Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Indigo
Eerste deel uit de biologische Inzycht-trilogie

Auteur

Stijn Moreels

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (6 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

…waar moet het meerkleurige vruchtlichaam bloeien dat met schimmeldraden gevormd werd…

In een stervende, overbevolkte wereld vol droogtes, mislukte oogsten en hardnekkige virussen bieden genetische modificatie of 'gen-mod' formules enige soelaas om planten te weren tegen het strenge klimaat. Big Bio-bedrijven en Agri(cultuur) boeren racen steeds naar de nieuwste formule voor de volgende vreselijke klimaatvoorspellingen.

Sam Simmons is een dwangmatige politie-inspecteur te midden van deze machtsstrijd. Hij wordt benaderd door het Big Bio-bedrijf, Inzycht, voor zijn expertise in gen-mod onderzoek. Dat brengt hem naar het obscure Indigo ruimtestation voor biologisch onderzoek, waar hij een dubbelzijdige relatie mee heeft.

Zelfs een stervende wereld kan echter vol leven zitten.

Over de auteur

Stijn Moreels (1995) fantaseert vaak surrealistische situaties en gebruikt onbestaande woorden om zijn ideeën vorm te geven. Stijn zoekt steeds naar het ongewone, het vreemde in het alledaagse. Zijn beeldende verhalen hebben vaak (New) Weird fiction en sciencefiction elementen met een stevige link naar mentale gezondheid. Verwacht geen pasklare antwoorden of overduidelijke eindes, maar geniet eerder van het ongewisse, de ervaring en de eindigheid van onze menselijke kennis.

De volledige opbrengst van de verdiende royalty's zal worden gedoneerd aan goede doelen die bezig zijn met de klimaatcrisis, natuurbehoud, biodiversiteit.

Productinformatie

ISBN
9789464688047 / 978-94-646-8804-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-06-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf 16 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
224
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 11
Inkijk pagina 12
Inkijk pagina 13

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Helena Coppieters op 29-10-2023
Zeer boeiend, bij momenten humoristisch en spannend science-fiction verhaal dat me reeds vanaf het begin intrigeerde. Vlot geschreven met veel verrassende en originele woordkeuzes en blijft spannend tot op het einde.
De beschrijving van de dwanggedachten van het hoofdpersonage geeft ook een uniek inzicht van de voortdurende innerlijke strijd.
Heel verrijkend en ik wacht met ongeduld op het 2de deel van dit verhaal.
door Rune op 15-09-2023
Dit was een fantastische ervaring, je wordt ondergedompeld in een donkere wereld die prachtig beschreven is. Het verhaal zit mooi in elkaar en bevat heel wat onverwachte/spannende wendingen. Als je eens iets nieuws wilt lezen waar je soms contact verliest met de realiteit, is dit het boek voor jou!

door Els op 30-08-2023
Alhoewel science fiction niet direct mijn favoriete genre is was ik bij dit boek meteen gegrepen. Ik wilde gewoon doorlezen. Het is spannend, intrigerend en heeft personages met diepgang. Hoe vreemd de wereld ook is die in het boek beschreven wordt, het blijft toch ergens geloofwaardig..Toen het boek uit was, was mijn eerste gedachte: ik wil deel 2 lezen van deze trilogie!
door Chris Moreels op 24-08-2023
Een prachtig verhaal, heel mooi geschreven, ik heb ervan genoten om dit boek te lezen. Zeker een aanrader
door Andres op 02-02-2024
Het was een fantastische omschrijving van een afbrokkelende wereld die zich probeert recht te zetten. De spanning tijdens sommige momenten maakte dit boek een plezier om te lezen
door Johan Moreels op 01-02-2024
Een ware page turner dat je vaak op het verkeerde been zet. Een verfilming door David Lynch zou een perfecte match zijn.