Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De beulen van Gods volk
Een kerkelijk schrikbewind van 2000 jaar, onder de joden in de diaspora in het christelijke, antisemitische Europa

Auteur

Henk Berends & Tom Berends

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Een boek dat meer dan elk ander boek de schandalige behandeling van het Joodse volk blootlegt.
Dit boek geeft een waarheidsgetrouwe weergave van de geschiedenis van de christelijke kerken versus het joodse volk en de lijdensweg die het al eeuwenlang ondergaan heeft.
De kerken waren hierin de stuwende motor. In haar naam zijn de meest verschrikkelijke dingen gebeurd. Reden om het failliet van de kerken te verklaren en de christenheid te hervormen tot 'liefdesgemeenschap Christi'. De liefdesgemeenschap van Christus. In 1948 is de Joodse Staat gesticht. Daarvoor zijn wij God dankbaar. Het boek neemt je mee door vervlogen eeuwen van gruwelen, verdachtmakingen en kerkelijke tirannie.
Het beschrijft minutieus de geschiedenis van joden en christenen, vanaf de allereerste aanvang tot aan nu.

Over de auteur

Henk Berends is van huis uit filosoof en heeft in Bazel en Groningen filosofie en psychologie gestudeerd. Hij is in 1940 in Indonesië (Bogor) geboren en met zijn moeder teruggekeerd naar Nederland. Zijn vader is omgekomen aan de Burma spoorlijn.
Aangezien hij zelf als tweejarige jongen met zijn moeder in het Jappenkamp terecht kwam en in 1945 weer bevrijd werd, ziet hij de joden ook als mede-slachtoffers. Hij is getrouwd en heeft vier (inmiddels volwassen) zonen waar hij zeer trots op is en zeven prachtige kleinkinderen waaronder vier kleindochters.
Eerder verschenen werk van Henk Berends is 'Die jongen', een autobiografisch geschreven boek.

Productinformatie

ISBN
9789464686951 / 978-94-646-8695-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-03-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
308
Formaat
17 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door H.H. ten Napel op 18-03-2024
De schrijver beveelt het boek ook aan als studieboek voor middelbare scholen en universiteiten. Dat ondersteun ik van harte aan; omdat de kennis van en over de lijdensweg van het Joodse Volk over het algemeen schrikbarend laag is. Waar de schrijver eindigt is jammer genoeg niet het einde van de lijdensweg; die gaas helaas nog steeds door. Het is zeker geen leesboek. De schrijver noemt het 'enige grepen' , maar dat zijn er dan toch nog heel veel, waardoor het ook wel eens iets vermoeiends heeft. Zeer leerzaam, maar hier en daar toch ook wel wat veel emotie in de tekst. Vanuit de inleiding op zijn boek, ook wel weer begrijpelijk. Maar daardoor toch net geen vijf sterren. Wel van harte aanbevolen.