Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Japan in je pan
Met wat in Nederland kan

Auteur

Jeannette Stakenburg

Uitvoering
Paperback
Prijs
29 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek is gebaseerd op de authentieke Japanse keuken met zijn verschillende bereidingswijzen in laagdrempelige recepten. Het geeft informatie over speciale ingrediënten en legt in het kort de achtergrond uit van Washoku, de Japanse keuken. Met voorbeeldmenu’s gebaseerd op de traditionele Japanse keuken kun je meteen aan de slag. Leer deze kleurrijke, gezonde en smaakvolle keuken beter kennen. Alle gerechten zijn in de Nederlandse keuken en/of tijdens Japanse Kookworkshops in Nederland uitgeprobeerd. Als het daar niet kon, kwam het niet in het boek. Bij alle gerechten staan foto’s van de presentatie van de gerechten. Laat dit vooral ter inspiratie zijn.
Met informatie over hoe de recepten eenvoudigweg zijn in te passen in een vegetarische, glutenvrije en lactosevrije kookstijl.

Over de auteur

Jeannette Stakenburg werd geboren in Amsterdam op 28 september 1950.
Na 37 jaar als lid van het cabinepersoneel van KLM ging zij in 2015 met pensioen als Senior Purser. Dankzij haar werk kwam ze veel in Japan en groeide de liefde voor de Japanse keuken. Vanaf 2012 tot 2021 gaf zij Japanse kookworkshops, wat na haar pensionering leidde tot het schrijven van dit kookboek. Ze verbleef regelmatig langere periodes in Okazaki, Japan om daar de taal te leren. In haar Japanse minikeuken experimenteerde ze met voor haar onbekende ingrediënten. Haar nieuwsgierigheid zorgde voor leuke en leerzame contacten met Japanse chefs en oudere dames, die ze om advies vroeg over bereidingswijzen. Met haar enthousiasme over de Japanse keuken inspireert ze Nederlandse (sterren)chefs, waarvan ze er een aantal op hun Japanse culinaire inspiratiereis heeft mogen begeleiden.

Productinformatie

ISBN
9789464688474 / 978-94-646-8847-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-09-2023
Taal
Nederlands

Onderwerpen
Nationale en regionale keuken Kookkunst / eten en drinken
Kwalificaties
Japan Doelgroepbepalingen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
266
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 65
Inkijk pagina 115
Inkijk pagina 223

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek