Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Blote buurman en andere vertelsels

Auteur

Peter Bouw

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De blote buurman maakte van alles mee in zijn functie als politieman, winkelmanager, consultant en conciërge, maar vooral als mens. Hij tekende vele situaties op met een met humor en zelfspot doorspekte pen en laat bij de lezer vaak een glimlach op het gezicht verschijnen. De verhalen zijn authentiek en de personages herkenbaar, maar anoniem. Niets menselijks is ons vreemd. Wie lacht niet, die de mens beziet. En in dwaasheden van anderen herken je je eigen tekorten. Als je met deze levensvisie jezelf en de hedendaagse mens aanschouwt krijg je vanzelf een glimlach op je gezicht en voel je je wellicht wat vaker luchtig en vrolijk.

Over de auteur

Peter Bouw (1960) is geboren en getogen in het Gooi, ging er naar school en werkte er jaren als politieman en bedrijfsleider van een supermarkt. Als consultant bezocht hij honderden notariskantoren en als conciërge op een basisschool in het Gooi voltooide hij zijn carrière. Met deze brede achtergrond en ervaring zag hij vele mensen in even zo vele situaties. Als ver familielid van F. Bordewijk zit het schrijversbloed hem in de aderen en na jarenlang tussen de coulissen te hebben geschreven, worden alle verhalen nu dan toch gepubliceerd. Hij neemt de lezer op humoristische wijze mee in zijn zelfkritische belevingswereld en bezorgt daarmee een glimlach op ieders gezicht.

Productinformatie

ISBN
9789464687743 / 978-94-646-8774-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-06-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
78
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 7
Inkijk pagina 18
Inkijk pagina 19

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Frans op 21-06-2023
Leuk en gezellig boek met nieuwe, maar ook herkenbare verhalen. Leest lekker weg. Aanbevolen, ontspannende lectuur.
door Willy op 04-07-2023
Hartstikke leuk boekje. Lekker voor in de vakantie of ontspannen op de bank. Vrijwel elk verhaaltje geeft je een glimlach. Echte aanrader.
door Manja Gerdessen op 05-07-2023
Gezellig boekje…… vlot geschreven, vlot gelezen ! Peter heeft een leuke stijl van schrijven die je vaak doet glimlachen 😊 Ben benieuwd naar deel 2 !
door Ingrid op 06-07-2023
Wat een pareltjes, de korte verhalen. Met ‘de blote buurman’ op mijn nachtkastje val ik met een glimlach in slaap. Aanrader. Enige minpunt; het had dikker gemogen 😜