Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Kerstvrouw met de vette varkens
Hoe Fiona Kerstmis redde

Auteur

Charlotte Ost

Uitvoering
Hardcover
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op een kerstavond wou Fiona, een klein meisje, dolgraag de Kerstman ontmoeten. Wat ze niet wist, was dat de Kerstvrouw die avond haar leven zou veranderen. Ja, dat hoorde je goed, Kerstvrouw! De Kerstvrouw nam Fiona mee in haar slee, voortgetrokken door vier vette varkens, naar Winterland. Daar hadden ze een groot probleem. Sinkiwanta, een gemene man, en zijn slangen zorgden ervoor dat er niet genoeg cadeaus waren om aan de kinderen te geven! Fiona en de Kerstvrouw staan voor de moeilijke opdracht om Kerstmis te redden en de cadeaus op tijd aan de kinderen te bezorgen.

Vakjurygenomineerde
YO!
boek●goud 2022

Over de auteur

Charlotte Ost (2006) komt uit Wieze en woont bij haar ouders en zus. Dit verhaal schreef ze toen ze nog maar elf jaar was en ‘s avonds niet kon slapen. Het schrijven zorgde ervoor dat ze haar fantasie helemaal kon loslaten en zich helemaal kon focussen op de verzonnen personages. Op zestienjarige leeftijd besloot ze om haar verhaal opnieuw uit de kast te halen en te herschrijven. Haar papa zorgde voor de tekeningen. Charlotte wilde een spannend en leuk verhaaltje voor kinderen maken, en hoopt dat deze kinderen hun fantasie altijd kunnen behouden!

Productinformatie

ISBN
9789464685619 / 978-94-646-8561-9
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
08-06-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
44
Formaat
A5 liggend
Illustraties
Ja

Inkijk

De sneeuwstorm was al gaan liggen en op het gras lag nu een dik, wit sneeuwtapijt. Plots zag ze in de verte een kleine stip die wel licht leek te geven. Ze stond meteen recht en haar hart bonsde luid. Wat als dit de slee van de Kerstman was? De stip kwam dichter en dichter en Fiona werd ongeduldig. Opeens zag ze dat de slee helemaal geen slee was, maar gewoon een vliegtuig dat toevallig voorbij vloog. Ze liet Poes slap uit haar handen vallen, het was al zo laat en Fiona werd nu toch wel moe. Ze gaf bijna de hoop op en haar ogen vielen dicht. Zachtjes zakte haar hoofd op de vensterbank en dommelde ze in. Opeens vulde een klein lichtje de kamer. Het haardvuur doofde vanzelf en het raam waaide plots open. Fiona schrok wakker en rilde door de plotse kou. Al snel was de hele kamer gevuld met verblindend licht waardoor Fiona even niets meer kon zien. Ze wou haar ouders roepen maar er kwam geen geluid uit haar keel. Opeens hoorde ze een vreemd geroep buiten: ‘Ho oho, vrolijk kerstfeest, Fiona!’ Fiona schrok zich dood! Deze keer hoorden haar ouders het ook. Ze renden naar de woonkamer, keken naar binnen en zagen iets vreselijks… Fiona was verdwenen en zelfs mevrouw Poes was nergens te vinden. Het haardvuur was weer aan en als het venster niet had opengestaan zou niemand doorhebben dat hier ooit een meisje had gezeten. Of toch? Op de lange tafel waar het gezin een uurtje geleden nog gezellig aan had gegeten lag een papiertje: ‘Beste Uw dochter is in veiligheid en komt snel weer terug! Vele groeten De Kerstvrouw’

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek