Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op doktersrecept
Een kookboek met medische weetjes, te lezen met een korreltje zout!

Auteur

MA Kooijman,MD

Uitvoering
Hardcover
Reviews
5,0 / 5 (6 reviews )
Prijs
26 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dat voeding veel met je lijf doet, dat weten we inmiddels wel. Je komt ervan aan, je valt ervan af, je wordt er vrolijk van, gezonder of juist minder gezond. Maar wat nu de medische achtergrond van voeding is, daar weten we niet altijd alles van. In dit boek probeer ik mijn achtergrond als arts, maar ook mijn studie biomedische wetenschappen, waarbij mijn aandachtsgebied voeding en metabolisme was, te combineren met mijn passie voor koken. Daarnaast combineer ik deze twee met mijn voorliefde voor trivia en semi-nuttige feitjes! Voor eenieder die wel eens wat meer over voeding wil weten, maar vooral ook lekker wil koken!

Over de auteur

Maria-Annette Kooijman is arts én kookfanaat in hart en nieren. Al op jonge leeftijd was ze niet uit de keuken weg te slaan. Een voorliefde voor medische wetenschap, voedingsleer, trivia en semi-nuttige feitjes lopen daarnaast als een rode draad mee en zijn onlosmakelijk verbonden aan de experimenten in de keuken. Overdag werkt ze als arts en onderzoeker en in de avonduren tovert ze het liefst de meest uiteenlopende gerechten op tafel. Bij voorkeur voor zo veel mogelijk mensen om het eten en het plezier wat daarbij komt kijken te delen met vrienden en familie en eenieder die daar zin in heeft.

Productinformatie

ISBN
9789464686913 / 978-94-646-8691-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-05-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
134
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Mede door de sterke geur, die wordt veroorzaakt door de zwavelverbindingen, heeft knoflook een bijna mythische status in de geschiedenis. Van krachtmiddel tot krokodillenafweer en van middel tegen slangengif tot het afweren van vampiers. Ook in de medische wereld heeft knoflook al eeuwen een plekje bemachtigd. In de tijd van Galenus, een van de voorvaderen van de geneeskunde, werd knoflook aangeraden om te gebruiken tegen zo ongeveer alle kwalen. Door de jaren heen worden nog steeds veel gezondheidsvoordelen van knoflook genoemd, waarvan de een wat beter bewezen dan de ander. Het stuk wat hierbij het meest onderzocht is, is het effect op hart- en vaatziekten. Zo zorgen de sulfideverbindingen en stikstofoxideverbindingen voor een betere balans in cholesterol en verlagen ze de bloeddruk. Het mag dan wel goed voor je gezondheid zijn, maar denk ook even aan je omgeving als je besluit knoflookbollen te consumeren als alternatief voor je bloeddruk.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Stefi op 13-02-2024
Voor iedereen wat wils qua receptuur, met een heerlijke twist vanuit een medisch oogpunt
door Koen Morsink op 13-02-2024
Er staan superleuke recepten in en het is veel variërend en mooi beschreven.
door Erwin Wes op 13-02-2024
Geweldig boek gestaafd op kennis, kunde en inhoud. Een boek voor in elke keuken.
door Merceille Van Egmond op 13-02-2024
Erg leuke en vooral lekkere recepten
door Harrie Groener op 13-02-2024
Lekkere recepten met een medische twist erbij!
door Janet Van der Veen-Drijver op 22-02-2024
Boordevol interessante weetjes en heerlijke recepten!