Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Tony's drakeneiland
Vol spanning en piratenavonturen

Auteur

Charlotte Hoedt en Koen Tuerlings

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (9 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Tony’s drakeneiland neemt je mee in de wereld van piraat Tony. Hij woont op de eilandschelp, die stevig vastzit op de rug van Papa Draak. Mama Draak is ver bij hen vandaan en ernstig gewond. Zij moet 42 dagen herstellen totdat ze weer naar huis mag en het drakenhuisje kan dragen. In deze periode zoekt Tony naar verloren kralen en beleeft hij spannende piratenavonturen!

Tony’s drakeneiland is geschreven door Charlotte Hoedt met hulp van Koen Tuerlings. Gediagnosticeerd met een ernstige depressie werd Charlotte op aanzienlijke afstand van haar zoontje opgenomen. Om met hem in contact te blijven schreef zij dit boek. Voor elke dag opname een hoofdstuk. Met veel humor en creativiteit wordt een ernstige persoonlijke gebeurtenis omgetoverd tot een avontuurlijk kinderboek voor iedereen.

Over de auteur

Charlotte Hoedt (36 jaar) is beginnend (kinderboeken)schrijfster. Na de start van een intense carrière als Zuidas-advocaat en rechter in opleiding raakte zij in een ernstige depressie. Nu maakt zij zich sterk voor openheid over psychische klachten, in het bijzonder voor ouders met jonge kinderen.


Koen Tuerlings (30 jaar) stond gedurende meerdere seizoenen als entertainer Koen Tuut bekend. Kidsclub programma’s ontwikkelen behoorde tot zijn takenpakket. Een piratenverhaal om je kind uit te leggen waarom je als ouder in een kliniek zit, daar werkte Koen dan ook vol compassie met liefde en plezier aan mee.

Productinformatie

ISBN
9789464685343 / 978-94-646-8534-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-03-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 7 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
114
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Als je heel goed luistert, hoor je in de verte gerommel en gegrom. Dat is geen naderend onweer en gedonder. Nee, dat is Mama Draak. Ver, ver hiervandaan brult en gromt zij. Ze spuwt vuur en zwiept wild met haar staart om zich heen. Ze wil weg, naar haar kleintje en naar Papa Draak, maar dat kan niet. Haar vleugel is te ernstig beschadigd. Ze moet eerst zes weken herstellen. Daarna kan zij pas weer terug naar huis vliegen.

Honderden kilometers verderop keert een klein jongetje met gouden krullen zich om in zijn slaap. Hij krabt zich achter zijn oor. Langzaam opent hij zijn ogen. Het is al licht. Dat roept hij dan ook luid tegen alle dieren op het eilandje: “Wakker worden! Het is al lih-hicht!!”
Hij wrijft de slaap uit zijn ogen en gooit de deken van zich af. Brr, wat is het koud. Snel slaat hij zijn piratenmantel om zich heen.
Daarna maakt hij de piepkleine schatkist los. Die hangt naast zijn hangmat met een touwtje aan het plafond. In het schatkistje zit een halssnoer. Daaraan hangt één gouden kraal. Er is nog maar één miezerige, gouden kraal over van de ketting waaraan gisteren nog 21 groene en 21 gouden kralen blonken. Die ketting was het enige aandenken dat hij aan zijn mensenmoeder had.
Er biggelt een traantje over zijn wang. Was hij gisteren maar wat voorzichtiger geweest, denkt hij. Maar had dat wel gekund?

Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Andrea Dols op 02-02-2024
Zo persoonlijk geschreven.
En toch zo toegankelijk voor kinderen.
Chapeau!
door Dorine van der Schaar op 02-02-2024
Prachtig verhaal voor kinderen met ouder die er mentaal even niet helemaal voor je kan zijn terwijl ze het zo graag wil
door Boris op 02-02-2024
Het is heel mooi om te zien hoe een moeder vanuit een moeilijke situatie (depressie) iets heel moois kan maken.
door Michiel Hoedt op 03-02-2024
Origineel van opzet, leuk om te lezen.
door Anne-Roos op 03-02-2024
Het prachtige verhaal
door Maud Hendriksen op 03-02-2024
De reden waarom het geschreven is
door Michiel op 03-02-2024
Verfrissend anders dan normaal
door Sonja op 03-02-2024
En heel mooi en dapper geschreven boek!
door Barbara Feenstra op 07-02-2024
het is puur en een mooi inzicht over de worsteling van het herstellen en je kind daarbij moeten loslaten.