Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mijn hemel!
Een vrolijk verhaal over heengaan en doorgaan

Auteur

Linda de Klein

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Terwijl de cynische, eenzelvige Simone zich gaandeweg thuis gaat voelen in de hemel en nieuwe vrienden maakt, raakt haar achtergebleven man Theo door het verlies steeds verder van het pad af. Als dan het enige lichtpuntje, een ontluikende romance, op niets uit blijkt te draaien ziet hij het helemaal niet meer zitten.
Wanneer Simone er bij toeval achterkomt dat het zo slecht met Theo gaat wil ze heel graag helpen maar ze denkt dat dat onmogelijk is.
Dan ontdekt ze dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om in te grijpen, en samen met haar vrienden in de hemel en familie op aarde weet ze, in een hilarische ontknoping, Theo ervan te overtuigen dat het leven ook zonder haar nog steeds de moeite waard is.

Over de auteur

Linda de Klein woont, samen met man Jan en kat Snoopy, in Friesland. De voormalig administrateur is zeer creatief, zo werkt ze momenteel veel met glas, met name glasfusing en is ze ook een gepassioneerd amateurfotograaf. Daarnaast maakt ze illustraties voor o.a. kinderboeken.
Linda (60) heeft in haar leven de nodige ingrijpende dingen meegemaakt, zoals een minderwaardigheidscomplex, het verlies van een partner en een burn-out.
Schrijven helpt haar om, met de nodige humor en zelfspot, deze en andere zaken die haar bezig houden een plek te geven.
Haar filosofie is dat je in het leven de kansen moet pakken die zich voordoen, niet alles moet uitstellen, en dat je door moet gaan met leven, ook al vallen geliefden om je heen weg.

Productinformatie

ISBN
9789464685572 / 978-94-646-8557-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-03-2023
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
194
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Het is prachtig zomerweer. De zon schijnt, er staat een aangenaam briesje en in de boom voor huis zit een paartje spreeuwen luid te discussiëren over, ja over wat eigenlijk? Het is in ieder geval luid, zo luid dat Theo er wakker van wordt. Hij kijkt op de wekker en ziet dat het al elf uur is. Toch maar eens beneden kijken. Daar zijn de bewijzen voor het eenzaam drinkgelag van de vorige avond nog duidelijk aanwezig. Misschien moet ie toch maar eens wat aan het huishouden doen. Of een schoonmaakster inhuren, zou buurman Bennekom iemand weten? Hoewel, zo iemand in je huis laten, waar het zo’n bende is… Theo ziet de veroordeling in haar ogen al, het beeld van zijn moeder doemt op. Toch maar niet dus. Hij redt zich zelf ook wel. Hij pakt een paar bierflesjes op, maar ziet dan dat de pedaalemmer al tjokvol verpakkingen van magnetronmaaltijden zit. Hij zet de flesjes weer neer, ze staan daar ook eigenlijk wel prima. Eerst een bak koffie, werken op een lege maag is nooit goed. Hij vult het koffiezetapparaat met water en schraapt het laatste beetje koffie uit de bus. Dat wordt een slap bakje. Niet getreurd, voor elk probleem is er een oplossing, denkt Theo als het apparaat doorgelopen is, en vult zijn mok aan met een flinke scheut whisky. Zo maak je van een slap bakje een sterk bakje, denkt ie tevreden.
Hij ploft neer op de oude, afgeleefde bank, nadat ie zoveel mogelijk alle kranten en ongeopende post aan de kant geschoven heeft. Ineens valt zijn blik op het schilderij boven de televisie, één van Simones meer recente werken. De tranen schieten hem in de ogen.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jan Bechtum op 25-03-2023
Wat dit boek zo bijzonder maakt, is dat het niet alleen gaat over het leven na de dood, maar ook over hoe we omgaan met verlies en hoe we elkaar kunnen helpen in moeilijke tijden. Het verhaal laat zien dat zelfs wanneer we denken dat er geen oplossing is, er altijd wel ergens een lichtpuntje te vinden is.

De personages in dit boek zijn stuk voor stuk memorabel en grappig. Simone's nieuwe vrienden in de hemel zijn kleurrijk en levendig, terwijl haar man Theo op aarde door een diep dal gaat. Maar ook Theo's vrienden zijn goed uitgewerkt en laten zien hoe moeilijk het kan zijn om iemand te helpen die in een donkere periode zit.

De ontknoping van het verhaal is hilarisch en hartverwarmend tegelijk. Dit leidt tot een dieper inzicht in wat het betekent om van iemand te houden en hoe we elkaar kunnen helpen.

"Mijn Hemel!" is een boek dat je aan het lachen en aan het huilen maakt. Als je op zoek bent naar een boek dat je meeneemt op een bijzondere reis, dan is dit zeker een aanrader!
door Mirjam R W van der Hout op 27-03-2023
Linda heeft naast schrijverstalent een groot inlevingsvermogen en een open mind waardoor dit psychologische en spannende verhaal zo boeit!
door Mariëtte op 29-03-2023
Nadat het boek door de brievenbus viel ben ik er aan begonnen. Het leest makkelijk weg en het was dan ook snel uit. Aangezien ik geen fanatieke lezer ben is dat heel bijzonder. Het boek is op een grappige manier geschreven !
Ik heb ervan genoten.
door Paula de Klein op 04-04-2023
Dit boek is zo pakkend geschreven dat je het in één adem uitleest.
Theo is volledig de weg kwijt nadat de liefde van zijn leven, Simone, het aardse bestaan heeft moeten verlaten voor een hemels leven. Zo prettig zij zich daar boven voelt en haar draai vindt, zo miserabel en eenzaam voelt Theo zich daar beneden. Na een blik in Theo’s leven zonder haar schrikt zij van wat zij aantreft en gaat op zoek naar een mogelijkheid hem te helpen. Zal ze die vinden…..?