Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zal je morgen aan me denken?
Een familiegeschiedenis in oorlogstijd

Auteur

Bert Reijnen

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Deze vraag speelt levenslang door het hoofd van Bertus Reijnen, de vader van de schrijver. Vader verhaalt over zijn familie, de kennismaking met Alida, hun huwelijksdag in oorlogstijd, de jaren ’40 – ’45. Om de Arbeitseinsatz te ontlopen neemt hij een baantje bij het Gewestelijk Arbeidsbureau. Samen met Alida nemen zij deel aan het verzet in Amsterdam. De schrik is enorm als Jodenjager Henneicke voor de deur van zijn ouders wordt omgebracht. Hun veiligheid komt in gevaar wanneer de Duitsers een groep GAB-medewerkers fusilleert, ze moeten onderduiken.
Op 5 mei 1945, raakt hij als lid van de BS gewond bij een schietpartij met Duitse militairen in de Valkenburgerstraat. Vier kameraden sneuvelen.
Twee jaar later wordt zijn zoon geboren, die ook morgen nog aan hem denkt.

Over de auteur

Bert Reijnen (75) is oud-docent lichamelijke opvoeding en onderwijskunde. Na zijn pensionering vond hij de tijd de aantekeningen uit zijn vaders jeugd uit te werken. Dit leidde tot zijn eerste boek: "Zal je morgen aan me denken?" waarin hij de geschiedenis van zijn ouders, gemengd met zijn eigen ervaringen, vormde tot een romantische biografie. De Tweede Wereldoorlog en het verzet spelen daarin een belangrijke rol.

Productinformatie

ISBN
9789464685244 / 978-94-646-8524-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-03-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
160
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Zwijgend lopen we over het grindpad totdat Jeanne struikel. In een reflex steek ik mijn armen uit en vang haar op nog voor zij valt. Haar gewicht in mijn armen en haar zacht geurende haar tegen mijn gezicht.
‘Wat ben ik blij dat jij me opving,’ zegt ze, terwijl ze mij met haar donkere ogen aankijkt op een manier die ik niet vergeten zal. Ze lijkt breekbaar, maar voelt zelfverzekerd en sterk.
Eenmaal terug bovenaan de steile trap, voor we weer naar binnen gaan, legt ze een hand op mijn arm en streelt met de andere over mijn haar. ‘Zal je morgen ook nog aan me denken?’ vraagt ze. De vraag verrast maar verwondert mij niet.
‘Jazeker Jeanne,’ is mijn reactie. Ik schrik er zelf van en bloos.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek