Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het leven gaat niet over roze
Mijn strijd tegen depressie, anorexia, PTSS en de jeugdzorg

Auteur

Quinty Emilie

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Wat heeft het leven nog voor zin als je het idee hebt dat je niets meer waard bent? Je het gevoel hebt dat je het nooit goed kan doen? Wanneer het voelt dat je er alleen voor staat? Door alle gebeurtenissen in haar leven is Quinty in deze spiraal van negatieve gedachten terechtgekomen. Met name door een bepaalde vervelende ervaring, met iemand die ze heel erg vertrouwde, raakte Quinty haar veilige plek kwijt. Een plek waar ze heel graag kwam en alle nare ervaringen even kon vergeten. Vanaf dat moment ging Quinty in overlevingsstand. Ze vluchtte voor alles en iedereen.

Over de auteur

Vanaf jongs af aan schreef Quinty Emilie (2001) in dagboeken. De dagboekfragmenten zijn aangevuld met hoe ze er nu tegenaan kijkt. Ze heeft een lange weg achter de rug, maar kijkt nu vooruit naar wat de toekomst allemaal te bieden heeft.

Productinformatie

ISBN
9789464685350 / 978-94-646-8535-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-03-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
188
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Mijn gedachten dwalen af van de laatste wiskundesom die ik nog moet herschrijven. Ik loop naar de andere kant van mijn slaapkamer en zet de verwarming zo hoog mogelijk. Ik ben een koukleum. Het weer helpt ook niet. Vanochtend nam ik een warme douche en fietste daarna naar school. Dat was een slecht idee want mijn haar bevroor vrijwel direct. Dat weten we ook weer. Nooit douchen als je door de kou moet fietsen. En dan was mijn mascara (die ik eigenlijk nooit op doe) ook nog uitgelopen. Het was werkelijk geen gezicht. Ik loop weer terug naar mijn bureau en ga zitten. Mijn gedachten maken overuren. Ga ik wiskunde nog een keer herschrijven? Ik begin te twijfelen. In de les had ik het huiswerk gemaakt. Het was zo slordig geschreven dat ik thuis de bladzijden uit mijn schrift heb gescheurd en het drie keer opnieuw heb geschreven. Ik kan er niet tegen dat ik een lelijk handschrift heb en dan ook nog eens van die domme spellingsfouten maak door mijn dyslexie. Ik haat het. Ik ben extreem perfectionistisch. Waarom weet ik eigenlijk niet. Ik wil gewoon dat alles perfect is, ook al word ik er moe en zwaar gestrest van. Ik schrijf het nog een keer opnieuw, maar nu moet alles dan echt perfect zijn. Ik wil het niet nog een keer doen.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Madeleine op 22-03-2023
Met dit boek geeft Quinty Emilie een indrukwekkend inkijkje in wat er gebeurt in een kind en jong volwassene als het te maken krijgt met langdurige blootstelling aan gebeurtenissen zoals pesten. Maar ook wat grensoverschrijdend gedrag van een volwassene die je hoort te kunnen vertrouwen met je (zelf)vertrouwen doet. Ze is in staat om zowel vanuit het moment van de beleving te schrijven, waarin ze teruggrijpt op oude dagboekaantekeningen, als reflecterend achteraf. Deze combinatie geeft een diepere laag mee aan haar verhaal. Helder, zonder opsmuk, eerlijk en open vertelt Quinty over de impact van alles wat ze meemaakt op haar innerlijke belevingswereld en vervolgens in een neerwaartse spiraal op school, haar eetpatroon en geestelijk welzijn. Quinty's boek laat zien hoe cruciaal het is om echt (!) de tijd te nemen om te luisteren naar jongeren die hulp nodig hebben. Ik vind het verplicht leesvoer voor wie in de jeugdzorg werkt. Maar het kan ook ouders en andere jongvolwassenen helpen die hiermee te maken krijgen. En, het is heel fijn om te lezen dat het uiteindelijk stapje voor stapje beter gaat met Quinty. Chapeau Quinty voor je dappere stappen. Op naar meer en meer "geluksmomentjes" om in je eigen woorden af te sluiten.