Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zwanenpaar
Kronieken van een mantelzorger

Auteur

Victor van Gaalen

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Rauw en kwetsbaar, doorleefd zonder aanmatigend te zijn! Een puur staaltje van veerkracht en liefde die samen gaan met een levens veranderende situatie waarin marginalisering een gedegen gevaar vormt voor ieder die dit ondergaat. Soms kritisch op verschillende instellingen die nu vooral zand lijken te strooien in de motor van de mantelzorger. Daarbij niet voorbijgaan aan het geluk dat onze wieg in dit land heeft gestaan en de wetenschap dat er in Nederland legio voorzieningen zijn om te kunnen overleven. Dit gezegd hebbende, het is geenszins een gemakkelijke opgave om de juiste weg te vinden in het woud van de regelgevingen! Uiteindelijk wordt deze weg wel gevonden maar zeker niet zonder slag of stoot!

Over de auteur

Victor Van Gaalen is een voormalig aannemer, model stiefvader van twee kinderen en gelukkige bonus-opa van twee kleinkinderen. Hij beschrijft het leven en de daarmee samengaande problemen die zijn ontstaan na een verschrikkelijke levens veranderende situatie, het dubbele herseninfarct van zijn vrouw. Daarbij heeft zijn vrouw een rechtszijdige verlamming opgelopen en wat lichte cognitieve problematiek. Het leven zoals hij dat kende werd hierdoor zo op zijn kop gezet, dat er een drastische ommezwaai van hem werd verwacht, die natuurlijk de nodige uitdagingen met zich meebracht. Geholpen door de veerkracht van zijn vrouw en het doorzettingsvermogen van hemzelf werd er een weg gevonden, waarna hij meer terugvond dan hij ogenschijnlijk had verloren!

Productinformatie

ISBN
9789464687545 / 978-94-646-8754-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-06-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
172
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Sandra op 28-06-2023
Het verhaal heeft me op vele manieren geraakt. De beschrijving van de ongewilde overgang naar een ander leven, de moeizame eenzame strijd om het hoofd boven water te houden in een wereld waarin opeens een isolement ontstaat, de kracht om te meanderen door alles wat wel en niet is, en de grote liefde. Voelbaar geschreven met een vloeiende pen.