Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Familieverhalen
praktijkboek transculturele systeemtherapie

Auteur

Judith Limahelu

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (6 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Met wat voor soort hulpvragen klop je aan bij een transcultureel systeemtherapeut? En wat levert het op?
Ben jij hulpverlener, therapeut, ben je in opleiding of heb je zelf een vraagstuk en ben je benieuwd hoe een hulpverlenings- of behandelproces eruitziet als je transcultureel systemisch te werk gaat? Dan is dit boek voor jou!
In Familieverhalen, praktijkboek transculturele systeemtherapie gaat het over vijf verschillende mensen die in therapie zijn gegaan. In ieder hoofdstuk wordt het verhaal van de cliënt verteld vanuit zijn of haar perspectief. Daarna wordt het proces van de behandeling beschreven, waarbij je stap voor stap wordt meegenomen in de werkwijze van transculturele systeemtherapie.

Over de auteur

Na ruim 25 jaar ervaring in de Jeugdzorg, de verslavingszorg en de Ggz werkte Judith Limahelu als zelfstandige in haar Praktijk voor Familieverhalen. Ze is gespecialiseerd in transculturele systeemtherapie, narratieve hulpverlening en traumabehandeling. Vraagstukken die zich onder andere richtten op identiteitsvragen, trauma, migratie.
Judith heeft het Familieverhalenspel bedacht, ontwikkeld en in eigen beheer uitgegeven. Het spel is vertaald in het Engels en Papiamentu. Het is een inspirerend middel om makkelijk verdiepend met elkaar in gesprek te raken.
Judith heeft verschillende artikelen gepubliceerd.

Productinformatie

ISBN
9789464687132 / 978-94-646-8713-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-05-2023
Taal
Nederlands

Onderwerpen
Sociologie: familie en relaties

Uitvoering
Paperback
Pagina's
218
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 9
Inkijk pagina 10
Inkijk pagina 19

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Diana op 09-10-2023
Het is heel leuk geschreven en ook interessant om die verschillende familieverhalen te lezen met hun uiteenlopende problemen en hoe ze geholpen worden om op de vaak ingewikkelde situaties beter zicht te krijgen. Ik hoop dat jouw boek een succes is en veel gelezen gaat worden
door Han op 13-09-2023
Wat een indrukwekkend boek! Judith weet op een toegankelijke en inspirerende manier verbanden te leggen tussen de praktijk en theorie van het systeemdenken. Als lezer werd ik meegenomen in haar praktijkverhalen en tegelijkertijd aangemoedigd om hierin een eigen mening en reflectie op de casuïstiek te vormen. Aangrijpende verhalen waarbij Judith laat zien dat haar aanpak c.q. de systeemtherapie veel verder reikt dan menig individuele interventie. Aanrader!
door Suzanne Ogier op 24-08-2023
Wat is het verrijkend om te lezen hoe een perspectief verandering (uitzoomen, kijken naar het verhaal van de familie in plaats van inzoomen op een individu) een totaal ander beeld geeft. En dat transcultureel niet perse hoeft te betekenen uit verschillende delen van de wereld. Ook als witte Nederlanders onderling zijn er grote verschillen. Transcultureel kijken past dus voor iedereen. De aanpak die Judith schetst en heel beeldend onder woorden brengt is een eye-opener. Niet alleen voor therapeuten, maar voor iedereen die oordelen heeft over anderen. Het boek leest prettig door de verhalende toon en de structuur van haar aanpak. Het is mooi om te lezen hoe Judith zelf reflecteert op haar verstandhouding tot de cliënt. Een aanrader!
door Enny H op 17-08-2023
Familieverhalen is een bijzonder verhalen boek waarin Judith als transcultureel systeem therapeute de verbinding laat zien tussen theorie en praktijk.
De levensverhalen van de verschillende cliënten zijn aangrijpend en ontroerend.
Open, respectvol en onbevooroordeeld gaat Judith het contact aan met haar cliënten. Ze begeleidt hen om stappen te zetten in hun helingsproces.
Mooi om te lezen, leerzaam en spiegelend.

door Spark van Beurden op 15-08-2023
Judith Limahelu heeft families en professionals een groot kado gedaan. Wat een waardevol, inzichtgevend en nodig boek. In heldere woorden geeft Judith een open inkijk in haar werkwijze als therapeut, de noodzaak om aandacht te hebben voor het ontrafelen van familie verhalen en hoe er samenwerking kan ontstaan tussen families en professionals. Haar verhaal raakt me zeer, opent een ruimte waarin eigen resonanties naar boven kunnen komen en opnieuw belicht worden. Een ontroerende, praktische en uitnodigende handreiking!
door Ka op 04-06-2023
Ik heb je boek in een ruk uitgelezen. De levensverhalen van de mensen in je boek raakten me diep. Ook voor iemand zoals ik, die niet in je vak zit, is je boek heel leesbaar.
Je schrijft heel integer over de mensen die je begeleid hebt. Heel veel respect daarvoor!