijn verwarring in een crisis, waar hij met hulp van vrienden weer uitkomt. Opnieuw moet hij een start maken in zijn leven, maar ook deze keer niet zonder perspectief.

Over de auteur

Sini Dekker heeft een jaar in Ghana gewoond en ruim vijftien jaar ervaring opgedaan in allerlei onderwijsprojecten in Ghana. Zij heeft daarnaast het land rondgereisd en veel projecten van verscheidene stichtingen bezocht. Beide hebben tot hechte vriendschappen geleid met vrouwen en mannen die haar een inkijk gunden in hun persoonlijke leven. Hun verhalen, aangevuld met haar eigen ervaringen, hebben haar geïnspireerd tot het schrijven van dit boek.

Op zondag 26 maart om 15.00 uur presenteert Sini haar nieuwe boek 'Mijn Ghana blues' in Boekhandel Boomker, Raadhuisplein 7 in Haren. De toegang is gratis. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen en je boek te laten signeren.

Productinformatie

ISBN
9789464685138 / 978-94-646-8513-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-03-2023
Taal
Nederlands

Genre
Romans
Kwalificaties
Ghana Nederland

Uitvoering
Paperback
Pagina's
256
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Als Samuel aankomt bij het administratie-blok wordt hem de weg versperd door de CEO, die hem met een vingerknip in de richting van zijn kantoortje dwingt. ‘Need a word.’
\ Samuel volgt hem en is er niet gerust op wat er staat te gebeuren. Hij heeft amper plaatsgenomen of Seth barst al los over wat hij ongeoorloofde praktijken noemt. ‘Ik wil dat je onmiddellijk stopt, anders heeft het gevolgen.’ Hij smijt de woorden in zijn gezicht, zijn tanden flitsen.
\ Hoewel Samuel onmiddellijk doorheeft waar hij op duidt, houdt hij zich van de domme. 'Kunt u uitleggen waar u op doelt, sir?’ Zijn toon is beleefd, maar vanbinnen groeit zijn koppigheid. De man tegenover hem vreest geen levende ziel.
\ Hij treft een snaar, want de CEO laat iets van zijn barse houding varen. Hij leunt voorover, zijn beide gespierde armen op het bureau, zodat het kraakt en kreunt onder het gewicht. Zijn stem geeft hij een vaderlijke toon. ‘Je door mij zeer gerespecteerde oom heeft je hoog zitten, son, maar waar je je nu mee bezighoudt is subversief en beneden alle peil.’
\ Het lukt Samuel zijn beleefdheidsmasker op te houden en hij knikt. Het is als spelen met een tamme leeuw, denkt hij, je kietelt zijn manen, maar ondertussen denk je aan zijn klauwen.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Bertus Agger op 02-02-2024
als onderwijsman kan ik volledig meegaan in haar beschrijvingen.....
door Alice op 02-02-2024
Sini schrijft levensecht. Je voelt dat ze betrokken is bij het leven in Ghana.
door Nesli op 11-02-2024
Ik vind het een PRACHTIG boek! Het onderwerp is eenmaal iets waar niet veel mensen over schrijven.
door Nesli op 11-02-2024
Het is een prachtig boek. Ik ben blij om dit boek te lezen.