Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Waar is Claire?

Auteur

Nico Bemelmans

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Babette Hendriks komt er per toeval achter dat vijf jaar geleden haar nicht Caro Buitens werd vermoord en haar driejarig dochtertje Claire werd ontvoerd en nooit meer teruggevonden. Ze gaat zelf op onderzoek uit en weet te bewerkstelligen dat de politie een nieuw heronderzoek instelt. Bovendien meldt ze dat in het verleden haar reisbureau voor duizenden dollars werd opgelicht door een Nigeriaanse oplichtersbende. Ondanks inspanningen van de Rotterdamse recherche, waarbij ook Scotland Yard en de FBI worden ingeschakeld, wordt er geen positief resultaat behaald. Zeven jaar later wordt er door de directie van een ziekenhuis een zeldzame aangifte gedaan...

Over de auteur

Nico Bemelmans (75) is een gepensioneerd docent Engels en was tevens tolk-vertaler. Hij is getrouwd en vader van twee zonen en opa van twee kleindochters. Na zijn pensionering legde hij zich toe op zijn grootste hobby's: Zuid-Amerikaanse- en Mexicaanse muziek en schrijven. Na een aantal jaren zijn manuscripten bewaard te hebben, durfde hij het eindelijk aan om er eentje naar uitgeverij Boekscout te sturen en meteen leidde dit tot onverwachts succes: publicatie van zijn eerste detectiveroman! Nu met 'Waar is Claire?' een eerste stap is gezet, zullen er ongetwijfeld nog meer spannende romans volgen!

Productinformatie

ISBN
9789464685299 / 978-94-646-8529-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-03-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
246
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Hoofdinspecteur Nico van Dijk had, net als zijn Maastrichtse collega, dezelfde lange imposante carrière achter de rug van beginnend jong rechercheur tot ervaren rot in het vak. Hij had velerlei criminele zaken onderzocht, variërend van diefstal, inbraak en overval, tot verkrachting, doodslag en moord. Aanvankelijk, als lid van verschillende politieteams, maar de laatste vijftien jaar als leidinggevend hoofdinspecteur, afdeling moordzaken in Rotterdam, kende zijn loopbaan vele pieken en dalen.
Een normaal verschijnsel voor een nu al meer dan dertig jaar durende jacht op boeven van zwaar crimineel kaliber. De laatste jaren werkte hij steeds meer aan zaken die veelal gerelateerd waren aan drugshandel, prostitutie en vrouwenhandel. Logisch toch met zo’n werkterrein als Rotterdam met ’s werelds grootste doorvoerhaven, talrijke bordelen, havencafés en nachtclubs?
Hij had al vele succesvolle opsporingen verricht, maar ook veel teleurstellingen ervaren als verdachten ontglipten aan veroordeling door gebrek aan bewijs of aan een in zijn ogen te milde strafmaat. Een van zijn grootste teleurstellingen als rechercheur was echter een zaak, nu vijf jaar geleden, waarbij een vanuit België en Oost-Europa opererende criminele organisatie probeerde om ook in Rotterdam voet aan de grond te krijgen.
Hij en zijn team en ook andere politie-eenheden gespecialiseerd in de bestrijding van drugs en illegale prostitutie, hadden zich jarenlang, in samenwerking met de Belgische collega’s, fanatiek ingezet om de massale groei van de containerinvoer van drugs, alsook de toename van de vrouwenhandel in het Rotterdamse havengebied, af te remmen. Er waren al vele arrestaties verricht in zowel Antwerpen als in Rotterdam, maar hoewel het allergrootste kopstuk van de criminele organisatie die hiervoor verantwoordelijk werd gehouden, gearresteerd en aangemerkt werd als hoofdverdachte, moest hij uiteindelijk weer worden vrijgelaten vanwege gebrek aan overtuigend bewijs. Een frustratie voor alle betrokken politiemensen en douaneambtenaren in Nederland en België.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek