Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kafkaistan
Democratie bedreigd door autocratie en fascisme

Auteur

Frits Bosch

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Een tot drie werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Kafkaistan is een autocratie, een totalitaire staat, waar de overheid oppermachtig is. De burger kent geen privacy. Kritiek wordt genadeloos afgestraft. Mensen verdwijnen dan spoorloos. Als iemand hier iets van zegt, loopt men zelf ook groot gevaar. Een autocratie is een staatsvorm waarbij de overheid grip heeft over media, wetenschap, politici, cultuur, financiën. Er is maar één politieke partij en één staatsideologie waarin het hele volk dient te geloven. Er is een geheime politie met verregaande bevoegdheden. Het is fascistoïde. Tsjechisch-Duitse auteur Franz Kafka (1883-1924) leefde in zo’n land. Hij roept ons toe: “ga er niet heen. Het is een ellendig land!” Gaan we daarheen? Dit boek is een waarschuwing.

Over de auteur

Frits Bosch, econoom en socioloog, UvA. Hij is veertig jaar in de financiële sector werkzaam geweest bij UvA, VNO, ABN, Wereldhave en GIM Vermogensbeheer. Financieel consultancy Bureau Bosch1992 tot 2016. Dit bureau was beleggingsadviseur en risicomanager van pensioenfondsen, provincies en woningbouwverenigingen. Bosch was parttime docent marketing, Radboud. Sinds 2019 is hij columnist van een landelijke krant en portals. Frits Bosch is de auteur van talloze gidsen, (populair) wetenschappelijke artikelen over economie, sociologie, beleggen, macro-economie en politiek. Zijn boek “Risico als Obsessie” is geschreven vanuit zijn ervaring als professional in de institutionele wereld. Het was het onderwerp van een Hoorzitting.

Productinformatie

ISBN
9789464688764 / 978-94-646-8876-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-09-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
344
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 17
Inkijk pagina 18
Inkijk pagina 19

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Prof C. A. de Lange op 01-09-2023
Voor de onafhankelijke lezer met kritisch vermogen zal het merendeel van de zaken die Frits Bosch aankaart zeer herkenbaar zijn en zal er waardering zijn voor de open manier waarop een eerlijke discussie wordt aangegaan. Voor een ander deel van de bevolking zal dit boek komen als een ‘inconvenient truth’. Precies om die reden verdient Frits Bosch alle lof en zijn boek een warme aanbeveling. Echte democratie is nu eenmaal geen zaak voor bange mrnsen.