Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Lieve Liz

Auteur

Sanne Westenberg

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,9 / 5 (9 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Benjamin is een gescheiden vader van drie jonge kinderen. Door aanhoudende hectiek thuis en op het werk en door onverwerkte trauma’s, vecht hij tegen een depressie. Hij heeft last van allerlei mentale en fysieke klachten. Hij zoekt een uitweg binnen deze uitzichtloze situatie en besluit voor onbepaalde tijd op reis te gaan. Hij rouwt om de dood van zijn moeder en om het feit dat hij tegen zijn wil in gescheiden moet leven van Sofia. Hij bezoekt enkele steden in Nederland, ontmoet diverse mensen, komt tot inzichten en stuurt vanuit iedere bestemming een kaartje naar zijn zevenjarige dochter Liz.

Over de auteur

Sanne Westenberg is geboren in 1986. Ze studeerde Pedagogiek en Gezondheidswetenschappen. Ze woont samen met haar gezin in Noord Brabant. Naast haar werk- en gezinsleven schrijft ze graag verhalen over ouderschap. Lieve Liz is haar debuutroman.

Productinformatie

ISBN
9789464685497 / 978-94-646-8549-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
31-03-2023
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
202
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik kijk door het raam naar buiten en zie witte wolken snel bewegen in de lucht, alsof ze haast hebben. Het lijkt alsof de wereld harder ronddraait dan normaal en dat ik dit voel. Het is natuurlijk niet de wereld die harder is gaan ronddraaien, dat is onmogelijk, maar in mijn hoofd tolt het. In mijn hoofd komen allerlei gedachten mij opzoeken terwijl ik geen enkele vat krijg op deze gedachten. Herinneringen van vroeger komen me te pas en te onpas opzoeken. Het is chaos in mijn hoofd. Ik neem een slok van mijn koffie waarvan ik het meeste geniet in de ochtenduren. Alle koffie die ik daarna drink smaakt nooit meer zo goed als het eerste kopje koffie van de dag. Ik kijk door mijn raam naar buiten. Het schemert nog. De eerste zonnestralen bereiken via het raamglas mijn huid. Het voelt onaangenaam warm. Ik wrijf door mijn vermoeide ogen en kijk rond in mijn slaapkamer. Door de weerspiegeling van het raam zie ik mijn gezicht. Ik zie vermoeide ogen met dikke wallen en ik kijk snel weg. Ik word geconfronteerd met de gedachte dat ik me veel ouder voel dan ik in werkelijkheid ben. Het is alsof het leven uit me loopt, alsof ik al jaren te moe ben om op te staan.

Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Rionne van de Laar op 31-03-2023
Met haar vlotte schrijfstijl neemt de auteur je helemaal mee in de gedachtengang van de hoofdpersoon, een introspectie op wat er mis is gegaan in zijn relatie, het rouwproces dat hij doormaakt, zijn worsteling met een depressie en zijn dappere poging om een andere weg in te slaan. Prachtig verwoord, ontroerend, doorleefd!
door Nina Crooijmans op 30-05-2023
‘Lieve Liz’ heeft mij geboeid tot aan de laatste bladzijde. Het hoofdpersonage is zeer sterk en realistisch neergezet en het maakte me nieuwsgierig hoe het Benjamin zou vergaan en hoe het boek zou eindigen. Het is makkelijk leesbaar en omvat vele levens thema’s, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek.
Een boek dat inspireert, maar ook gewoon lekker weg leest. Aanrader!
door M. Kardol op 06-06-2023
Een boeiend verhaal van begin tot eind, waarin de belangrijke levensvragen aan bod komen. Gemakkelijk leesbaar, herkenbaar voor velen en meeslepend. Een heerlijk verhaal om te lezen en tegelijkertijd de prikkel om te reflecteren op je eigen levenspad, waarom je welke keuzes maakt en de verbinding met jezelf. Een boek met meerdere lagen. En een waardevol avontuur voor iedereen!
door Jeremy Westenberg op 01-02-2024
Actueel onderwerp, herkenbaar voor velen, mooi geschreven!
door Sanne Mutsaers op 01-02-2024
Boeiend boek! Fijn geschreven! Stof tot nadenken...
door M Thijs op 01-02-2024
Leest makkelijk leuk en zeker voor haar eerste werk!!
door Angelique Bergmans op 01-02-2024
Het is een makkelijk leesbaar boek met een boeiend verhaal. Je wilt weten hoe het verder gaat en hoe het afloopt. Ik ben geen echte lezer maar dit boek kon ik moeilijk weg leggen.
door Simone van de Laar op 02-02-2024
Je wordt meegetrokken in het verhaal van Benjamin de hoofdpersoon. Ik vind het heel bijzonder hoe je hem steeds beter leert kennen. Zijn gedachten, gevoelens en struggles, zoveel wat hij meemaakt is herkenbaar voor een ouder met opgroeiende kinderen in deze tijd.
door Hilde van der Aa op 03-02-2024
Schitterend boek waar velen zichzelf en anderen in zullen herkennen.