Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Tussen waken en slapen

Auteur

Anika Riemens

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (19 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘Dit ging niet om mij. Dit ging om iets wat veel groter was – iets wat dertien jaar geleden in gang was gezet en nu mijn lot bepaalde.’
De twintigjarige Sophia wordt wakker in een kelder – vastgebonden, gedrogeerd en met geen enkele herinnering aan hoe ze in de handen van haar gemaskerde ontvoerders is gevallen. Het enige wat ze weet, is dat ze moet ontsnappen. Terwijl ze een plan probeert te bedenken, zweeft ze op het randje tussen waken en slapen, waar hallucinaties zich verweven met de werkelijkheid. Als haar herinneringen terugkomen, kan ze niet langer ontkennen dat het verleden van haar familie onlosmakelijk verbonden is met het lot dat haar te wachten staat.

Over de auteur

Anika Riemens (28), assistent-accountant en boekenworm, woont in het Zeeuwse Terneuzen. Liefde voor lezen, verhalen en fantasie is haar met de paplepel ingegoten en al vanaf ze een pen kan vasthouden, vindt ze het leuk om verhalen te schrijven. Na enkele kortverhalen in verhalenbundels, komt met 'Tussen waken en slapen' haar droom uit om een eigen boek te publiceren.

Productinformatie

ISBN
9789464686104 / 978-94-646-8610-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-04-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
96
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Het was doodstil in de kamer waar mijn ontvoerders me hadden achtergelaten. De kou trok vanuit het beton in de onderkant van mijn blote voeten en ik begon ongecontroleerd te rillen.
Mijn ogen bleven gefocust op de wijzers van het blauwe wekkertje, terwijl ik probeerde om een plan te bedenken. Een goed plan. Eén waarbij ik daadwerkelijk een kans maakte om te ontsnappen aan de mannen die sterk genoeg waren om me helemaal naar hier te dragen – waar ‘hier’ ook was.
Mijn hoofd leek echter niet eens in staat om samenhangende gedachten te vormen. Ik werd afgeleid door de schaduwen die in de hoeken van de kamer leken te kronkelen, genietend van mijn verwarring en angst. Nog tweeëntwintig minuten.
‘Fuck Sophia, concentreer,’ mompelde ik hardop tegen mezelf. Het geluid van mijn stem bracht me weer een beetje tot de werkelijkheid.
Vanaf ik twaalf jaar oud was, hadden mijn ouders aangedrongen dat ik lessen volgde in zelfverdediging. Misschien maakte ik een kans. Als ze me losmaakten in de veronderstelling dat ik een weerloos, bang meisje was…
Een beweging in de spiegel trok mijn aandacht. Ik verstilde, staarde geconcentreerd naar mijn eigen spiegelbeeld, de donkere muren en gesloten deur achter me.
Ik had het me verbeeld dat er iemand achter me stond. Dat moest wel.
Nog negentien minuten – en ik was ondertussen verlamd van angst. Ik hield de spiegel schuchter in de gaten, waarbij mijn aandacht viel op de kleding die ik droeg – een kort zwart jurkje, geen schoenen, opzichtige sierraden. Geen tasje of mobiel bij me.
Waarom kon ik me niet herinneren wat er was gebeurd?
En wáárom kon ik me maar niet concentreren op het zoeken van een uitweg? Ik wriemelde met mijn vingers, in een kansloze poging om bij de knopen rond mijn polsen te komen.
Een ijzige lach vulde de ruimte.

Reviews (19)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Kat op 16-04-2023
Op 31 maart verscheen de debuut novelle Tussen waken en slapen van schrijfster Anika Riemens. Daarmee is haar grote droom uitgekomen. Anika woont samen met haar vriend in de polder van Terneuzen en is werkzaam als assistent-accountant op een accountantskantoor.
Ondanks dat ik normaal gesproken eigenlijk vrijwel nooit novelles lees, maakte ik hiervoor graag een uitzondering.
Is het verhaal net zo goed als de intrigerende cover en achterflap doen vermoeden?

Leuk weetje; Tussen waken en slapen is ontstaan uit een schrijf uitdaging die Anika begin vorig jaar is aangegaan. Het was eerst een kort verhaal, wat begon bij een oud blauw wekkertje op een houten tafeltje, wat ze uiteindelijk tot een novelle heeft uitgewerkt.

Tussen waken en slapen bestaat uit 12 hoofdstukken, die mooi zijn vormgegeven, Anika heeft oog voor detail. Het verhaal is geschreven vanuit hoofdpersonage Sophia en speelt zich af in wisselende tijdspanne. En gaat van start met een lange spannende proloog.

Anika Riemens heeft een aangename beschrijvende spannende schrijfstijl, ze heeft de woorden en zinnen zorgvuldig gekozen en weet de spanning goed op te bouwen. Ik vind het knap dat het haar is gelukt om in zo’n compact verhaal, toch zoveel te vertellen. Een goed uitgewerkte verhaallijn en echte karakters met zoveel spanning die zich afspeelt in een mysterieuze setting. Dit samen met een vleugje humor en romantiek en de bizarre wending aan het einde, maakt het een verrassend totaal plaatje. Het verhaal vraagt eigenlijk om een vervolg, dus ik hoop dat Anika dat ziet zitten en het zou leuk zijn wanneer zij hier een lang verhaal van weet te maken. Want ik vond het een aangename eerst kennismaking met haar werk, schrijven kan ze zeker.

In Tussen waken slapen maken we kennis met de twintigjarige Sophia. Sophia heeft verkering met Mark en woont bij haar ouders in Amsterdam. Dertien jaar geleden is ze samen met haar vader en moeder vanuit Baltimore naar Amsterdam verhuisd. Sophia is tot over haar oren verliefd op Mark, hij is alles wat ze zich kan wensen. Britt en Eva zijn haar beste vriendinnen. Sophia´s moeder heeft een angststoornis, die veel invloed heeft op het gezin.

Op dit moment schrijft Anika aan haar volgende boek, een feelgood verhaal. Ondanks dat ze zelf niet zeker weet of dit wel goed bij haar past, denk ik in haar debuut wel heb kunnen proeven dat ook dit genre haar wel past. Ik kijk uit naar haar volgende schrijfwerk.

Met Tussen waken en slapen heeft Anika Riemens een verrassende debuut novelle neergezet. Een aangename eerste kennismaking. Knap uitgewerkt compact verhaal met veel spanning in een mysterieuze setting en bizar einde.

Tussen waken en slapen, verrassend debuut, compact spannend verhaal, weet Sophie te ontwaken uit haar nachtmerrie? Aanrader!

★★★★
door Winde Bostyn op 01-04-2024
Wat een spannend boek! Anika weet de aandacht van de lezer goed vast te houden. Jammer dat het boek zo snel uit was. Ik ben benieuwd naar wat Anika in de toekomst nog zal uitbrengen. Ik wil het zeker lezen!
door Joshua op 01-02-2024
Fantastisch geschreven, op het puntje van je stoel spannend/mysterieus
door Anouk op 01-02-2024
Pakkend. Neemt je helemaal mee in het verhaal. Blijft spannend.
door Eva Mechielsen op 01-02-2024
Dit boek was vanaf de eerste bladzijde super spannend... En Anika schrijft pakkend
door Mariëlle Datthijn op 01-02-2024
Supersterk debuut dat direct nieuwgierig maakt naar meer!
door Jan Riemens op 01-02-2024
Spannend boek waarbij de drang om door te lezen ontzettend groot is!
door maas willy op 01-02-2024
In een keer uitgelezen. Je zit helemaal in t verhaal tijdens het boek lezen
door Lydia de Wit op 01-02-2024
Vanaf de eerste tot de laatste zin super spannend. Leest makkelijk weg, ik kijk al uit naar deel 2.
door Wijna Wagenaar op 01-02-2024
Het boek blijft je steeds in zijn greep houden , het moest uit eer ik het kon wegleggen
door Annelien Dekker op 01-02-2024
Het boek is spannend tot het einde toe. Je weet zelf niet of de personage alles meemaakt of dat dit juist een illusie is. Dit maakt het boek tot een uniek exemplaar!
door Stefan Van vooren op 01-02-2024
Pakkend geschreven, je leest t in een keer uit.
door Lookman op 02-02-2024
Super spannend! Mooie twist aan het einde!
door Sam Riemens op 02-02-2024
Eerste boek dat ik op het puntje van mijn stoel heb uitgelezen.
door lieke op 02-02-2024
Heel erg spannend. Van begin tot het einde.
door Christa Lievens op 03-02-2024
Het leest makkelijk weg, zelfs tussen de drukke bedrijven door van een groot gezin!
door Jessica Kramers op 03-02-2024
Een erg spannend verhaal van begin tot einde
door Jessamy op 20-02-2024
Het heeft een onverwacht eind
door Daphne Andriessen op 27-02-2024
Vanaf het eerste moment spannend. Je wilt het boek niet meer wegleggen. En dan de “mindfuck” is echt geweldig.