Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De uitweg
Ook mannen mogen kwetsbaar zijn

Auteur

Erik De Kuyffer

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wanneer een volwassen man van middelbare leeftijd geconfronteerd wordt met een acute mentale breakdown, gaat hij zelf op zoek naar antwoorden. Hoe is hij in deze situatie verzeild geraakt en vooral, wat kan hij zelf en met de hulp van anderen doen om uit de spreekwoordelijke put te kruipen? Het hoofdpersonnage had nooit verwacht om tegen zijn limieten aan te lopen en geconfronteerd te worden met de eigen kwetsbaarheid. Met de hulp van professionele, vriendschappelijke en familiale hulp slaagt hij erin om stappen te zetten, weg uit het psychische moeras. Dit boek hoopt een steun te zijn voor jong of oud, vrouw of man in dezelfde situatie.

Over de auteur

Erik is een jonge vijftiger met twee volwassen zonen die ervan houdt om zijn vrije tijd door te brengen met studeren, lezen, reizen en voetbal. Ondanks zijn vaak drukke leven, gaat nog steeds een groot deel van zijn aandacht naar zijn kinderen, familie en vrienden. Hij werkt als freelancer en richtte sinds kort een eigen bedrijf op. Zijn boek De Uitweg is autobiografisch en geeft een inkijk in de kwetsbaarheid die zijn leven op korte termijn volledig op zijn kop zette.

Productinformatie

ISBN
9789464685381 / 978-94-646-8538-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-03-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Onderwerpen vooral of specifiek bedoeld voor mannen en / of jongens

Uitvoering
Paperback
Pagina's
220
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Met de raad van de zelfmoordlijn in mijn achterhoofd ging ik mijn huisdokter om advies vragen, in al mijn naïviteit hopend dat er wel een pil bestond om deze gevoelens veilig weer op te bergen. De melancholie die ik ooit in mijn leven maximum drie keer had gevoeld, overspoelde me nu volledig. Ze liet me niet toe om normaal te functioneren. Hoe cru het ook klinkt, zelfs nu ik het op papier zet, ik wou slapen en niet meer wakker worden. Het was daarbij uitermate confronterend om tegen iemand waar ik geen sociale band mee had en die ik maar een enkele keer per jaar zag te moeten toegeven dat ik met heel concrete zelfmoordplannen rondliep. Ondanks het alles overheersende verdriet, heb ik die zwartgallige gedachten die eerste dag volledig voor mezelf weten te houden, op de huisarts na. Zelfs op het moeilijkste moment van mijn leven, in de diepst mogelijke put, dacht ik nog eerst aan de gevoelens en gedachten van anderen. Het altruïsme als wapen tegen de eigen kwetsbaarheid: zo lang ik voor de anderen zorg, de ander op de eerste plaats zet, moet ik niet over mezelf nadenken, mijn eigen gevoelens niet in vraag stellen. Ik die dacht anderen een plezier te doen met mijn onbaatzuchtige houding, gebruikte dit gedrag om mijn dekmantel te rechtvaardigen.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Valerie Maes op 02-02-2024
Fijn om vanuit mannelijk perspectief, en dus anders, te bekijken
door Bavo Kleysman op 02-02-2024
Het heeft een speciale boodschap, niet veel mannen maken zich tegenwoordig nog kwetsbaar.