Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De nieuwe bejaarde
Verhalen uit de thuiszorg

Auteur

Pien Rebel

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Van het afstoffen van smetteloze vensterbanken naar het uitmesten van een keukenkast vol maden. Douchebeurten die niet langer dan een half uur mogen duren, schoenen ruilen van dertig jaar oud. Boodschappen doen van statiegeld, koffiemelkpakjes halen om een koelkastdeur kunstwerk in stand te houden en torens van yoghurtbekertjes omzeilen met de stofzuiger. Af en toe lijkt het werk van de thuiszorg op een aflevering van ‘Man bijt hond’ zonder cameraploeg.

Over de auteur

Pien Rebel (58) woont in Amsterdam. Eind jaren tachtig komt ze toevallig terecht bij de thuiszorg op zoek naar werk. Ze blijft er langer dan verwacht, meer dan dertig jaar. Meerdere malen gaat ze op zoek naar andere werkgevers binnen de thuiszorg om bureaucratie, toenemende werkdruk en grillen van managers te ontvluchten. De thuiszorg verlaten is geen optie want waar het om gaat, het werk bij de mensen thuis, is te leuk om op te geven.

Productinformatie

ISBN
9789464686630 / 978-94-646-8663-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-04-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
80
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Op een zonnige morgen fietste ik naar mijn eerste klant van die dag, een invaladres. Aan het eind van de straat zag ik een paar panden die bijna op instorten stonden. Uit een van de ramen hing een behaarde man met alleen een hemd aan. Het huisnummer waar ik moest zijn kwam steeds dichterbij totdat ik recht onder de man aan de bel trok.
‘Ja wat mot je?’ riep hij.
‘Ik ben van het Leger des Heils,’ riep ik naar boven. ‘Van de thuiszorg,’ voegde ik er nog aan toe, maar hij viel me al in de rede.
‘Het leger des Heils? Waar is je pakkie dan?’
‘Ik ben in burger!’ riep ik terug.
De man verdween en even later ging de deur open. Op twee hoog stond de man me op te wachten met één been in het gips. Loopgips, nam ik aan. In de huiskamer lag een berg fietswrakken, er was nog net plaats voor een bank en een stoel waar een logboek op lag. Ik stelde me voor en wierp een blik in het logboek. Daarin las ik de rapportage van de vorige dag: “Meneer vond mij maar een rare snoeshaan en zei dat ik wel weer kon vertrekken.”
Meneer lag intussen op de bank met zijn gipsen been omhoog. Snel legde ik het logboek weg en vroeg wat ik voor hem kon doen.
‘Ik heb niks nodig,’ zei hij, ‘ga maar weer.’

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek