Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Eramia
Een nieuw thuis

Auteur

Lars Bruins

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,6 / 5 (11 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Kalamir is een eenzame reiziger. Dit verandert echter als het dorp, waarin hij verblijft, op een avond aangevallen wordt. Hakkend en stekend vecht hij zich naar de stallen, waar zijn paard staat. Hij maakt dat hij wegkomt, niet wetend wie of wat hij nu bevochten heeft. Die vraag wordt snel beantwoord, als hij heer Boruk ontmoet.
Het duurt niet lang, voordat hij uitgroeit tot een onmisbaar persoon binnen het leger van Huditi. Samen met zijn nieuwe vrienden vecht hij voor zijn nieuwe thuis en tegen het kwaad van de onderwereld. Lukt het Kalamir om het kwaad tegen te houden of is de vijand te sterk?

Over de auteur

Lars is een jonge beginnende schrijver, die met veel plezier over de verhalen van Kalamir schrijft. Naast het schrijven, onderneemt hij graag dingen met zijn vrienden. Ook bindt hij graag zijn ski's onder om, in Nederland op de baan en in Oostenrijk in de sneeuw, als een speer naar beneden te gaan. De natuur is een van zijn favoriete plekken en het liefst is hij hoog in de bergen. Hier kan hij zich optimaal focussen op het schrijven en bedenken van zijn verhalen.

Productinformatie

ISBN
9789464686395 / 978-94-646-8639-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-04-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
192
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Plotseling werd hij gewekt door een geluid. Terwijl hij wakker werd, hoorde hij ineens wat dat geluid was: geschreeuw. Er schreeuwden buiten overal mensen. Hij duwde de lap stof, die voor het kleine raam hing, aan de kant. Op straat vochten mensen. Anderen probeerden weg te komen. Hij pakte zijn zwaarden op en rende zo snel hij kon de trap af, de gelagkamer in. Daar stonden drie mannen om de waard heen. Alle drie met een getrokken zwaard. Ze schreeuwden tegen de waard.
‘Geef me alles wat je hebt!’ riep een van hen.
Kalamir rende erop af en stak met een vloeiende beweging het zwaard door de borstkas van de middelste man. Deze was dood voordat hij doorhad wat er gebeurde. De andere twee mannen keken verschrikt op en draaiden zich naar hem toe. Meteen viel de rechter man aan. Kalamir ving de zijwaartse slag op met zijn zwaard. Nog voordat beide zwaarden elkaar raakten, trok hij zijn andere zwaard en sloeg hij de man in zijn zij, waardoor hij in elkaar dook van de plotselinge pijn. Kalamir was nog nauwelijks overeind of de laatste man viel alweer aan. Met een bovenhandse slag probeerde hij hem in één keer door midden te splijten. Kalamir liet zich achterover vallen. Het zwaard ging rakelings langs de zijkant van zijn hoofd. Hij stond zo snel mogelijk op om meteen weer een volgende klap op te vangen, dit keer richting zijn zij. Nadat de klap opgevangen was, liet hij zijn zwaard vallen en trok een dolk uit zijn riem. Hij zette een stap voorwaarts, buiten het bereik van het zwaard de man. Voordat de man iets kon doen, voelde hij een stekende pijn in zijn bovenlichaam. Kalamir trok de dolk uit de dode man, liep op de waard af en hielp hem omhoog.
’Dank u wel heer, u hebt mijn leven gered.’

Reviews (11)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Lieke Goossens op 30-12-2023
Eramia neemt je als lezer mee op een spannend avontuur in de wereld van ridders en kastelen. Door de beeldende beschrijving van de passages zie je het verhaal levendig afspelen. Knap geschreven door de jonge auteur Lars, zijn rijke fantasie is veelbelovend!
door Thijmen op 20-12-2023
Het boek is erg makkelijk om te lezen, je duikt helemaal in het verhaal door alle details. Ben heel erg benieuwd of er nog meer boeken komen over dit verhaal.
door Rosanne op 20-12-2023
Leuk boek om te lezen. Als je er eenmaal aan begint kun je niet stoppen met lezen totdat het boek uit is. Echt een aanrader! Ben benieuwd naar het volgende boek!
door Henk Wijnen op 20-12-2023
Eramia, een avonturenroman in fantasy-stijl. Geschreven door Lars Bruins, een jonge veelbelovende auteur begiftigd met een kleurrijke fantasie.
Dankzij een zeer gedetailleerde beschrijving van de omgeving en de treffende tekening van de personages word je van meet af aan binnengezogen in de wereld van Kalamir, de hoofdpersoon.
Het is een wereld vol spanningen, bedreigingen, strijd, overwinningen en soms een nederlaag. Maar ook een wereld waarin plaats is voor vriendschappen en zelfs tederheid.
Gaandeweg nemen echter de bedreigingen toe en het “nieuwe thuis” van Kalamir wordt onhoudbaar. Opnieuw gaat hij op weg. Wat zal de toekomst brengen? Ik ben zeer benieuwd dat te lezen in de volgende boeken van Lars.
door G.Wijnen op 17-12-2023
Ik heb het boek met plezier gelezen. Het verhaal houdt je vast omdat er genoeg spanningsmomenten in zitten. Ook de afwisseling tussen meer verhalende en avontuur momenten maakt dat het verhaal je blijft boeien. Een aanrader in ieder geval voor zowel jeugdige als wat oudere lezers!

door Hans van Boven op 16-12-2023
Eramia gaat over een fantasie wereld vol gevaar en mysteries. Hierin wordt het leven gevolgd van een eenzame reiziger genaamd Kalamir. Het is van het begin tot het einde een vlot en zeer leesbaar spannend verhaal. Heel meeslepend geschreven door een jonge schrijver met een heel grote fantasie. Hij neemt je mee in zijn fantasie en geeft een zeer gedetailleerde omschrijving van de verschillende spannende gebeurtenissen en verhaallijnen. Een fantastisch boek, het heeft mij nieuwsgierig gemaakt. Ik ben zeer benieuwd naar zijn volgende boeken.
door Joep op 16-12-2023
Goed boek. Leuk cerhaal en makkelijk te lezen. Zeker een aanrader
door Thijmen op 16-02-2024
Het is een geweldig goed boek, het zit goed in elkaar en het is een heel spannend verhaal.
door Dorothe Vis op 01-02-2024
Het verhaal is leuk en spannend, leest gemakkelijk. Je leeft mee met de personages.
door Sandra Bruins op 01-02-2024
Spannend geschreven. Vele aspecten waaronder ook liefde komen aan het bod. Verrassende wending door fantasie element.
Knap voor zo’n jonge schrijver.
door Elise Dwars op 01-02-2024
omdat ik het een leuk boek vind met een goede verhaallijn vind en ik erg in het boek zat, de spannende stukken van het boek vond ik het leukst