Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Menoch
Et Anima in Speculo - En de ziel in de spiegel

Auteur

Mecur

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Menoch, de duistere geest in de nachten morrelend aan mijn kinderbed keert in dit boek terug als mystiek en buitenaards reisleider. Werelden en zijnen buiten onze leefwereld vermengen zich met mijn eigen ervaringen van gene zijde en eerder levend zijn. Een Ark als redder en bewaarder van scheppingen. Verder terug naar de oorsprong van het zijn zelf. Een weg die ook naar mijn eigen wortels leidt en de duisternis die ook daarin het licht zoekt. Daar, precies daar, voorbij mijn eigen - laatste - geboorte, vind ik mijn ziel en zaligheid.
Deze serie is een accumulatie van mijn geschreven en getekende verbeelding, bewust beleefd in een parallel zijn. En hier heb ik de hoofdrol in mijn eigen film, waarin ik even verbaasd met u meekijk.

Over de auteur

Van een gangbaar middenpad voerden meerdere in- en uitvalswegen het leven steeds weer naar die altijd meereizende verbeeldingskracht tot dat buitenaardse. De intuïtieve waarneming hield daarbij redelijk gelijke tred met aardse nuchterheid. Soms bijna letterlijk verdronken, maar ook zeker dan weer gered door een eigen onnavolgbare authentieke omgang met het levende zijn. Zoals het boek de eigen Quasi modo - half af - ik benoemt, en dan niet in ‘geniti infantes’ - als pasgeboren - maar in ‘morta infantes’, als bijna gestorven baby(’s). De creatieve aanleg en inspiratie werd bij een eerder reisverslag getriggerd en is hier als een blauw prentenboek tot volle uitdrukking gekomen.

Productinformatie

ISBN
9789464688849 / 978-94-646-8884-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-12-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf 17 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
A4
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 56
Inkijk pagina 57

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek