Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De BrainDrain

Auteur

ill Olivarius

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (6 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In de eerste aflevering van de BrainDrain moeten politie-inspecteur Franky Gelatino en zijn gloednieuwe partner inschatten of hun Bedenker zich aan een riskante versierpoging zou wagen. In hun imaginaire wereld zijn de zaken verwarrend en bovendien worden ze gedwarsboomd door de instinctieve driften van de Boss, die enkel dope willen produceren. De vraag is of dit de Boss ten goede komt. Het advies van de mindcops moet daarom ‘multo correcto’ zijn.

In de Have a Qlue yet?-aflevering wordt Franky geconfronteerd met een bizarre samenzweringstheorie, die aanslaat in DiesseiD. Franky schakelt daarom privédetectives in, met wisselend succes.

Tenslotte is Knettergekke Mike, een PAP-superalfa, niet blij met de rol die hij moet spelen. Hij roept hulp in. Een spectaculaire rechtszaak – met onverwachte plotwending – moet uitkomst brengen.

Over de auteur

Oliver Debeuf zit op tram 5 en is leraar. Hij is flink getrouwd en heeft twee flinke zonen. Al zijn levenservaring - in de vorm van vrije associaties - giet hij nu uit over de lezer. Daar was hij aan toe. Aan iets creatiefs, en iets absurds en iets dat mensen gaan lezen, althans degenen met goede smaak. Hij houdt trouwens van SF en Westerns en politiethrillers. Zou veel kunnen verklaren. Veel, maar niet alles.
Hij schreef reeds vele verhalen, die voorlopig enkel in DiesseiD verkrijgbaar waren. Met de BrainDrain komt daar nu verandering in.

Productinformatie

ISBN
9789464687347 / 978-94-646-8734-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-05-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
234
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 7
Inkijk pagina 8
Inkijk pagina 9

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Wim Dox op 14-06-2023
Ik heb De BrainDrain op enkele dagen uitgelezen. Veel gelachen. Het eerste verhaal was een beetje worstelen omdat er veel samenkomt: afkortingen, wegbeschrijvingen , soorten personages, namen, slengelse termen, en vooral de voortdurende ping-ping-ping-geluidjes in mijn eigen hersenpan wanneer er weer een associatie wordt opgewekt met een verhaal, een film, een lied, een personage uit mijn eigen verre of nabije geheugen. Een vrolijke aanrader. Ik ben benieuwd naar het volgende trio free-ass-avonturen.
door Bernard Van Acker op 03-09-2023
De eerste keer dat ik iets las in de rubriek 'Fantasy'. Maar wat heeft dit knotsgekke boek me deze zomer smakelijk doen lachen!
Bovenop de bijzondere setting ('het brein'), is dit denk ik een compleet nieuw genre, een parodie op onze gedachten, dromen en onze zelfbeelden, die we zelf niet altijd begrijpen. Maar ze worden zò herkenbaar op de spits gedreven dat je niet anders kan dan te bulderen.
door Kristof Daems op 19-02-2024
HILARISCH!!!!!!
door Hans Jacobs op 19-02-2024
Heel vernieuwend. Zo vond je er dit jaar geen tweede. Een genre op zichzelf dat je van het kastje naar de muur stuurt en terug. Een waanzinnige trip op papier. Goedkoper krijg je dat onmogelijk voor elkaar. Bestellen die handel!
door Iwan Verelst op 20-02-2024
In het begin is het even wennen aan de hoeveelheid nieuwe personages en het concept maar daarna is het genieten van de avonturen, humor, woordgrapjes, voetnoten, ...
door David op 27-02-2024
Een goede leerkracht met een goed boek