Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ik ben niet wie jij wilt dat ik ben
Over opgroeien in de sekte van Jehovah’s Getuigen en leren leven na uitsluiting in de wereld waar je nooit onderdeel van mocht zijn

Auteur

Natasja Klein Nulent - van Otterloo

Uitvoering
Paperback
Reviews
☆ ☆ 3,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Wie kent ze niet, Jehovah’s Getuigen. Je weet wel, die mensen die met de Bijbel langs de deur gaan. Maar wie weet hoe het er daar achter gesloten deuren echt aan toe gaat.

Ik groeide op in de organisatie van Jehovah’s Getuigen met indoctrinaties en manipulaties. Mij werd geleerd dat er maar één waarheid is, hun waarheid.
Alles buiten die organisatie wordt “de wereld” genoemd, die onder leiding staat van de duivel, slecht is en spoedig vernietigd zal worden door God.

Na twijfels over de organisatie en mijn uitsluiting, moest ik zien te leven in de wereld die ik geleerd had te wantrouwen. Ik voelde me als een vreemdeling die de gebruiken van en het leven in de wereld opnieuw moest leren kennen.

Over de auteur

Natasja Klein Nulent - van Otterloo (51) is getrouwd en moeder van drie zonen. Ze werkt als gastouder in de kinderopvang en is in het weekend molenaar. In haar autobiografie vertelt zij hoe het is op te groeien bij de Jehovah's Getuigen die zij ziet als een sekte, en daarnaast in een gezin met een psychisch zieke moeder. Als jong volwassene kreeg zij twijfels over de leer en de organisatie en werd uitgesloten, waardoor zij al haar familie en vrienden die Jehovah's Getuigen waren kwijtraakte. Zij beschrijft hoe ze de wereld buiten de organisatie opnieuw moest leren kennen en hoe ze in die wereld leerde leven, maar nu in alle vrijheid.

Productinformatie

ISBN
9789464686487 / 978-94-646-8648-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-04-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
212
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 121
Inkijk pagina 122
Inkijk pagina 123

Reviews

☆ ☆

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

☆ ☆ ☆ ☆ door Oom Arend op 22-05-2023
Korte samenvatting van de reactie aan de auteur zelf: l'histoire se répète
door Anoniem op 31-05-2023
Heel interessant om als 'werelds-mens' een inkijk te mogen krijgen in de wereld van het opgroeien als Jehova getuigen. Voor mij ook leerzaam en verhelderend. Het beantwoord veel vragen en maakt veel dingen duidelijk en helder. En o jeetje, wat heftig allemaal!! Boek in een ruk uitgelezen.