Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bredanaars in verzet tijdens de oorlog
Bredase verzetscel van groot belang

Auteur

Karel van Nunen

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De Bankier van het verzet Walraven ontving een volmacht van de Nederlandse regering uit Londen. Maar hoe kwam die volmacht van Londen in Amsterdam terecht? Dat gebeurde door een verzetscel ontstaan in Breda.

Over de auteur

Karel van Nunen (overleden op 26 januari 2024) was al vroeg geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Na zijn pensionering heeft hij zich in zijn familiegeschiedenis verdiept. In zijn onderzoek kwamen belevenissen van zijn familie in de Tweede Wereldoorlog in naar voren.
Door verder onderzoek is dit boek ontstaan.
Karel heeft in zijn werkzame leven veel verkooptrainingen geschreven en ook in Nederland gegeven.
Daarnaast wil hij graag jonge mensen kennis laten maken met de vele zaken die over het algemeen niet voor het voetlicht zijn gekomen door de zwijgzaamheid van vele verzetsmensen.

Productinformatie

ISBN
9789464685893 / 978-94-646-8589-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-04-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
174
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

En ieder moment kon er een overvalwagen van de SD stoppen bij het museum of de Duitse bewakingspost op de nabijgelegen KMA kon opdracht krijgen om Somer te arresteren.
Vlug pakte hij wat spullen bij elkaar en verzamelde al het geld dat er aanwezig was, stak dat in zijn zakken, bedankte zijn medewerker en maakte zich snel uit de voeten.
Met zijn fiets vluchtte hij zo snel mogelijk naar het westen van Breda naar het dorp Princenhage dat toen al nagenoeg aan Breda was aangebouwd, maar nog wel een zelfstandige gemeente was.

Zo begon de lange reis om via Princenhage in Londen te komen en daar de organisatie op te zetten die mede leidde tot die zo belangrijke verzetscel in Breda-West, Die cel heeft er mede voor gezorgd dat velen de oorlog hebben kunnen overleven

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek