Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Stel dat...
Een visie op de werkelijkheid

Auteur

Jeroen de Pijper

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

‘Stel dat…’ daagt je uit om op zoek te gaan naar antwoorden op essentiële levensvragen, zoals ‘Wie ben ik? Wat is de zin van het leven? Bestaat er een God en zo ja, wat is dan de aard van die God? Is er leven na de dood?’ Deze en meer vragen worden benaderd vanuit spiritueel, psychologisch, religieus, natuurkundig en biologisch perspectief, wat leidt tot interessante en diepgaande inzichten. Als de in dit boek beschreven visie op de werkelijkheid blijkt te kloppen, dan kan dat enorme consequenties hebben voor hoe we onszelf en de wereld om ons heen zien en beleven. Van daaruit kan dat leiden tot grote veranderingen in onze manier van leven. Durf jij jezelf uit te dagen om dit onderzoek aan te gaan?

Over de auteur

Jeroen de Pijper heeft aan de Universiteit Leiden persoonlijkheidspsychologie gestudeerd. Hij is in het bedrijfsleven en onderwijs al meer dan vijftien jaar werkzaam op het gebied van gedrag en communicatie, als trainer, coach en trainingsacteur. Al op jonge leeftijd is hij zich gaan verdiepen in spiritualiteit, psychologie, natuurkunde en andere gebieden van wetenschap. Vanuit een kritisch eigen onderzoek, is hij tot diepgaande ervaringen en inzichten gekomen op het gebied van essentiële levensvragen. Hij heeft zich daarbij altijd gefocust op het zoeken naar ‘de waarheid’. Nu deze puzzel voor hem compleet is, deelt hij zijn inzichten in dit onthullende boek.

Productinformatie

ISBN
9789464687903 / 978-94-646-8790-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-06-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf 17 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
190
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 9
Inkijk pagina 10

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Carla Willems op 13-08-2023
Dit boek is echt de moeite waard om te lezen! Zelf heb ik al redelijk wat boeken gelezen over aan spiritualiteit gerelateerde onderwerpen, maar ‘Stel dat…’ heeft meer diepgang dan andere boeken over deze materie en het belicht onderwerpen vanuit interessante invalshoeken. Zo wordt in het boek duidelijk dat wetenschap, religie en spiritualiteit elkaar helemaal niet hoeven uit te sluiten, maar elkaar juist aan kunnen vullen. Eigenlijk worden zo’n beetje alle diepgaande levensvragen op een leuke en interessante manier uitgelegd en beantwoord. Ik denk dat het ook interessant kan zijn voor mensen die niet echt thuis zijn in deze materie. Alles wordt heel helder uitgelegd en het zet je op een prettige manier aan het denken. Daarbij staan er veel leuke weetjes in het boek en leest het erg lekker weg. Ik kijk al uit naar deel twee!
door Rogier Liefbroer op 21-09-2023
Soms heb je van die momenten dat je denkt: ‘dit heb ik toch al eens meegemaakt..’, of: ‘dit kan haast geen toeval zijn..’. Vervolgens zet dat je aan het denken over wat er misschien meer is dan alleen de wetenschap. Dit boek geeft hierover interessante invalshoeken en het is nog eens leerzaam ook voor wat betreft natuurkunde, biologie en religie. Zelfs in topsport blijft men (naast de gebruikelijke fysieke trainingen) altijd zoeken naar ‘meer’. Niet voor niets hebben veel topsporters bijgeloof als houvast. Het boek geeft sowieso extra stof tot nadenken, wat nooit verkeerd is. De opbouw naar de echte climax maakt het lezen ernaar toe ook zelfs een beetje spannend. De uiteindelijke conclusies van de auteur, die best gedurfd zijn, hadden wat mij betreft derhalve wat meer aangedikt mogen worden. Ik kijk uit naar deel twee!
door Pascal van Borssum op 30-11-2023
Dit is een boek die je aan het denken zet. De schrijver neemt de lezer op een perfecte manier mee naar het snijpunt tussen spiritualiteit en wetenschap. Het is erg prettig om te lezen en na de laatste bladzijde dacht ik ook echt bij mijzelf 'stel dat' maar een deel wat beschreven is waar is. Ik kijk uit naar het werkboek om de beschreven theorie ook echt in praktijk te brengen.