Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wadsaaya
Hollandse verhalen in Egypte

Auteur

Yvon Hajunga

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het boek Wadsaaya bevat 34 verhalen. Observaties en belevenissen die mijn kijk op het leven in Egypte, gedurende vierendertig jaar, weergeven. Onderwerpen als de oudheid, karakters, culturele gebruiken, architectuur en voedsel zijn beschreven in de verhalen over: een paleis in Caïro, ambacht, Siwa, een andere cultuur, de Egyptische taal, heetwaterbronnen in de Westerse Woestijn, vrouwen, paleontologie, de Bedoeïenen, nomaden en boeren, een vrolijke leven tijdens Ramadan, vreemdelingen angst in oud christelijk Caïro, de snelste Bedoeïen van de Sinaï, vrijheid en onvrijheid in Azbakiyya, boeren in het hart van Caïro, arm en rijk en een kopje koffie in Aswan.

Over de auteur

Als beeldend kunstenaar reisde Yvon Hajunga in 1989 naar Caïro, en nam deel aan drie exposities. Voor de revolutie werkte ze enige jaren als reisleider in Egypte. Ze reist naar de Sinaï woestijn, en naar de oase, ‘el- Fayyoum.' Gebieden waar water uit de kraan, en het gebruik van gas en licht, geen vanzelfsprekende dienst van de overheid zijn. Jaren leven in een andere cultuur, verandert je visie op het leven,’ zegt ze. ‘Dat wat je in het begin als vreemd ervaart, speelt op de lange duur geen rol meer.

Productinformatie

ISBN
9789464686548 / 978-94-646-8654-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-04-2023
Taal
Nederlands

Genre
Reizen
Kwalificaties
Egypte

Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Ze komt naast me staan op het balkon, slaat een zachte warme arm om mijn middel en legt haar hoofd met een zucht tegen mijn schouder. Ze is kleiner dan ik en een beetje mollig. Ik probeer me in Dunyas situatie in te leven. Haar moeder kiest regelmatig een geschikte kandidaat voor haar dochter uit. Opleiding, inkomen en komend uit een vergelijkbaar milieu, zijn de criteria. Dunya wil weten hoe deze man over haar vrijheid denkt. Wat zijn, zijn normen en waarden? Hoe verdient hij zijn inkomen? Interpreteert hij de Islam op een liberale manier? Ik verwonder me over deze ontmoetingen en vraag me af of ze elke keer weer, als er een man in de stoel tegenover haar zit, zal kijken naar de vorm van zijn ogen, zijn mond en lippen. Laat ze haar blik langs zijn huid en de vorm van zijn hals glijden? Verwondert ze zich erover hoe zijn borst zich vormt en spant onder zijn overhemd? Zou ze zijn handen bekijken en zich afvragen of het prettig is wanneer hij haar streelt. Vraagt ze zich af of hij teder de liefde bedrijft en of hij ervaring met vrouwen heeft?
Als ik haar mijn overpeinzingen voorleg, breng ik haar daarmee zo in verlegenheid dat ik verder mijn mond maar houd. Hoe vaak zou je zo’n erotische ervaring tot je toe laten?
Vrolijk zwaaien we vanaf het balkon naar de twee vertrekkende vrienden. We genoten van hun gezelschap en de uitgebreide maaltijd die we met elkaar klaarmaakten. Ondanks haar problemen weet ze zichzelf en haar omgeving op te beuren met lekker eten, vrolijkheid en grapjes. We wonen op de eerste etage van de lage flat met twee verdiepingen. De flamboyant groeit tot aan het balkon en haar felrode scharlaken bloemenpracht gloeit in de namiddagzon.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek