Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Au, 't is me een stoornis
Leven met het syndroom van Asperger en een angststoornis

Auteur

Maaike Haaiveld

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als Maaike en Fernando hun eerste kind krijgen, voelen ze zich onthand. Alles is nieuw voor ze. Ze hebben hun handen vol aan Edwin. Hij is echt een handenbindertje. Volgens Fernando valt hij niet uit de toon, maar Maaike is daar niet zo zeker van. Het zijn slechts kleine dingen die haar opvallen en waar ze zich zorgen over maakt, maar toch voelt het volgens haar anders. Daarin staat ze echter alleen. Haar eigen angststoornis en depressiviteit maken het opvoeden er niet gemakkelijker op. De zorgen waarover ze zich uit worden verweven met leuke, grappige en aandoenlijke momenten, zodat het zware verhaal luchtig leest.

Over de auteur

Maaike Haaiveld studeerde Spaans aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze heeft zich altijd bovenmatig geïnteresseerd voor taal. Als negenjarige fabriceerde ze al kruiswoordraadsels voor haar moeder die ze met veel plezier voor haar oploste. Na haar studie emigreerde ze naar Spanje waar ze nu nog steeds woont met haar man en twee zoons. Maaike is werkzaam als receptioniste in een hotel. Ze is dol op voetbal, houdt van lezen, mag graag een spelletje Wordfeud spelen en zwemt meerdere keren per week. Verder heeft het milieu zeker haar aandacht. Hergebruik en recycling staan bij haar hoog in het vaandel.

Productinformatie

ISBN
9789464687330 / 978-94-646-8733-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-06-2023
Taal
Nederlands

Onderwerpen
Autobiografie: algemeen
Kwalificaties
Spanje Met betrekking tot mensen in het autismespectrum

Uitvoering
Paperback
Pagina's
234
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Daarna hebben we op het station op de trein zitten wachten. Naast ons zat een Engels echtpaar. De man bekeek een plaatselijk foldertje. Toen Edwin de voorkant zag, slaakte hij een kreet van vreugde.
“Mila, tlen” (mira, tren = kijk, trein), riep hij en wees dolenthousiast naar het plaatje op de voorkant.
We schoten allemaal in de lach. De man wees vragend naar het plaatje met de trein. Edwin knikte. De man scheurde de trein eruit en gaf die aan Edwin die zo blij was als een kind. Edwin legde hem in het netje onder de wandelwagen. Toen we in de trein zaten, bladerde de Engelsman weer in het blaadje. Hij wees naar de kapotte pagina en keek verbaasd naar Edwin. Edwin lachte guitig en wees onder de wandelwagen. Waar heb je woorden voor nodig als je elkaar zonder ook kunt begrijpen?

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Marijke op 30-07-2023
Wat een ontroerende, openhartige, herkenbare en vaak ook grappige scènes. Bedankt Maaike, voor het delen van je moedige, oprechte verhaal!