Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Om af en toe goed eten te hebben
Een Belgisch kookboek

Auteur

Mat Galle

Uitvoering
Paperback
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Mat Galle verhaalt hoe hij als kleine jongen zijn eerste stappen zet in de keuken en langzaam een eigen kijk ontwikkelt op ‘zijn keuken’. Wat die keuken is biedt hij de lezer aan als inspiratie. Geen boek met geboden en verboden maar wel meer dan 200 zorgvuldig uitgewerkte recepten die relatief makkelijk te volgen zijn. De kern wordt gevormd door de Belgisch/Franse klassieke keuken met speelse uitstappen naar de wereldkeuken en eigen creaties. Die laatste zetten, zonder daarbij belerend te willen zijn, de lezer aan zelf creatief te durven zijn en zijn eigen keuken te ontwikkelen.

Over de auteur

De auteur, Mat Galle, studeerde ooit hotelmanagement maar ging na zijn burgerdienst aan de slag in de financiële sector. Mat is gehuwd, heeft 3 kinderen en ondertussen 3 kleinkinderen. Mat is de kok in huis.
Hij houdt van muziek en heeft een zeer brede smaak: een immense liefde voor Bach en Mozart, maar even zeer voor Ella Fitzgerald, Billy Holiday, Nina Simone en John Coltrane, The Beatles, Afrikaanse en Cubaanse muziek.
Daarnaast is literatuur voor Mat een grote bron van vreugde. Meestal leest hij 2 werken tegelijkertijd waarvan 1 heel vaak een kookboek is.

Productinformatie

ISBN
9789464686388 / 978-94-646-8638-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-04-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
België

Uitvoering
Paperback
Pagina's
286
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Aardappel – de meest veelzijdige groente
De warme maaltijd in België is traditioneel een stukje vlees, groenten en aardappelen of patatjes. We zijn zowat de enige cultuur waar de warme maaltijd zo is samengesteld. Oh ja, Frankrijk eet best wel wat aardappelen en Ierland stierf bijna van de honger na een mislukte aardappeloogst. Maar in Frankrijk is aardappel deel van een garnituur. In het Zuiden is aardappel gewoon een groente naast andere, bijvoorbeeld in de Marokkaanse tajine. In Peru, het land waar de aardappel vandaan komt, eet je ook veel aardappel, maar op hetzelfde bord evengoed rijst en maïs. Zoals wij (Belgen) aardappel eten is vrij uniek. Maar lekker is de groente, want zo zie ik aardappel, echt waar.
Veelzijdig zei ik al. Op elk moment van het jaar smaakt de aardappel lekker. Je kan aardappel koken, stomen, stoven, bakken, rauw bakken, frituren, pureren, verwerken in soepen en croquetten, in omeletten, als bindmiddel in soepen, in een salade …
Ik werk graag met een bloemige aardappel maar een andere kan evengoed. Alleen voor een frietje is een bloemige aardappel onmisbaar. Hoe dan ook koop ik aardappel jong. In het voorjaar kan ik niet wachten tot de eerste nieuwe uit Cyprus komt. Daarna volgt Spanje en even later Belgische nieuwe aardappel. Die moet je zelfs niet schillen. De aardappel stevig wassen in fris water en daarna koken volstaat.
De kleur van de aardappel lijkt voor ons minder bepalend. Voor een Peruaan is dat wel even anders. Ik vergeet nooit de ‘amarillos’, de aardappel met geel vruchtvlees, die heel lekker is. Toch zal ik, als die er zijn, rode aardappelen kopen. Waarom? Omdat die vaak meer smaak hebben of is het nostalgie?

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek