Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Terugkeer van de zee

Auteur

Sanne & Sjors van den Dries

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Kate, een jonge gedreven historica, onderzoekt al jarenlang een mythisch object. Als een doorslaggevende aanwijzing over de mogelijke locatie ervan haar naar de Kaapverdische Eilanden voert, staat ze aan het begin van een ontdekking die haar carrière als historica voorgoed kan veranderen… Of toch niet? Op Kaapverdië aangekomen heeft het onderzoeksteam vele tegenslagen te verduren. Als enkele teamleden niet terugkeren na een verkenningstocht, kan Kate niet meer ontkennen dat er iets vreemds aan de hand is en neemt ze het heft in eigen handen.

Over de auteur

Sanne (‘94) en Sjors (‘91) zijn broer en zus en hebben met veel plezier samen hun eerste boek geschreven. Het idee voor dit boek ontstond tien jaar geleden en heeft lange tijd op de plank gelegen toen zowel Sjors als Sanne gingen studeren, op zichzelf gingen wonen en hun eerste banen kregen.
Sjors is teamleider en docent biologie op het Bernard Lievegoed College in het mooie Maastricht. In de zomerperiode is hij veel op zijn boot te vinden. Sanne is docente geschiedenis op het Maaswaal College in Wijchen en werkt daarnaast mee aan de geschiedenismethode Memo bij uitgeverij Malmberg. Ze woont samen met haar vriend, tevens docent geschiedenis, in de historische stad Nijmegen.

Productinformatie

ISBN
9789464685237 / 978-94-646-8523-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-03-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
246
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Na wat schuiven komt het boek los uit zijn strakke omhelzing met de andere boeken en steekt Anton het triomfantelijk in de lucht. Kate kijkt verbaasd naar het boek en doet voorzichtig een stapje dichterbij. Anton duwt zichzelf wat onhandig omhoog en geeft het boek aan Kate. Kate loopt terug naar haar stoel en gaat voorovergebogen met het boek op schoot zitten.
‘Dit boek, is het register van de VOC uit het jaar 1611-1612. In dit register werd op 29 november 1611 de afvaart van het toenmalig nieuwe schip de Rode Leeuw onder leiding van kapitein Volkert Thijsz. genoteerd. Blader maar eens Kate, misschien zie je wel wat interessants,’ zegt Anton, waarna hij nog een kop thee voor zichzelf inschenkt. Hij houdt uitnodigend de theepot omhoog, maar Kate ziet het niet waardoor hij hem weer langzaam op tafel zet.
Kate slaat het register open en ziet in een kriegelig handschrift Rode Leeuw, Volkert Thijsz., 29/11/1611 staan, maar deze regel is met een andere kleur inkt doorgestreept. Er zijn meerdere regels leeg, maar op het midden van de pagina staat nog één regel: Maio van 17/01/1612 tot 09/02/1612. Ze bekijkt de rest van de pagina, maar ziet geen verdere notities. Ze bladert verder en komt de lijst tegen van de vracht van de Rode Leeuw. Balen met textiel, kisten met vers fruit, tonnen met water en sterke drank, de lijst gaat maar door. Ze zoekt naarstig naar een aanwijzing en komt op de derde bladzijde van de lijst de regel dichte kist 0,5 bij 1,0 voet tegen. Ze blijft even naar de regel staren. Wat doet een kleine kist, gesloten, tussen een lijst met allemaal proviand en handelswaar?

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek