Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van niets naar iets
Een autobiografie over een jongen met autisme die streeft naar een grotere acceptatie voor mensen met autisme.

Auteur

Déwa Janssen

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Van niets naar iets is een autobiografie van een jongen die streeft naar een grotere acceptatie voor mensen met autisme.

Over de auteur

Déwa is nog maar een paar weken oud als hij wordt gescheiden van zijn tweelingbroertje en wordt opgevoed door zijn oom en tante. Al snel blijkt dat Déwa anders is dan andere kinderen. En wanneer hij zes jaar oud is wordt hij gediagnosticeerd met autisme, iets wat de rest van zijn leven zal gaan bepalen. Zijn omgeving geeft hem al snel de indruk dat hij dom is en nooit iets zal gaan bereiken. Telkens weer wordt er getwijfeld aan zijn capaciteiten. Maar gelukkig komen er ook mensen op zijn pad die wél in hem geloven: ‘Laat je nooit door andere mensen naar beneden halen en blijf altijd in jezelf geloven!’ In deze autobiografie laat hij ondanks zijn autisme zien hoe hij van niets naar iets is gekomen.

Productinformatie

ISBN
9789464685916 / 978-94-646-8591-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
31-03-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
246
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

“Vanaf april 2004 begon de ellende binnen onze familie. Op 19 april werd mijn moeder door mijn school gebeld naar aanleiding van een telefoongesprek tussen Theo en de school. In het telefoongesprek zei Theo dat hij graag contact wilde hebben met zijn ‘kind’. Hij zei tegen de school dat hij geen contact met mij kon krijgen, omdat volgens hem mijn (pleeg)moeder dat tegenhield. Toen mijn moeder dit hoorde werd ze erg boos, aangezien Theo in mijn zesenhalf jaar dat ik op de wereld was, nog nooit naar mij had omgekeken. Daarnaast had hij ook nooit aan mijn moeder gevraagd hoe hij mij het beste kon benaderen. Theo zei vaak tegen mijn moeder dat ik een verwend kind was dat goed aangepakt moest worden. Hij was ervan overtuigd dat alleen zo mijn autisme genezen kon worden. Volgens mijn moeder was de echte reden dat Theo gebeld had, omdat Liana een paar dagen geleden samen met mijn moeder en Martha naar de advocaat was geweest om de scheiding aan te vragen. Een dag na de aanvraag van de scheiding zei Liana dat ze de scheiding wilde annuleren, omdat ze zei dat ze alle verhalen over Theo van de afgelopen vijf jaar gelogen had. Waarschijnlijk heeft Theo tegen Liana gezegd dat hij mij ging terughalen als Liana niet van hem zou gaan scheiden. Tijdens een telefoongesprek tussen mijn moeder en Theo zei hij dat hij vond dat mijn moeder mij opgestookt had en dat hij daardoor geen contact met mij kon maken. Na het telefoongesprek tussen mijn moeder en Theo, schreef Theo in een brief dat de ruzie binnen de familie veroorzaakt werd door mijn moeder en dat hij alle instanties had ingelicht over mijn thuissituatie. Deze brief werd neergelegd bij mijn oma van mijn vaderskant, zodat iedereen de brief kon lezen. Twee dagen later was de situatie met wat praten binnen de familie Janssen tijdelijk weer bijgelegd.”

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek