Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Beeb
Een kleine jongen neemt het op tegen een machtige tovenaar om zijn buurvrouw te redden

Auteur

Kitty Vanderbecq

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Beeb is de jongste uit het gezin. Hij ontdekt dat het niet pluis is bij de nieuwe buren. De buurman is een tovenaar die zijn vrouw, een gezellige kletskous, verandert in een angstig muisje wanneer ze zijn rust verstoort. En wat doe je dan? Juist: je gaat haar redden! Daar komt echter nogal wat bij kijken! Beeb weet ondanks zijn eigen angst alle moeilijkheden te overwinnen. Hij wordt trouw geholpen door zijn broer en zus en welke rol speelt de 'Vierkante Vrouw' eigenlijk? Zonder een witte kaketoe en een oranje kater had dit avontuur wel eens heel anders af kunnen lopen!

Over de auteur

Kitty is als Belgische geboren in 1937. Anderhalf was ze, toen ze met haar moeder naar Nederland verhuisde. In 1960 trouwde ze. Ze ging bij haar man in Australië wonen en kregen daar twee kinderen: Liliane en Mark. Na een vakantie in Nederland, bleven ze daar wegens familie-omstandigheden. Haar zoon David werd geboren. Hun verblijf in Nederland werd onderbroken voor opnieuw een verblijf in Australië. Terug in Nederland bezocht ze de kunstacademie. Haar man stierf; amper vier maanden later gevolgd door de dood van David. Een dieptepunt waaruit ze zich omhoog werkte met tekenen, schilderen en schrijven. Nu woont ze onder de hoede van Mark op zijn landgoed in België, waar ze de verhalen die ze vroeger voor haar kleinkinderen verzon, nieuw leven in blaast.

Productinformatie

ISBN
9789464686371 / 978-94-646-8637-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-04-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 5 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
68
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Als de wiedeweerga kruipt Beeb door het gat in de heg. Hij wil wel eens met eigen ogen zien, wat er in die hoek verscholen staat en hij tijgert door het gras in de richting van de sparren. Dat tijgeren heeft hij op de televisie gezien. Soldaten doen dat, wanneer ze vijandelijke linies besluipen. Beeb is zo ingespannen bezig, dat hij de voetstappen niet hoort naderen. Hij schrikt zich dan ook te pletter, wanneer hij een stem hoort die zegt: "Nee maar! Kijk nou eens! Wie hebben we daar?"
'Daar' ligt Beeb met zijn neus in het gras, terwijl de 'Vierkante Vrouw' met een brede grijns op hem neer staat te kijken!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Anne Marie Antoinette Gabrielle van der Heijden op 28-04-2023
Ontzettend leuk boek om te lezen. Ook erg leuk, dat het 2e boek totaal niet lijkt op het 1e boek van Kitty Vanderbecq.

Ik kijk al uit naar het 3e boek.