Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De dijk
deel II - Einde van de weg

Auteur

Patrick De Smet

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een terreuraanslag schudt Gent door elkaar. De ingedommelde samenleving wordt wakker in een nieuwe wereld waarboven de dreiging van een nieuwe periode van terreur als een zwaard van Damocles blijft hangen. Weldra wordt duidelijk dat de dader of daders schimmen uit een terroristisch verleden zijn. De dreiging richt zich op het koningshuis. De jacht wordt geopend en is letterlijk een race tegen de tijd. De koning is een rechtstreeks doelwit en alle krachten moeten worden gebundeld om een nieuw bloedvergieten te proberen vermijden.

Over de auteur

Patrick De Smet woont in Gent. Jarenlang werkzaam geweest in de financiële sector om tenslotte na een korte omzwerving te eindigen in de non-profit. Eén rode draad doorheen dat alles is schrijven. Reeds op zeer jonge leeftijd raakt hij begeesterd door pen en papier. Het begrip 'schrijven' interpreteert hij heel erg breed. Volkse toneelstukken, cabaretprogramma's, human interest tot het maken van toeristische reportages. Doch tevens is hij geïnteresseerd in mystiek, misdaad. Dat alles in combinatie met een levendige fantasie leidt dit tot verhalen waar waarheid en fictie altijd dicht bij elkaar liggen. De waarheid wordt vanuit zijn denken, zijn fantasie omgebogen tot een een geloofwaardig geheel waarvan je denkt "het moest maar eens...". Gelukkig is er nog fantasie over voor meer!

Productinformatie

ISBN
9789464685541 / 978-94-646-8554-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-03-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
264
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Bij de briefing in het besloten kantoor van Guy Rombouts, chef van de Belgische Staatsveiligheid, zaten alleen maar bedrukte gezichten. Geert Landuyt had hem vanmorgen op een onzalig vroeg uur wakker gebeld en heel kort uitgelegd wat zijn conclusies waren die hij samen met Johan Delanghe had getrokken, daags na de bomaanslag. Heel het federale politiekorps was in paraatheid gebracht na de aanslag, ook de staatsveiligheid was in opperste alertheid. Maar de bevindingen van Geert Landuyt waren op zijn zachtst gezegd nogal bevreemdend. Tegelijk waren ze ernstig genoeg om er rekening mee te houden. Het leek wel alsof een oude kwelduivel uit zijn as was herrezen om wraak te nemen op wie hem vroeger had verraden. Niemand leek een oordeel te durven uitspreken over wat ze zonet hadden gehoord. Het leek zo vergezocht en tegelijkertijd zo reëel dat de tweespalt niet groter kon zijn tussen geloven en niet geloven. Het leek eigenlijk onrealistisch dat een bijna mythisch figuur uit het verleden terug was en als het ware iedereen uitdaagde hem tegen te houden in een ultieme poging het hele staatsbestel te ontwrichten.
“Kan dit eigenlijk wel?” vroeg iemand aan de tafel. De vraag leek kinderlijk naïef bijna.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek