Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Familieverhalen
praktijkboek transculturele systeemtherapie

Auteur

Judith Limahelu

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (36 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Met wat voor soort hulpvragen klop je aan bij een transcultureel systeemtherapeut? En wat levert het op?
Ben jij hulpverlener, therapeut, ben je in opleiding of heb je zelf een vraagstuk en ben je benieuwd hoe een hulpverlenings- of behandelproces eruitziet als je transcultureel systemisch te werk gaat? Dan is dit boek voor jou!
In Familieverhalen, praktijkboek transculturele systeemtherapie gaat het over vijf verschillende mensen die in therapie zijn gegaan. In ieder hoofdstuk wordt het verhaal van de cliënt verteld vanuit zijn of haar perspectief. Daarna wordt het proces van de behandeling beschreven, waarbij je stap voor stap wordt meegenomen in de werkwijze van transculturele systeemtherapie.
Genrewinnaar
boek●goud 2023

Over de auteur

Na ruim 25 jaar ervaring in de Jeugdzorg, de verslavingszorg en de Ggz werkte Judith Limahelu als zelfstandige in haar Praktijk voor Familieverhalen. Ze is gespecialiseerd in transculturele systeemtherapie, narratieve hulpverlening en traumabehandeling. Vraagstukken die zich onder andere richtten op identiteitsvragen, trauma, migratie.
Judith heeft het Familieverhalenspel bedacht, ontwikkeld en in eigen beheer uitgegeven. Het spel is vertaald in het Engels en Papiamentu. Het is een inspirerend middel om makkelijk verdiepend met elkaar in gesprek te raken.
Judith heeft verschillende artikelen gepubliceerd.

Productinformatie

ISBN
9789464687132 / 978-94-646-8713-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-05-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
218
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 9
Inkijk pagina 10
Inkijk pagina 19

Reviews (36)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Ka op 04-06-2023
Ik heb je boek in een ruk uitgelezen. De levensverhalen van de mensen in je boek raakten me diep. Ook voor iemand zoals ik, die niet in je vak zit, is je boek heel leesbaar.
Je schrijft heel integer over de mensen die je begeleid hebt. Heel veel respect daarvoor!
door Spark van Beurden op 15-08-2023
Judith Limahelu heeft families en professionals een groot kado gedaan. Wat een waardevol, inzichtgevend en nodig boek. In heldere woorden geeft Judith een open inkijk in haar werkwijze als therapeut, de noodzaak om aandacht te hebben voor het ontrafelen van familie verhalen en hoe er samenwerking kan ontstaan tussen families en professionals. Haar verhaal raakt me zeer, opent een ruimte waarin eigen resonanties naar boven kunnen komen en opnieuw belicht worden. Een ontroerende, praktische en uitnodigende handreiking!
door Enny H op 17-08-2023
Familieverhalen is een bijzonder verhalen boek waarin Judith als transcultureel systeem therapeute de verbinding laat zien tussen theorie en praktijk.
De levensverhalen van de verschillende cliënten zijn aangrijpend en ontroerend.
Open, respectvol en onbevooroordeeld gaat Judith het contact aan met haar cliënten. Ze begeleidt hen om stappen te zetten in hun helingsproces.
Mooi om te lezen, leerzaam en spiegelend.

door Suzanne Ogier op 24-08-2023
Wat is het verrijkend om te lezen hoe een perspectief verandering (uitzoomen, kijken naar het verhaal van de familie in plaats van inzoomen op een individu) een totaal ander beeld geeft. En dat transcultureel niet perse hoeft te betekenen uit verschillende delen van de wereld. Ook als witte Nederlanders onderling zijn er grote verschillen. Transcultureel kijken past dus voor iedereen. De aanpak die Judith schetst en heel beeldend onder woorden brengt is een eye-opener. Niet alleen voor therapeuten, maar voor iedereen die oordelen heeft over anderen. Het boek leest prettig door de verhalende toon en de structuur van haar aanpak. Het is mooi om te lezen hoe Judith zelf reflecteert op haar verstandhouding tot de cliënt. Een aanrader!
door Han op 13-09-2023
Wat een indrukwekkend boek! Judith weet op een toegankelijke en inspirerende manier verbanden te leggen tussen de praktijk en theorie van het systeemdenken. Als lezer werd ik meegenomen in haar praktijkverhalen en tegelijkertijd aangemoedigd om hierin een eigen mening en reflectie op de casuïstiek te vormen. Aangrijpende verhalen waarbij Judith laat zien dat haar aanpak c.q. de systeemtherapie veel verder reikt dan menig individuele interventie. Aanrader!
door Diana op 09-10-2023
Het is heel leuk geschreven en ook interessant om die verschillende familieverhalen te lezen met hun uiteenlopende problemen en hoe ze geholpen worden om op de vaak ingewikkelde situaties beter zicht te krijgen. Ik hoop dat jouw boek een succes is en veel gelezen gaat worden
door Henriët op 04-01-2024
Wat inspirerend om dit boek te lezen! Familieverhalen en de manier waarop Judith daar als systeemtherapeut mee werkte, wisselen elkaar af. De familieverhalen vertelt ze met veel respect en zonder oordeel. Over haar therapeutische werk vertelt ze helder en op een begrijpelijke manier.
Dit boek is wat mij betreft een aanrader voor iedereen die met mensen werkt of geïnteresseerd is familiepatronen en hoe die kunnen veranderen.
door M. Kroon op 07-06-2024
Net je boek helemaal uitgelezen. Wat een prachtige respectvolle beschrijving van deze familieverhalen in combinatie met jouw kennis en aanpak. Voor zo ver ik je ken spreekt er ook zo mooi tussen de regels door uit wie jij bent en hoe jij bent in het contact met anderen. Ik heb ervan genoten en neem weer een aantal mooie lessen of reminders van eerdere lessen mee op mijn pad. Dankjewel!
door Karin op 09-02-2024
Helder en duidelijk omschreven praktijkgerichte verhalen.
door Wim de Lange op 09-02-2024
De combinatie van theorie en praktijkverhalen die je hart raken
door David Berhitu op 09-02-2024
"Familieverhalen - praktijkboek transculturele systeemtherapie" is een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in de complexiteit en rijkdom van menselijke ervaringen binnen de context van therapie, vooral tegen een achtergrond van culturele diversiteit. Het is niet alleen een leerrijk boek voor professionals en studenten in het veld, maar ook een verrijkende leeservaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de diepere menselijke verhalen achter therapeutische praktijken
door Wim de Lange op 09-02-2024
De combinatie van theorie en praktijkverhalen die je hart raken
door Karin van Oosten op 09-02-2024
Judith heeft op een prachtige manier voorbeelden van transcultureel werken laten zien. Een mooie inkijk in het leven en groeiproces van mensen maar ook een inkijk wat transculturele therapie nu is.
door O.Mullet op 09-02-2024
Aan dit boek heb ik mijn leven beter begrepen
door Robbert op 09-02-2024
Aanrader, omdat vanuit 5 individuele voorbeelden de therapie zo treffend wordt voorgesteld.
door Monica Ruiz op 09-02-2024
Dat wat onbegrijpelijk lijkt en niet te benomen brengt Judith terug naar het kleine, hier en nu. Ze heeft het meesterlijk talent om te vertrouwen in het kunnen van ieder mens.
door Janneke op 09-02-2024
Combinatie van onderbelichte thema’s, dat is zo belangrijk om hier meer aandacht voor te hebben.
door Enny Huiskens op 09-02-2024
De mooie en ontroerende levensverhalen gekoppeld aan een persoonlijke, maar ook zeer professionele benadering. Zeer leerzaam, niet alleen voor hulpverleners.
door Edward Tuheteru op 09-02-2024
Geweldig goed geschreven
door Henny van Hooijdonk op 09-02-2024
Het heeft mijn ogen geopend voor gevoel en emotie uit verleden
door EC Sas op 09-02-2024
Een goed verteld geheel. Helder, duidelijk.
door Sil Hol op 09-02-2024
Het leest alsof je er zelf bij bent en geeft duidelijk handvaten in eigen gesprekken. Daarnaast ontroeren de verhalen !
door Hanoch op 09-02-2024
Omdat het de diepte ingaat, mooi beschreven en goed toegepast kan worden in de praktijk aangezien ik zelf ook hulpverlener ben
door Von Talapessy op 09-02-2024
Familieverhalen hebben we allemaal. Dit boek brengt mooi in beeld dat daar waar je wieg heeft gestaan bepalend is voor hoe je je pad volgt en het systeem met je meedraagt en soms met je meesleept. Mooi hoe Judith het verhaal van de cliënten verteld en deze onderbouwt met haar eigen verhaal. Het geeft inzicht in waarom je doet zoals je doet.
door Ingrid Quik op 10-02-2024
Zit heel veel gevoel tussen de regels door. Dat maakt het fijn en interessant om te lezen.
door Barbara op 11-02-2024
Mooie verhalen, goed en liefdevol verwoord
door Hendrikje Veerman op 11-02-2024
Inzicht in familie systemen, krachten, geheimen en patronen zijn enorm helpend en helend in ons leven! Een gouden boek dit.
door Angèle op 11-02-2024
Mooi geschreven, respectvol en begrijpelijk, ook voor mensen die niet “ in het vak” zitten.
door Gino latumahina op 21-02-2024
Ik heb het boek gelezen en de inhoud ervan toegepast binnen mijn werkveld.
door Marianne Hurkmans op 06-03-2024
Judith is een fantastisch mens en een geweldige therapeut. Het boek omschrijft Judith als persoon en haar werkwijze heel goed.
door Domien Theuvenet op 06-03-2024
Actueel thema en helder en goed toepasbaar geschreven
door Jolanda Ligtenberg-Koerselman op 06-03-2024
Kwetsbaar en zo mooi geschreven. Een grote aanwinst voor iedereen die met gezinnen werkt!
door EJP Houtman op 06-03-2024
De persoonlijke benadering van de auteur, maar ook voor mij persoonlijk de herkenning.
door Sohaila op 06-03-2024
Goed en makkelijk te lezen en maakt zichtbaar waar je mee werkt als systeem therapeut!
door H. Van Hooijdonk op 06-03-2024
Heeft mijn familie veel dichter bij elkaar gebracht, het boek en het spel
door R.J.M FERMANS op 08-03-2024
Als MS patiënt veel kunnen herkennen en leren van haar ms proces.