Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van niets naar iets
Een autobiografie over een jongen met autisme die streeft naar een grotere acceptatie voor mensen met autisme

Auteur

Déwa Janssen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (10 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Van niets naar iets is een autobiografie van een jongen die streeft naar een grotere acceptatie voor mensen met autisme.

Over de auteur

Déwa is nog maar een paar weken oud als hij wordt gescheiden van zijn tweelingbroertje en wordt opgevoed door zijn oom en tante. Al snel blijkt dat Déwa anders is dan andere kinderen. En wanneer hij zes jaar oud is wordt hij gediagnosticeerd met autisme, iets wat de rest van zijn leven zal gaan bepalen. Zijn omgeving geeft hem al snel de indruk dat hij dom is en nooit iets zal gaan bereiken. Telkens weer wordt er getwijfeld aan zijn capaciteiten. Maar gelukkig komen er ook mensen op zijn pad die wél in hem geloven: ‘Laat je nooit door andere mensen naar beneden halen en blijf altijd in jezelf geloven!’ In deze autobiografie laat hij ondanks zijn autisme zien hoe hij van niets naar iets is gekomen.

Productinformatie

ISBN
9789464685916 / 978-94-646-8591-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
31-03-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
246
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

“Vanaf april 2004 begon de ellende binnen onze familie. Op 19 april werd mijn moeder door mijn school gebeld naar aanleiding van een telefoongesprek tussen Theo en de school. In het telefoongesprek zei Theo dat hij graag contact wilde hebben met zijn ‘kind’. Hij zei tegen de school dat hij geen contact met mij kon krijgen, omdat volgens hem mijn (pleeg)moeder dat tegenhield. Toen mijn moeder dit hoorde werd ze erg boos, aangezien Theo in mijn zesenhalf jaar dat ik op de wereld was, nog nooit naar mij had omgekeken. Daarnaast had hij ook nooit aan mijn moeder gevraagd hoe hij mij het beste kon benaderen. Theo zei vaak tegen mijn moeder dat ik een verwend kind was dat goed aangepakt moest worden. Hij was ervan overtuigd dat alleen zo mijn autisme genezen kon worden. Volgens mijn moeder was de echte reden dat Theo gebeld had, omdat Liana een paar dagen geleden samen met mijn moeder en Martha naar de advocaat was geweest om de scheiding aan te vragen. Een dag na de aanvraag van de scheiding zei Liana dat ze de scheiding wilde annuleren, omdat ze zei dat ze alle verhalen over Theo van de afgelopen vijf jaar gelogen had. Waarschijnlijk heeft Theo tegen Liana gezegd dat hij mij ging terughalen als Liana niet van hem zou gaan scheiden. Tijdens een telefoongesprek tussen mijn moeder en Theo zei hij dat hij vond dat mijn moeder mij opgestookt had en dat hij daardoor geen contact met mij kon maken. Na het telefoongesprek tussen mijn moeder en Theo, schreef Theo in een brief dat de ruzie binnen de familie veroorzaakt werd door mijn moeder en dat hij alle instanties had ingelicht over mijn thuissituatie. Deze brief werd neergelegd bij mijn oma van mijn vaderskant, zodat iedereen de brief kon lezen. Twee dagen later was de situatie met wat praten binnen de familie Janssen tijdelijk weer bijgelegd.”

Reviews (10)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Piet Groenen op 01-07-2023
Beste Dëwa,
mijn vrouw en ik hebben het boek met belangstelling gelezen.
Het boek geeft inhoudelijk de gevoelens weer wat autisme betekent in de samenleving.
Dat mensen snel.een oordeel vormen van over jou functioneren maar zich niet verdiepen wat er in jouw hoofd omgaat.
Het boek heeft ons duidelijk gemaakt hoe complex autisme is maar ook met de juiste begeleiding een normaal leven mogelijk is.
Piet en Ria.
door Patricia Janssen op 01-07-2023
Wat een mooi en motiverend verhaal. Het laat zien dat je niet met de pakken neer moet gaan zitten , maar juist moet doorgaan om je doelen te bereiken! En dat laat déwa hier mooi zien.ik zag het als een film aan mij voorbij gaan...wat zal je nu trots op jezelf zijn, en terecht! Ik hoop dat nog vele dit mooie verhaal gaan lezen.
door Dané op 01-07-2023
een goed boek om andere mensen te helpen!
door Wilma op 01-07-2023
Na het lezen van het boek van Déwa was ik emotioneel,trots,verbaasd en kreeg ik kippenvel.
En hoe hij met zijn levensverhaal anderen wil helpen.
Maar ook dat hij ondanks alle tegenslagen doorgaat.
Kortom een boek aan te raden om te lezen en natuurlijk 5 sterren.xx
door Margot op 03-07-2023
Een geweldig indrukwekkend verhaal. Wat een doorzettingsvermogen en vergevingsgezindheid!
En ook de niet aflatende liefde en betrokkenheid van je (pleeg) ouders die je terecht gewoon je ouders noemt. Deze mensen hebben jou een veilig thuis geboden ondanks de tegenwerking van diverse instanties. Petje af voor jou en je familie!
door Jari Derksen op 03-07-2023
Het is een erg mooi en meelevend verhaal. Je neemt de lezer echt mee in het leven met autisme en de valkuilen hiervan!! Na het gelezen te hebben heeft het mij echt inzichten gegeven!
door Mevr.Wintjes -Rosmalen op 04-07-2023
Déwa wat een prachtig boek heb je geschreven.
Af en toe een traantje gelaten .
Ik wilde het boek in een keer uitlezen.
Ondanks alle tegenslagen ging je toch weer door.
Echt respect voor je.
En ik hoop dat je het nog ver gaat brengen want dat verdien je.
Veel mensen met autisme zullen kracht krijgen door wat je schrijft.
door Linda op 07-07-2023
Mooi boek om te lezen en te ondervinden hoe hardleers de wereld is als je een beperking hebt. Hoe belangrijk het is dat je vanuit thuis, ouders hebt die jouw ten alle tijden steunen. Samen met jouw wilskracht heeft dit jouw nu al tot hier gebracht en je gaat vast nog veel verder komen. Ondanks alle vervelende dingen die je hebt meegemaakt, lees je in dit boek ook leuke verhalen over wat déwa heeft meegemaakt. Je mag trots op jezelf zijn!!

door Marc op 11-07-2023
Een leerzaam boek voor iedereen. Voor Déwa, maar vooral ook voor mensen die Déwa tegenkomt; hoe ze openstaan voor mens of voor het stickertje. Je hebt je goed door de tegenslagen geworsteld. Wees trots op jezelf Déwa en op je nabije familie.
door Martijn op 11-07-2023
Prachtig boek.
Een mooie inspiratie voor mensen met een beperking.